Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      dojazdu

dojazdu

(22 wyniki)
    • Z Chanii zaplanowaliśmy wycieczkę autem na słynną plażę Balos. Mam pytanie o drogę, czy można tam bez problemu dojechać wypożyczonym autkiem klasy A? Podobno jest bardzo kiepska droga szutrowa, niektórzy twierdzą, że dla terenówek :/ I druga kwestia, jaka jest odległość od parkingu (na którym zostawia się samochody) do samej plaży? Czy 4,5 letnie dziecko jest w stanie tę drogę pokonać? Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
    • zalozylem taki watek, bo sporo osob pisze na temat balos czy mozna tam dojechac autem. da sie, jak po autostradzie. oczywiscie jest z jednej strony przepasc :) ale mala , nie wiecej niz 100 m, troche zakretow, kóz , wystajacych skal. ale ma za to jedna zalete. jest dosc szeroka , bo swobodnie mijaja sie dwa auta. dla tych co lubia x-trim polecam trase z paleochory do elafonisi. wrazenia prawie jak przy skoku na bungie. same zakrety, droga szutrowo-skalista , caly czas przepasc 500m i ...
    • Witam. Wybieram się pierwszy raz do Grecji, własnym autem z żoną i dzieckiem 8 lat. Mam pytanie dotyczące "intensywności" sezonu i dostępności wolnych kwater, apartamentów. Czy jak dojadę na Sithonię lub Kassandrę 28 SIERPNIA (sobota) to czy będę miał problem ze znalezieniem wolnej kwatery? Czy to jest okres kiedy wciąż są tłumy turystów czy może będę mógł nieco powybrzydzać? Czy z Grekami można sie targować o cenę lokum? Jadę na 2 tygodnie, zależy mi na apartamencie z oddziela sypialnia. Nie...
    • Witam, Po raz pierwszy wybieram się na Krete,bardzo chciałabym zobaczyć te 2 plaże. Zastanawiam się jakie drogi prowadzą do nich, bo jeśli tzw. szutrowe to co z zakresem ubezpieczenia w wynajmowanym aucie?(podobno nie obowiązuje poza asfaltem. I drugie pytanie: czy te plaże są "dzikie"(niepłatne, można z własnym kocykiem), czy są parasole, rzędy leżaków, itp? Z góry dzięki za odp. Mirabell
    • i czy warto zwiedzić te miejsca? Ile może trwać dojazd? Bo Vai i Knossos chyba sobie odpuszczę, za daleko i podobno nie są az tak zajmującymi miejscami.
    • Czytam wlasnie że sa dwie możliwośći dojazdu, albo jechac na parking, zostawić auto i iść w dół górskim zboczem, albo dojechac drogą szutrową. Jaką drogę polecacie??????
    • jestem na Krecie, planujemy objazd autem kilku miejsc i mamy rozbiene informacje na temat dojazdu autem do Laguny Balos - jedni twierdza ze nie da rady, tylko terenowe auto da rade; inni - ze nawet Matizem mozna dojechac, tylko powoli i ostroznie. jestesmy z 1,5 rocznym dzieckiem, wypozyczymy auto typu corsa/ibiza, nie chcemy miec stresu po drodze. wiem ze pozniej trzeba jakies 2,5 km isc pieszo,mamy przygotowane nosido gorskie ;) bardzo Was prosze o informacje pzdr! p.s. a po...
    • Mam pytanie czy ktoś mogłby mi polecić jakieś sprawdzone miejsce dla trzyosobowej rodziny - córa ma dwa lata. Szukam fajnej kwatery lub hotelu w miarę blisko morza. Szukałem już po sieci ale na nic konkretnego nie mogę znaleźć. Z góry dziękuje za namiary.
    • Czy ktoś tam był w ostatnim czasie ? Czy w tej miejscowości są jakieś bary, restauracje ? Czy jest wypożyczalnia rowerów ? Co oprócz leżenia na plaży można tam robić ? I jak ona wygląda ? Bardzo proszę o opinie.
    • Hej, google maps pokazuja nam droge Z Matali na polnoc i objazd zachodniej czesci wyspy do Elafonisi, ale moze istnieje droga poludniowym wybrzezem? byloby 2 razy szybciej ;/ dzieki
    • Pod koniec czerwca wybieramy się ze znajomymi na dwa samochody na Chalkidiki. Planujemy trasę przez Słowację, Węgry, Serbię i Macedonię. Może Ktoś z szanownych formułowiczów "przetarł" już tę trasę w tym roku i może podac troche praktycznych i przydatnych informacji. Chodzi o aktualne ceny opłat za drogi, paliw itp. Każda dobra rada może sie przydać. Z góry dziekuję za informacje i porady. Marsi
    • witam, wybieram się niedługo do Aten i zanim zacznę robić wielki research, postanowiłam poradzić się doświadczonych forumowiczów - w jaki najszybszy lub najtańszy sposób (często te dwie opcje się wykluczają) dojechać z lotniska w Atenach w okolice placu Omonia. Przylot jest w godzinach popołudniowych, w czwartek, czyli będę musiała wziąć pod uwagę godziny szczytu.
    • w zwiazku z obecną i chyba przyszłą sytuacją. Zasatnawiam się nad Rumunia- Bułgarią lub Włochy + prom ostatecznie Chorwacja - Czarnogóra - Albania - mój faworyt , bo nigdy nie byłem w Albanii. Jakieś rady ?
    • witam wszystkich ,wiem że ten wątek był już nieraz poruszany ale są duże rozbierzności w odpowiedziach ,więc prosiłbym o rzetelną odpowiedż-jadę w czerwcu z Rzeszowa na haikidiki może ktoś by mi podał ceny winietek-Słowacja,Węgry,Serbia,Macedonia i Grecja .Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
    • Czy ktoś się może wie ile kosztuje podróż w jedną stronę autokarem na Cypr? I czy bardziej opłaca się jechać w 4 osoby samochodem czy może autokarem?
    • witam i bardzo prosze o pomoc: 1. czy w Atenach jest jakies inne lotnisko oprocz miedzynarodowego ATH? 2. jak dojechac do centrum (czym i za ile?) z lotniska, zarowno ATH jak i ewentualnie tego innego o ktore pytam w 1? dzieki z gory zaz odpowiedz pozdrawiam Marek
    • Jak najlepiej i najtaniej dojchać/dolecieć na Kos pomijając biura podróży. Chodzi o wyjazd do pracy na 2 miesiące więc odpadają czartery. Dzięki za pomoc
    • w połowie maja wybieramy się samochodem do Grecji. Ślędzę wątki na tym forum i juz sie dowiedziałam ze najlepiej jechać przez Węgry (nocleg w szeged) Serbię i Bułgarię. Poniewaz jedziemy tylko we dwoje; ja i moj chłopak, mam obawy czy uda się dojechać z Szeged do Grecji w jeden dzien (ok 1200 km, ograniczenia prędkości). Proszę o info: gdzie po drodze polecacie nocleg (Serbia, Bułgaria), w którym z tych krajów jest bezpieczniej?. Mozecie polecic jakis hotel z parkingiem? Na co...
    • ... lotniska? jedziemy z dzieckiem, a właściwie lecimy w sierpniu. Chcemy zarezerwowac jakieś apartamenty ale nie wiem jak wygląda podróż z lotniska do różnych miejscowości. Jak wygląda transport z lotniska i gdzie najpróściej się dostac. Będziemy miec dziecko, wózek, bagaż, im prościej tym lepiej...
    • Witam, Nie wiem które miasto wybrać jako bazę do zwiedzania i wykupienia w nim pobytu na 2 tygodnie. Gdzie jest większa baza, dostępność tawern, restauracji i możliwości spędzanie wolnego czasu poza hotelem? Nie chodzi mi o imprezy, ale o posiedzenie poza hotelem na piwie po całym dniu zwiedzania i jeżdżenia. Zastanawiam się nad hotelem Kolymbia Star oraz Kalitea Mare Palace.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się