Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      dojazdu

dojazdu

(15 wyników)
    • Pomóżcie, W Boże ciało wybieram sie przyatakować Gorce,wymysliłam sobie początek w Krościenku,poradzcie jak z Nowego Targu mogę tam dojechać w wolny od pracy dzień!!!będę wdzięczna i pozdrawiam:))
    • witam:) Mam pytanie do osób niezmotoryzowanych: jak dostajecie się w Tatry Zachodnie? Chciałabym się dostać w okolice Rohaczów, do Zverowki lub do chaty Tamaskowej.Słyszałam,że można dojechać tak jakimś autobusem z Bielska-Białej. Czy ktoś z Was tak dojeżdżał? Jak się tam dostajecie, może jest jakiś inny sposób? Czy funkcjonują tam na miejscu jakieś odpowiedniki busików zakopiańskich?czy jednak wszędzie trzeba się dostać na własną rękę? będę wdzieczna za podpowiedzi:)) pozdrawiam
    • Hej! Wiecie może czy z Zakopca do Palenicy jeżdżą busiki, autobusy ale wcześnie rano - tak ok 6,00 ? Albo wieczorem ok 22,00 ? Że jeżdżą w ciągu dnia to wiem ale chcę tak nietypowo;-)
    • Jak ktos wie czym z Nowego Targu mozna sie dostac do Niedzicy w okolice zamku i zapory bardzo prosze o odpowiedzi. Slyszalem, ze jezdza jakies busy, ale skad i jaka cena i mniej wiecej godz. odjazdow jakby ktos wiedzial. Pozdro. Papa
    • W zeszlym tyg bylam ze znajomymi w Wierchomli. Bylo suuuper. Stoki osniezone i oswietlone, wiec moglismy sobie pojezdzic:) Pogoda byla piekna, jedzonko bardzo dobre, obsluga spoko. Polecam!! Dla stesknionych sniegu:))))
    • Dzień dobry forumowicze......jeszcze nigdy nie byłem w Bieszczadach,najwyższy czas poznać,te góry a może przede wszystkim ten zakatek świata,ponoć wyjątkowy!!!!w związku z tym mam pytanie jak tam najłatwiej dojechać komunikacja publiczna,czyli PKS,PKP z katowic lub gliwc?dzieki za wszystkie podpowiedzi.... MIREK
    • Witam Wybieram sie na Słowacje,nie dysponuje samochodem ,wysiadam na stacji PKP w Zakopanym czy nie ma problemow dalej na dotarcie na Slowacje jakims autobusem podobno sa prywatne ?? Jak czesto kursuja i ile kosztuja?? Pozdrawiam
    • Zawsze jeżdżę w Bieszczady pociagiem, ale może PKS byłoby szybciej? Wiecie moze, czy są jakieś połączenia autobusowe warszawa - sanok? No i jaka mniej więcej cena biletu normalnego. Z góry dzięki za pomoc.
    • Witam. Proszę o polecenie mi miłego miejsca w Beskidach (Śląski lub Żywiecki), gdzie mogłabym posiedziec nad górską rzeką (np. Wisła, Soła...) i wsłuchać się w jej szum:) Nie szukam kwatery, tylko miejsca, do którego można podjechac i odpocząć.
    • Witam Wszystkich Mam pewien problem a mianowicie w najblizszym czasie wybieram sie z żoną do Poronina (okolice Zakopca jak sami wiecie) na 8 dni ale mam maly problem Mamy łącznie ok 900 zł nie wliczajac dojazdu oraz zakwaterowania czy zwiazku z tym wystarczy nam pienedzy aby spedzic tam wakacje Chcialbym podkreslis ze jedzenie mamy w wlasnym zakresie oraz chcielibysmy zwiedzic takie miejsca jak Gubałówke, Kasprowy Wierch, Doline Pieciu Stawów, Giewont, Dolinki Reglowe oraz podst...
    • Wierchomla - szukam dobrego pencjonatu.
    • Wymysliłam sobie, że chce pojechać na Sylwestra w Góry Świętokrzyskie. Ale to dla mnie kompletnie nieznane tereny. Możecie mi podpowiedzieć, gdzie dobrze sie zatrzymac żeby mozna było sobie troszke pochodzić. Dodatkowy problem jest taki, ze mam samochód w naprawie i nie wiem czy do Sylwestra będzie zrobiony. Dlatego wazne jest dla mnie, zeby tam dało sie jakoś dojechać
    • Hej! Na poczatku września chcę jechać w góry (polskie), ale zastanawiam się dokąd. Wasze sugestie mile widziane. Dodam jednak, że: - jestem po operacji, więc na przykład Tatry odpadają :-) Interesuje mnie coś w miarę "lekkkiego" - chcę troche połazić, ale nie wyzionąć ducha :-) Byłam niedawno w Karpaczu - ładnie, ale szlaki trochę za bardzo kamieniste jak dla mnie. - jadę pociagiem, więc muszę się rozlokować w jedym konkretnym mieście, które będzie bazą wypadową na górskie wędrów...
    • Przynajmniej jeśli chodzi o turystykę weekendową. W tej chwili nie ma żadnego sensownego nocnego połączenia, które mogłłoby zapewnić dojazd do Zakopanego nocą z przyjazdem w godz. 7-8. Jedyny nocny TLK jadący okrężną drogą (Gdynia - Warszawa - Katowice - Kraków - Zakopane) przyjeżdżający na miejsce ok 11 to pomyłka. Dla PKP sezon kończy się z końcem sierpnia. To, że po pierwsze studenci mają jeszcze wolne, a wielu przybyszy z różnych zakątków Europy planuje urlop POZA lipcem i sier...
    • Mysle o nartach w Zielencu. Nie wiem czy warto tam jechac. Obawy moje budzi dojazd do Zielenca (podobno czasem sa problemy). Czy był tam ktoś? Jesli tak to prosze o informacje. Pozdrawiam. DM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się