Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      dojazdu

dojazdu

(18 wyników)
    • Czy ktoś z zainteresowanych aktywnych forumowiczów przebywał ostatnio w Davos? Poza oczywiście tymi, co w naturalny sposób spotykają się co roku na forum ekonomicznym.... Pytanie proste- czy dojazd do miasta jest tylko lorami kolejowymi , czy też istnieje inna możliwość zwiedzenia tej dziwnej i snobistycznej skądinąd miejscowości?
    • witam szukam informacji dt dojazdu do Rumunii nie chodzi o wycieczke z biurem podrozy ale samej mozliwosci dojazdu chodziloby o cos w stylu autokary "sindbad`a" do Niemiec czy istnieje cos takiego w przypadku Rumunii? znam opcje autobus: Przemysl - Suczawa ale szukam polaczen z Woclawia lub Krakowa (+ceny za bilet w obie strony) jakies linki? biura? cokolwiek? p_
    • Jak najtaniej dojechac do Pragi z Gdanska?Najbardziej odpowiadalby mi pociag.Prosilbym o trase i orientacyjna cene biletu. Z gory dziekuje.
    • Witam wszystkich, Wiem że podobny wątek już gościł na forum ale nie znalazłem wariantu podróży, który ja planuję...Interesuje mnie dojazd do Pragi z Wawy w dzień tak by móc wieczorkiem napić się piwa i zjeść ichniejsze knedliczki - wiem że jest IC ale ceny jakie każe sobie płacić PKP na tej trasie są beznadziejnie wysokie. Wyjazd planuję rano z Wawy expresem do BB, tam na miejscu PKS do Cieszyna i z Cieszyna do Pragi pociągiem. Pytanie do was drodzy forumowicze czy ktoś już ta...
    • Kochani, jak z Ostbahnhof dostać się na lotnisko Tegel? I drugie pytanie: czy w okolicach samego lotniska można zostawić samochód na jakies dwa tygodnie nie narażając się jego brak po powrocie tudziez wysoką opłatę parkingową? Pozdrawiam Hania
    • Proszę o informację, czy jezd bezposrednie połącznie drogowe z Wielką Bryt. ?? Chce jechac wyłącznie tam swoim autem i nie wiem jaką drogę najlepiej wybrać aby nie płacić za połączenia promowe. Proszę o wskazówki jakich opłat gdzie można się spodziewac oraz jakie nalezy koniecznie poniesc przy przejazdach -(mosty/tunele )itp. rzeczy. J.
    • Witam. Chciałem zapytać czy ktoś mógł by mi pomóc w znalezieniu, podając namiary, jakichś w miarę tanich kwater w Wiedniu lub pod miastem z dobrym dojazdem. Szukamy koło 4 noclegów w długi weekend majowy od 28 IV do 06 V dla 4-8 osób.
    • O mało nie dostałem zawału jak okazało się że Poznań nie ma żadnego rannego połączenia z Berlinem, sprawdzałem pociągi i autobusy... Tragedia. Wylatuje w czwartek 28 lipca z Tegel o godz. 14 i nie mam jak się dostać na lotnisko... Jeśli jest ktoś kto mógłby mi pomóc w szulkaniu połączenia to z góry bedę wdzięczny bo albo ja nie potrafię szukać, albo moje kochane miasto jest "super" skomunikowane z zachodnim sąsiadem.
    • Proszę o poradę jak najlepiej (najwygodniej, najszybciej, najtaniej) dojechać z Gdańska do Pragi. Interesuje mnie połączenie kolejowe lub autokarowe.
    • Hej - chciałbym się dowiedzieć jak można tanio dojechać do Słowenii. Czy można jakoś pociągiem z Węgier ( lub auobusem).Niestety autem nie dysponuję a na samolot raczej kasy mi nie starczy. Jeśli możecie podać mi ciekawe miejsca noclegowe w Słowenii( góry,morze, inne).Byłbym wdzięczny też za info dotyczące cen i kursowania pociągów i autobusów. Z góry dziękuje i mam nadzieję, że kiedyś będę mógł się jakąś info odwdzięczyć(może mogę). MICHU (MIA)
    • W Paryżu jest tych hoteli chyba kilka, ale nigdy tam nie byłem, więc mapa i tak za wiele mi nie mówi. Który z nich według Was może być zlokalizowany najbardziej w centrum, ewentualnie miejscu, z którego jest w miarę prosty i szybki dojazd do centrum ? Z góry dzięki za podpowiedzi Max
    • Szukam miejsca gdzie warto sie udać z małym dzieckiem (3 lata). Nie mamy preferencji góry czy morze. Chcielibyśmy zobaczyc coś ciekawego i odpocząć. Może ktoś miał już wszczasy z dzieckiem i może podzielić sie doświadczeniami i polecic coś wartego rozważenia. Wolałbym miejsca z własnym dojazdem.
    • Czy ktoś może ma namiary na bardzo tani hotel lub studencką kwaterę w Bratysławie? Dzięki za wszystkie odp. pozdrawiam, Grzegorz
    • co to i czy warto? domyslam sie ze nikt jeszcze nie lecial ale boje sie nowosci i czekam na wszelkie opinie.
    • Moze sa tu jacys milosnicy pieszych wedrowek po niezbyt wysokich gorkach i malowniczej okolicy,miejscach, miasteczkach wartych zobaczenia przy okazji.. Interesuje mnie glownie region Frankfurtu nad Menem, czyli Hesja i okolice.Moze byc troche poza. Dziekuje za ew rady.M
    • Czy jest jakies bezposrednie polaczenie z lotniska Krakow Balice do Katowic ewentualnie do centrum Krakowa ile trwa dojazd i czy jest dogodne polaczenie
    • czy ktos zna to miasto?co mozna w nim zrobic w ciagu 1 dnia?szukam taneigo noclegu tez...
    • Potrzebuje informacji o tym, jak dostac sie na Korsyke promem. Z jakich portow, czy lepiej z Wloch czy z Francji. Jak dlugo trwa rejs, jakie sa koszty, czy trzeba wczesniej robic rezerwacje, jak czesto odplywaja promy etc. Moze macie jakies linki do stron armatorow. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się