Forum Turystyka Europa Ukraina
ZMIEŃ
      dojazdu

dojazdu

(12 wyniki)
    • Jesli ktos ma orientacje prosze serdecznie o pomoc.Jade z Lwowa do Winnicy.Moze ktos wie,czy mam pociag bezposredni do Winnicy czy musze jechac jakims dalekobieznym,ktory tylko zatrzymuje sie w Winnicy?To moja pierwsza wyprawa na Wschod.Nie znam Ukrainy.Dokad jedzie ten pociag dalej?W kierunku Kiszyniow,czy moze Kirowograd,Dniepropietrowsk?Rano okolo 7 bede autobusem we Lwowie i musze zlapac pociag.Z gory za pomoc dziekuje bardzo!
    • Witam, mam pytanie jak dojechać autokarem do kijowa? chodzi mi o podroz z warszawy bezposrednio do kijowa. czy sa jakies firmy przewozowe ktore jezdza wlasnie taka trasa.szukam caly czas na necie przegladam stosy stron i nic nie ma. Czyzby nie bylo w Polsce przewoznika kursujacego z warszawy do kijowa i z kijowa do warszawy????? az nie chce mi sie wierzyc:) prosze o szybka odpowiedz, pozdrawiam...
    • a w ogółe co wziąść dolar czy hrywna? dodam jeszcze że dojazd kosztuje mnie 80zł w dwie strony
    • Kto wie coś na temat dojazdu do i z Teodozji, czy lepsze połączenie jest Symferopola, czy z Dzankoj i jak lepiej wyjechać z tej miejsowości. Czy koniec sierpnia i początek września to dobry termin. Co z noclegami, plażą w Teodozji. dymitr8@tlen.pl
    • do osób, które lądowały w Kijowie: w jaki sposób można się dostać z lotniska Boryspol do dworca kolejowego w Kijowie? Ile czasu (przeciętnie) może potrwać taki przejazd? czy oprócz taksówek są tam prywatne autobusy czy tzw. marszrutki?(takie, które nie zatrzymują się co 500m, tylko jadą prosto z lotniska na dworzec PKP) mniej więcej jaki jest koszt przejazdu?
    • wybieram się na początku września z chłopakiem, chcielibyśmy możliwie najtaniej. Dwa lata temu jechałam z Wwy do symferopola za 250 zł, teraz podobno bilet kosztuje 370. Czy znacie jakieś tańsze sposoby dotarcia, chociażby do Odessy. Dodam tylko, że jesteśmy z lubuskiego.
    • Szykuje mi się wylot służbowy do Kijowa, a ponieważ tym razem nie mogę skorzystać z zaprzyjaźnionego kierowcy ;) będę wdzięczny za rady jak najsprawniej dostać się do centrum Kijowa - okolice hotelu Intercontinental. Dobrze byłoby jakby też mozna było dostać jakieś kwity/rachunki od przewoźnika, można co prawda skorzystać z transportu oferowanego przez hotel, ale za 90 euro w jedną stronę za taką "przyjemność" księgowość w firmie chyba by mi łeb ukręciła ;)
    • Chcę się wybrać z rodziną w II poł.lipca na Krym samochodem. Czy ktoś ma jakieś namiary na sprawdzone kwatery lub hotel oczywiście nad morzem (Sewastopol, Teodozja) i w jakich cenach. Jaką najlepiej trasę wybrać jadąc z Wa-wy i gdzie po drodze nocować oraz jak wyglądają u nich drogi i ogólnie bezpieczeństwo turystów. Będę wdzięczny za każdą informację na forum lub e-mail: gazbig@mixbox.pl Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
    • WIele osób mówi ze trudno jest zdobyc bilety na pociąg na Krym.Wiem juz, ze chcac jechac bezposrednim nie ma szans. Potrzebuje rady jak ułozyc podróz z przesiadkami i jak wyglada sprawa z dostaniem biletów tam.
    • Planuję pod koniec września wyprawę na Krym,najlepiej z dojazdem lotniczym i koniecznie z którymś z biur podróży-zorganizowana impreza objazdowa+pobyt. Problem jest w tym,że większość biur podróży, Krym oferuje w horendalnych cenach.(imprezy objazdowe) Oczywiście liczę się z kosztami,ale chciałbym zapłacić cenę w miarę możliwości nie wywindowaną do granic absurdu. Jakie biura podróży możecie polecić...:}
    • Kto wie cos na temat Morza Azowskiego, dojazd, ceny noclegi i przede wszystkim plaże
    • Jade wkrotce na Krym - mam wykupione juz cale wczasy (przelot, hotel, wyzywienie). Ile nlezy wziac pieniazkow ze soba na zawiedzanie, zabawy i takie rozne.... Pozdrawiam, Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się