Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      dojazdu

dojazdu

(12 wyniki)
    • Witam, Mam mały problem, mianowicie wybieram się pod koniec lipca na ok 2 tyg. wyprawę rowerową po Rumunii i okazuje się, że pociagiem z rowerem tam nie dojadę (wg info z InterCity). Szukam zatem jakiejś alternatywy (pks, bus). Podróz chciałem rozpocząć i zakończyć w Oradei. Myślę też nad dojazdem własnym autem do bliższego wtedy Satu Mare i pozostawieniem go na jakimś strzezonym parkingu. Stąd moja prośba - czy znacie może jakieś środki transportu, które dowiozą mnie lub kilka osób z ro...
    • Panuje taka opinia że dojazd własnym samochodem do ww miejscowości jest niemożliwy, moim zdaniem to nieprawda ponieważ na zdięciach z tych miejscowości widać samochody, a na większości map widać drogi dojazdowe do tych miejscowości, niedawno też rozmawiałem z małżeństwem które zwiedzało deltę, i chociaż sami przypłyneli do Suliny drogą wodną to spotkali tam Belgów którzy dojechali tam własnym samochodem (Subaru Forester)oraz widzieli tam sporo miejscowych samochodów. Więc mam takie pytanie: ...
    • Witam Jak wyglądają połączenia z Polski do Rumuni z jakich miast do jakich można się dobrze dostać jak i wydostać , jaki jest koszt autokarów , pociągów lub czy są jakiś busy które tam jeżdżą regularnie i za ile ? Zna ktoś odpowiedzi na moje pytanie , czy może ktoś się tym interesował . Pozdrawiam
    • Witam. Nie zauważyłem na Forum podobnego wątku, co najwyżej rozproszone informacje (np. o kolei) - a myślę, że się przyda. Jeśli przegapiłem, to proszę ten skasować. Z tgo co widzę, są generalnie trzy pomysły na dojazd - pociągiem za 600zł (400zł w jedną str), 2 pomysł tani ale straszne kombinowanie przez kilka granic i wreszcie 3 - autokarem Przemyśl-Suczawa. Niby za 70zł/str, ALE na stronce PKS jest info, że to połaczenie jest w ramach tgo do Bukaresztu i kosztuje tyle: ...
    • Witam, jedziemy w 7 osob do Rumunii, ale 1 kolega nie ma paszportu - zastanawia sie, czy dojedzie samemu przez Węgry i Słowację i za ile. Orientowaliśmy sie juz, ze osobowy Muszyna-Plavec jest tani oraz, ze potem mozna dojechac do Miszkolca (przez Koszyce) na 16:55. Jednak nie znamy ceny pociągu z Plavca, a potem z Koszyc. Czy ktos umialby powiedziec, ile kosztują / mogą kosztować te połączenia (studencki ;)? Oraz oczywiscie, jak dalej do oradei sie dostac? czy jest polaczenie do De...
    • Czesc, 1. macie jakies doswiadczenia z przejsc granicznych pomiedzy Moldawia i Rumunia? 2. czy istnieje jakis rozasadny system znizek na pociagi i / lub autobusy wewnatrz kraju. Planujemy podroz grupa 8-9 osobowa, czesc ma ponad 26 lat, i chcemy przemieszac sie co 2-3 dni pomiedzy kolejnymi punktami. probowalismy pytac sie emailem rumunskich linii kolejowych, ale nie odpowiedzi na zaden list. z gory dzieki.
    • Która droga (wyjeżdżamy z Krakowa) wydaje Wam się najbardziej ekonomiczna, bezpieczna, a przy okazji może jeszcze malownicza? W które prejście graniczne w Rumunii powinniśmy "celować"? Chodzi o to, żeby w miarę szybko dojechać, a przy okazji po drodze coś jeszcze ciekawego zobaczyć. Będę wdzięczna za jakieś rady.
    • czesc, szukam kogos, kto sie wybiera samochodem do rumunii za miesiac. musze byc w cluj-napoca do 1. sierpnia (w najgorszym wypadku dzien pozniej), wiec jesli macie miejsce w samochodzie i wysadzicie mnie gdzies w polnocnej rumunii lub w samym cluj, to chetnie sie zabiore i doloze do benzyny. nie mam prawa jazdy, wiec nie moge byc zmienniczka, ale jestem calkiem niezlym pilotem :) gg: 3662761 pozdrawiam
    • Witam:) Muszę pilnie być w Bukareszcie 5.12.2005. Czy ktos jedzie i ma jedno wolne miejsce w samochodzie?? Bylabym b wdzieczna i ...koszty paliwa bylyby mniejsze;) Buna:) Trebuie sa ajung la Bucuresti pe 5.12 ...As vrea sa stiu daca merge cineva cu masina si are un loc liber??
    • Czesc:) Czy wybiera sie ktos samochodem moze w tym tygodniu do Rumunii i ma jedno wolne miejsce?? Doloze sie do kosztow..i zapewnie mila atmosfere;)
    • drodzy forumowicze! ile tak naprawde kosztuje ten autobus z przemysla do suczawy? bo na stronie pks czytam, ze 210 zł z katowic do suczawy, a z wielu zrodel dochodza mnie sluchy, że 70 zł. nie chce mi sie wierzyc w tak piekną rzeczywistosc, więc niech ktoś, kto jechał w tym roku tym autobusem powie, jak to w koncu z nim jest, z gory wielkie dzieki, pozdro paula
    • Wybieramy sie w dwie osoby do Rumunii na 3 tygodnie z namiotem, moze czasem jakis hostel, nasz budzet to 2600 zł po odliczeniu blitetow na dojazd do Rumunii i powrot. Chcemy objechac kraj. Czu da se za te pieniadze ?? Bede wdzieczny za odpowiedz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się