Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      dojazdu

dojazdu

(65 wyników)
    • Witam Będziemy jechać z okolic Wawy, czy ktoś jechał ostatnio tą trasą Wiedeń - Graz - Klagenfurt -Villach - Sillian - Toblach ? czy "standardową " lepiej Wiedeń - Salzburg - Innsbruck - ? dziękuje i pozdrawiam Paweł
    • Witajcie, Wybieramy się z Łodzi do Włoch w okolice Wenecji, zastanawiam się jaką drogą jechać? Zimą na narty jechałem przez Niemcy i poszło szybko, teraz czytałem że droga przez Czechy lub Słowację jest też spoko. Dajcie znać jak lepiej i czy warto rzeczywiście nadrobić te "parę" kilometrów kosztem krótszego czasu podróży. Jako że jedziemy z dzieckiem zależy nam na jak najkrótszym czasie dojazdu.
    • chciałbym tanio znaleźć kwaterę typu apartament- studio nad morzem z tanim dojazdem z Krakowa/może być autokarem lub tanią linią lotniczą. W czerwcu!
    • wiem, że można dojechać autobusem spod kempingu - czy ktoś się orientuje, jak jest z powrotem, o której przyjeżdża ostatni autobus pod kemping (chodzi mi o czerwiec) - zależy mi na zobaczeniu Rzymu późnym wieczorem, jak wszystko będzie oświetlone. Czy może dojechać do jakiejś stacji metra i tam zostawić auto - proszę wtedy podać na jaką stację metra dojechać i czy są tam parkingi, czy są płatne i bezpieczne? z góry bardzo dziękuję :)
    • Witam! Może ktoś pomoże. Będę w tym roku z dwuletnim dzieckiem w okolicach Ceciny. chcę się wybrać na całodniowe plażowanie na plażę cala violina.Mam kilka pytań. Jadąc od strony Follonici gdzie należy skręcić (pewnie brak jakichkolwiek znaków) żeby tam dojechać. Czy jest wogóle możliwość zaparkowania( w lesie???) za darmo? Jak daleko można wjechać autem w pobliże plaży - będę z dzieckiem więc spacer przez las chcę zminimalizować do najwyżej 400m. Jeśli nie znajdę tej plaży to gdzie w pobli...
    • Opisze pobyt w Wenecji, może komus się przyda. Przed wyjazdem szukałam informacji w Internecie, było duzo wzajemnie wykluczających się bzdur, wiec podaję relacje świeżo z pobytu. Autostrady w Włoszech – płaciliśmy za 200 km ok. 13,50 euro, wiec niedrogo i nie oplaca się jechac gdzies zakosami. Ropa na autostradzie od 1,19 -1,33 euro/litr. Rzekome korki przed Wenecją – nie widzieliśmy zadnych korkow, sprawny ruch, duzo pasów autostrad swietne oznakowanie drogi do Wene...
    • pytałam w innym wątku ale nikt nie odpisała a czas nagli, a nie wiem jakie bilety kasować w pociągu.. linią FR1 jadę do Trastevere za 5,5 Euro a potem 2 przystanki do San Pietro FR3 za..no własnie znowu muszę kasowac bilet za 5,5 czy za 1 euro czy może cała podróż odbywam na tym samym bilecie )za 5,5 ? kolejne pytanie czy ze stacji Trastevere do stacji S. Pietro mogę jechać FR5 (według mapki trasy obu lini na tym odcinku sie poktywają) czy tylko i wyłącznie FR3 ? no i ostatnie p...
    • Czy może ktoś mi podpowie jak tam dojechac.Chodzi mi o ominięcie płatnych dróg przez Austrie.
    • Witam, czy ktoś jechał w tym roku tą trasą?Lub w okolice Wenecji(np.Jesolo). Jak długo jechaliście i którą trasą(przez Czechy czy przez Niemcy)? Pozdrawiam
    • Chcę się wybrać do Toskanii w sierpniu. Czy ktoś z Was tam był na własną rękę? Proszę o radę - jak najlepiej dolecieć, może macie jakieś namiary na fajne i niedrogie kwatery (Florencja, Siena, miejscowości nad morzem? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. z góry wielkie dzięki
    • ...z góry dziękuję za podpowiedź (-dzi;)
    • mam hotel ok. 4km. od watykanu,gdzieś na ulicy Via Aurelia. Brać taxi, czy lepiej dłużej ale dotrzeć autobusem lub jakimś pociągiem do dworca temmini? Jak radzicie?. jade 30 kwietnia. Taxi chyba troche kosztuje, + korki.
    • 2 lutego lece do Rzymu. Noclegi zarezerwowane mam u sióstr Urszulanek na via del Casaletto.Czy ktos wie jak najprosciej dostać się tam z Fiumicino?
    • Witam, chcialbym dostac sie z lotniska Forli do stacji kolejowej. Z uwagi na fakt ze bedzie to piatek i wtedy aerobus wczesniej konczy kurs pozostaje mi albo taxi albo miejski transport. Zauwazylem na stronie internetowej ze autobus nr 2 przejezdza w okolicy lotniska (ma nawet przystanek o nazwie aeroport) wiec pomyslelm o nim, dojade do plazza vittoria a potem pare minut piechotka do stacji kolejowej. Moje pytanie czy ktos sie orientuje w ktorym miejscu kolo lotniska jest ten przystanek po w...
    • Witam, czy z lotniksa Fiumicino do centrum Rzymu jezdzi miejska komunikacja czy tez sa to autobusy prywatne lub cos na wzor naszego PKS. Chce kupic bilet 3 dniowy na autobus. Czy na tym bilecie bede mmogl sie dostac z lotniska do centrum i spowrotem ?
    • Bardzo poproszę kogoś zorientowanego o rozstrzygnięcie, czy podróż Leonardem jest jedynym sposobem, dotarcia z głównego lotniska na ww. dworzec kolejowy. Może kotś niedawno jechał tam ineczej, więc wie?
    • wybieram się w styczniu do Livigno i mam problem.słyszałem że dojazd tam jest możliwy tylko przez tunel przy którym trzeba być najpóźniej o 20,ponieważ później jest zamykany .Będę miał z tym problem ,ponieważ z Salzburga wyjeżdżam ok.17 ( żona dolatuje tam samolotem ) i w 3 godziny chyba nie dojadę do tego tunelu , a nie uśmiecha mi się kiblowanie pod tunelem do rana . Znających dojazd do Livigno proszę o komentarz ( czy to prawda z tym zamykaniem tunelu o 20 ,czy jest alternatywn...
    • Wybieram sie pierwszy raz na Gargano (Rodi Gerganico), che wybrac najbardziej optymalna trase : Poznan - Rodii . Portale komunikacyjne podpowidaja trase przez Niemcy-Brenner-północne Włochy ( autostradami). Przegladają mapy biore tez pod uwage trase:Czechy-Austria-Włochy (okolice Wenecji )........i dalej wzdłuż wybrzeża Adriatyku na Gargano . Prosze o rade: która z tych tras-a może inna-jest najlepsza( najszybsza i stosunkowo tania)
    • Mam prośbę o podanie jak można się dostać promem do Wenecji z Caorle , czytałam gdzieś na forum ale nie mogę tego odszukać. Chodzi mi o prom , ceny promu wraz z tramw. wodnymi w Wenecji . dz
    • Witam Pod koniec maja jadę do Włoch ( Marina di Venezia ) . Na początku roku informowałem się w Warcie co do polisy Assistance i nie było problemów z zakupem tek polisy dla aut powyżej 10 lat. Teraz oferują tą polisę tylko dla swoich klientów. Czy ktoś zna jakąs inna firmę w której można wykupić assisatance? Ja znalazłem taką ofertę - ale jest do wykupienia za 199 zł na cały rok i całą Europę www.starter24.pl/oferta,13/starter-assistance-comfort,22.html Czy ktoś korzystał al...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się