dom

(5 wyników)
  • echcemisię pracować w domu. w pracy jak traktorek na dopalaczach. w domu zjazd. zaległości liczone w miesiącach - aaaaaaaaaaaaaaaaaaagain jedna noc niczego nie naprawi, zwłaszcza, że można było zacząć o 18 kurwa, soczysta, bladź wypalenie wiosenne przesilenie, czy schyłek?
  • znalazlem sie kolo najwezszego domu. ale zamieszanie wokol jakiegos blaszaka. to wyglada na jakis schowek , albo klatke schodowa. kiedys gdzies pokazywali waskie kamieniczki z holandii czy belgii. to byly domy. a takich blaszakow komorek to pewnie mnostwo jest tylko domem nikt tego nie nazywa.
  • ostatnio po raz pierwszy w życiu byłam na Mariensztacie. ogromnie mi się tam podobało. klimaty jakie lubię - np. podwórka na których urządzono ogródki śliczne czy pewien dom z tynkami, bluszczami, kaskadą kwiatów i kolorem tynku takim, iż wyglądał jak przeniesiony wprost z Wenecji. albo ryneczek śliczny. ale widać też sporo biedy, którą poznać po wyglądzie okien. zainteresowałam się - taki ciekawy Mariensztat ten, film z 1954 - "Przygoda na Mariensztacie", a ja wcale nie wiedziałam, że...
  • Jednak użalenie się na sobą przyniosło efekt. Na zimowych oponach, z sercem stęsknionym, zaopatrzona w leki uspakajające pomknęłam hop siup z zawrotną szybkością 60 km/godz do Najpiękniejszego Miejsca na Ziemi. Nie ważne, że pogoda kiepska i busz dookoła, że wymarzły zimą krzewy, że nie posadziłam jednorocznych i zmarnowałam śliczne dalie. Ważne,że bociany są i słowiki kląskają i na progu jak zawsze siadać można chłonąc oczami świeżą zieleń, nosem zapach mokrych traw i kwiatów a uszam...
  • nosilo mnie - to mowie - z domu wio no ale nie naga przeciez. wiec dokonujac szary-mary kobiecego co to z byle fladry cien robia jane fondy postanowilam uwienczyc dzielo zgrabnymi zwisami nausznymi zwisy nosze mniej wiecej od czasu kiedy kupilam sobie pierwszy wlasny tusz no ale nieregularnie. wiec dziurki owe na zwis oczekujace za kazdym razem, gdy mnnie na kobiecosc wezmie przemoca musze udrazniac dodam, ze na widok krwi mdleje niemal i tak oto siedzac z jednym uchem ubranym ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się