Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      dom

dom

(18 wyników)
    • Szukam domu w górach do wynajęcia na okres sylwestrowy (5-6 dni) dla 12 lub większej liczby osób.
    • A ja szukam taniego noclegu w tradycyjnym drewnianym domu góralskim (murowane mam u siebie na nizinach), gdzie można poczuć zapach smreków, pogadać z gazdą czy gaździną po góralsku, posłuchać legend, posmakować oscypka, "nawdychać się" Tatr by naładować akumulatory ceprowskie aż do następnego skoku w góry.Łazienki nie potrzebuję w pokoju a ważniejsi są ludzie obok - jak w schronisku. Zna ktoś takie miejsce - bez komercji?
    • W najbliższy piątek wybieram się w Bieszczady, napiszcie proszę gdzie są najlepsze warunki noclegowe, w Wołosatym czy w Ustrzykach Górnych. Nie muszą być luksusy, byleby tylko pokój był jednoosobowy, miłe towarzystwo i bar niedaleko. W Wołosatym była ostatni raz 8 lat temu i pewnie dużo się zmieniło. Nocowałam razem z Bieszczadzką Konną przy ujeżdżalni i nawet nie wiem czy ona nadal istnieje. Bardzo proszę o ewentualne numery telefonów do miejsc w których można się zatrzymać. Z góry dziękuję...
    • Bardzo dziekujemy za wprowadzenie kategorii tematycznych, jak rowniez za spodziewane niedlugo przywrocenie "zabranych" watkow. Moje pytanie: czy dotychczasowe watki nadal beda na glownej stronie, czy tez, w miare mozliwosci, nastapi ich przeniesienie do odpowiednich kategorii. Nie ukrywam, ze ta druga opcja bylaby jak nabardziej wskazana. Wiem, ze byloby z tym troche "zachodu". Widze jednak, ze idziecie forumowiczom na reke, wiec moze i ta sprawa znajdzie pozytywne rozwiazanie?
    • witam wszystkich!!! kupiłam wczoraj rewelacyjne buty trekingowe, porządne, a do tego mi się podobają. Mierzyłam w sklepie o godzinie 19 (wiec stopa lekko opuchnięta, po całym dniu na szpilkach- po pracy), na grubą skarpetę (pani dała mi w sklepie), no i zdecydowałam się na rozmiar 37 (czyli taki jak mój "normalny" rozmiar), próbowałam 38, ale poza tym, ze były za długie to jeszcze za szerokie. Wiec zadowolona udałam się do domu :) Jednak moj tata (ma doświadczenie jeśli chodzi o łażeni...
    • Może ktoś wie, [b]jak daleko [/b]można legalnie podjechać a) samochodem b) fiakrem: 1. Z Zubereca Doliną Rohacką w kierunku Tatliakowej Chaty? 2. Z Oravic Doliną Bobrowiecką w kierunku Przełęczy Bobrowieckiej? oraz [b]ile minimum musiałoby kosztować [/b]najęcie takiego słowackiego fiakra (taksówki)? [Krisa męczyć nie chcę, bo już mi bardzo pomógł :-)] Stary
    • Nie moge poradzic sobie z pamiecia, a potrzebuję namiaru na takie odludne miejsce noclegowe w Bieszczadach (bylem tam ok. 10 lat temu) - to chyba jest Tworylne, dom na ok. 20 osob, na wielkiej lace (dolina), do miejsca tego jedzie sie przez prawie rozwalony (pare lat temu) most na Sanie. Cos mi sie jeszcze kolacze, ze to moze Rajskie jest, ale jednak chyba Tworylne. Z gory dzieki za pomoc.
    • Czy znacie Bukowiec, tuż za Wołkowyją. Jak wszędzie w Bieszczadach jest tam pięknie. Nistety. Nad uroczą Solinką w pobliżu domu wypoczynkowego "Pod Kiczorą" i dawnym "PBROLem" i knajpką "Pod Gątami" jest kilka starych gospodarstw. Leżą bezpośrednio nad brzegiem tej rzeczki. Wszystkie odpady, a w roku jest tego parę ton (z kazdego gospodarstwa) sypią bezpośrednio do Solinki. 200, 250 m niżej w rzece latem kąpią się wczasowicze, chmara dzieci, te wiadomo nierzadko popijają wodę rze...
    • Wróciłam w nocy. Warunki na szlakach doskonałe (do wspinaczki także). Śnieg tylko miejscami powyżej 2300 mnpm. Na szlakach jak zwykle luzy (w porównaniu z polską stroną). Kwatery czekają na turystów. Gorąco polecam.
    • o dobrej kondycji, na wyjsce w Tatry np. na cala Orla Perc. A wieczorem na przedstawienie w Witkacym. Bede od 19 do 24 lipca w Zakopanym. Mam 27 latek. O
    • co tam ciekawego, co polecacie zobaczyc, gdzie nocowac w dobrych ale niezadrogich warunkach, gdzie sie stolowac? piszcie prosze, pozdrawiam
    • Wybieramy się z żoną i 1.5 roczną córeczką w Bieszczady.Może ktoś mógłby polecić jakieś fajniste gospodarstwo agroturystyczne? Interesuje nas pokój z łazienką w ciekawym miejscu.Z góry dziękujemy za pomoc!!!
    • Szukam informacji o SROMOWCACH NIŻNYCH - Pieniny. Czy jest w tej miejscowosci sklep spozywczy, jakas knajpka z jedzonkiem? Bo nie wiem , czy szukac lokum z kuchnia i brac swoje jedzonko czy tez spokojnie na miejscu mozna sie wykarmic czyms gotowym? A moze polecicie sprawdzone miejsce noclegowe ?
    • Witam ! Szukam uroczego miejsca dla schorowanych rodziców w Zakopanym lub bliskiej okolicy. Nie chcę aby to było centrum, hałas. Może polecicie jakieś pensjonaty, domy na uboczu, może gdzieś na Gubałówce z ładnym widokiem, dobrym jedzeniem, gdzie jest w miarę cicho i piękne widoki. Dziękuję Magda
    • Szukam kwatery w centrum Zakopanego dla 2 osób. Najlepiej, żeby były łazienki w pokojach i żeby było całkiem blisko do centrum. Jakbyście coś znali takiego to napiszcie.
    • j.w
    • Gdzie mogę zostawić samochód - bezpiecznie - jeśli wyruszę na kilka dni w Tatry? (Oprócz tego, że w domu ;-D Najchętniej tak, żebym potem łatwo weszła na szlak do 5 Stawów. Poradźcie, proszę. W.
    • nocleg dla matki z dziekciem 3 latka, nie krępujący, z bepziecznym parkingiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się