dom

(7 wyników)
  • Zwiedziliśmy już całą Polskę w poszukiwaniu dobrze dobranej soczewki - byliśmy w W-wie, Gdańsku, Katowicach, ostatnio we Wrocławiu. Rzeczywiście najlepiej dobrana soczewka jest ta z Wrocławia, ale zdarza się jej raz dziennie wypaść z oczka. Po odklejeniu prawie, że natychmiast wypada. Próbowałam z soczewką miękką, ale niestety nie potrafię jej zaaplikować- jest za duża. Tak więc mały przez pół dnia ma zaklejone oczko, po godz. 15, odklejamy, wyjmujemy soczewkę i dopiero wtedy wyruszamy na świ...
  • Witam! kto z Was wyrabiał ponownie orzeczenie i ma dziecko w przedszkolu? czytałam tu kiedyś że komuś nie przyznali świadczenia ze względu na to. Mój chodzi tylko do punktu przedszkolnego i nie wiem czy w tym punkcie o placówkach szkolno-wychowawczych. oni jakoś to sprawdzają. poradźcie co robić
  • Czy któreś z Waszych dzieci chodzi/ będzie chodzić do któregoś z przedskzoli integracyjnych/specjalnych dla dzieci słabowidzących w W- wie? Możecie coś napisać o Waszych doświadczeniach? Renatusieńka, widziałam na forum przedszkola, że w zeszłym roku myślałaś o Kieleckiej na Mokotowie. Chodzicie tam może? Pozdrawiam, mama Krzysia
  • Zwłaszcza chodzi mi o grupę maluszków, w której będzie Krzysiek i córeczka Roccan - Hania. Pozdrawiam, mama Krzysia
  • WITAJCIE mam ogromną prośbe,moja córeczka ma dużą nadwzroczność ok +8 w obu oczkach,astygmatyzm ,obecnie wyleczone niedowidzenie i skierowanie na operację zeza i tu pojawiają się schody .operacja zeza skośnego w łodzi prawie niemozliwa ,w czd w w-wie termin 1-ej wizyty mam na grudzień ,a w katowicach stwierdzono że to nie zez skośny tylko raczej zbieżny ,poradżcie gdzie się udać
  • pomocy co wy robicie zeby dzieci nie odklejaly plasterkow? moja nadi ma taka wprawe ze kazdy plaster odklei! pilnuje , blagam , nic nie pomaga dochodzimy do 15 plastrow na dzien a oczko i tak nie jest zaklejone tyle ile powinno ona tak dlugo "szkubie" az chodz troszke sie odklei a reszta juz dla niej jest pestka czy wy tez tak macie?
  • Czy któraś z was wie cos o tym badaniu. Czy warto robić u małego dziecka 11mc-y (8kor). Czy te badania są miarodajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się