dom

(4 wyniki)
  • Planuję do synka znaleźć rehabilitantkę, która przychodziłaby do naszego domu 2,3 razy w tygodniu. Koszty poniesione na zapłacenie rehabilitantce chciałabym odzyskać w 1% podatku w Fundacji - mamy zgromadzone pieniądze na koncie synka. Właśnie jak to zrobić. Generalnie aby otrzymać zwrot z 1% podatku należy przesłać do Fundacji fakturę Vat z poniesionych kosztów. Czyli, mogę źle wiedzieć, rehabilitantka powinna mieć działalność gospodarczą aby wystawić mi fakturę? Czy dobrze myślę? Jednak ...
  • poszukuję rodziców którzy mają Walkera,tzn ich dzieci jaki jest koszt,kto zajmuje się dystrybucją,gdzie można obejrzec prezentację? będę wdzięczna za info moja córka ma mpdz czterokończynowe,3 latka
  • Mój 4,5- miesięczny synek ma obniżone napięcie mięśniowe i asymetrię. Z tego powodu jest od 2 miesięcy rehabilitowany (NDT Bobath). Podstawa to ćwiczenia w domu, 3 razy dziennie. U pierwszej rehabilitantki bywaliśmy raz na 3 tygodnie, druga - nie widzi potrzeby wizyt częstszych niż raz na 2 tygodnie. Ja mam poważne wątpliwości - w końcu to cała epoka w życiu Maleństwa. Również neurolog na ostatniej wizycie stwierdził, że warto byłoby częściej chodzić do rehabilitanta. Postępy niby są - udało ...
  • ile razy w tygodniu należny się spotykać z rehabilitantem, przy metodzie Vojty? byłam się pytać prywatnie i powiedział że co najmniej 2 razy w tygodniu (ale wiadomo chodzi o kasę)czy wystarczą raz w tygodniu i ile ćwiczeń w ciągu dnia 3 lub 4 bo gdzie czytam to jedni piszą, że 3 wystarczą inni, że 4 razy co 3 godziny? ja pracuję i na pewno co 3 godziny nie dam rady. Na rehabilitację z kasy chorych muszę czekać ponad miesiąc i dlatego chciałbym już teraz zacząć prywatnie, czy ktoś tez pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się