Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      drzwi

drzwi

(534 wyniki)
    • Pragne zamontowac u siebie drzwi antywlamaniowe i mam zwiazane z tym pytanie - na co mam zwracac uwage przy zakupie i montazu. Chcialabym, aby przy okazji drzwi te bronily takze przed odglosami z klatki. Prosze o wskazowki
    • W miarę znajomy fachowiec chciał 120-150zł ale nie miał czasu. Poczytałem, pooglądałem i sam zamontowałem drzwi do łazienki. Nie wierciłem otworów w ościeżnicy na wylot (bo to każdy głupi potrafi), tylko zamontowałem ościeżnicę na płaskownikach z blachy (1,3zł za szt.x8szt). Fakt, że straciłem na to 7 godzin ale co innego teoria co innego praktyka.
    • Polecam zainteresowanie się drzwiami antywłamaniowymi dobrej jakości, . Jest tam całkiem sporo przykładów naprawdę dobrych, wartych polecenia drzwi.
    • Kupilismy mieszkanie w którym sa drzwi drewniane zabejcowane na brąz.Zalezy mi na ty aby drzwi przemalowac na bialo ale nie chcę takiego prlowskiego efektu brzydkiego blyszczacego. Czy da się je zabejcowac na bialo samodzielnie?Nie wiem czy wiecie o czym mowie.... w poprzednim mieszkaniu byly takie drzwi malowane i wygladaly okropnie. Rozgladalam sie za nowymi drzwiami ale to bylby duzy wydatek bo same drzwi daloby sie kupic juz za 250zł ale wymiana oscieznic juz tak winduje koszt ze glowa...
    • Czy ktoś ma drzwi tej firmy? Jak się sprawują?
    • Za dwa tygodnie bedziemy zamawiac drzwi wejsciowe - wachamy sie pomiedzy Gerda a Dierre. Jakie mieliscie doswiadczenia przy zakupie i montazu. Widzialem jeden watek nt Gerdy i troszke mi sie odechcialo. No ale zawsze znajdzie sie kilku klientow ktorzy mieli pecha. Jakie sa wiec wasze opinie. Zarowno Gerda jak i Dierre kosztuja sporo wiec chcielibysmy kupic u naprawde porzadnego przedstawiciela. Ewentualnie jesli ktos zna takiego w okolicach Tych - Katowic na Slasku to z gory dzi...
    • Mam w mieszkaniu stare poniemieckie, drewniane drzwi (2,70/1,70). Niestety pomalowane brzydką farbą olejną. Znalażłam ekipę, która chce mi je zrobić za 3000zł. czy to dużo? Dwa lata temu rozmawiałam z chłopakiem, który proponował 1000zł. I teraz nie wiem czy on się nie znał, czy też oni chcą mnie wykorzystać.
    • jakie drzwi wewnętrzne wybraliście? możesz powiedzieć na co zwrocić uwagę przy wyborze? przed zakupem wolę zasięgnąć opinii kogoś kto już przerabiał już ten temat. I jakich kosztów montażu drzwi trzeba się spodziewać?
    • zamontowali mi dziś 2 sztuki tych drzwi,jedne do pokoju a drugie do lazienki. Ze szkłem matowym. Jedne drzwi odtwierają sie do środka a drugie na zewnątrz, obie na lewa stronę Noi teraz w czym rzecz. Chodzi o szkło ktore jest w tych drzwiach, w jednych drzwiach jest ta błyszczącą stroną do środka a w w dugich odwrotnie, błyszczące na zewnątrz. jak patrze na jedne i drugie z przedpokoju to różni się to niesamowicie. Wygląda tak jakby jedna szyba była ciemniejsza i mnie niesamowic...
    • Będę wybierał spośród trzech firm: Gerda - "WX 20", Polskone - "Orion" oraz Porta - "Gdańsk". Jakie macie doświadczenia z tymi drzwiami, jakie mają zalety i wady? Czy są "ciepłe" i które warto kupić? Z góry dzięki za info.
    • Chciałabym się dowiedzieć kilku rzeczy. Po pierwsze jak dokładnie sprawdzić z czego są drzwi? -są lekkie , stare, oklejone okleiną białą -moim zdanie to płyta ale jaka? Jakie są możliwości renowacji takich drzwi? czy można je pomalować na okleinie? czy konieczne jest zerwanie okleiny i następnie co oklejanie nową okleiną/ malowanie? Macie jakieś pomysły? Piszcie proszę bo nie mam pojęcia co z nimi zrobić. [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/qj/ce/aclr/jr12OBy3snIb9jzRVA.jpg[/img]
    • Co możecie polecić z drzwi malowanych na biało dobrej jakości, łatwe do mycia Myślę o interdoor - trochę drogie, może sokółka, wołomin
    • Witam. mam parę starych drzwi drewnianych pomalowanych lakierem bezbarwnym ( x lat temu więc wiedza co to za lakier zanikła). Czy konieczne (i możliwe) jest usunięcie starej farby aby można było je pomalować lakierobejcą nadając inny kolor ?.
    • Cześć, planuje wymienić drzwi wewnętrzne w mieszkaniu. Byłbym wdzięczny za podpowiedź drzwi jakiej firmy najlepiej wybrać? Jestem ciekawy jakie macie w tym zakresie doświadczenie. Jeżeli będziecie mogli polecić jeszcze jakąś firmę z Warszawy to będę bardzo wdzięczny. pozdr.
    • mam do wymiany 5 szt. drzwi wewnętrznych w bloku z lat 70-tych. Drzwi są cały czas dobre, tylko zwyczajnie brzydkie. Wszystkie "ekipy" chcą mi robić demolkę w domu wywalając ościeżnice metalowe i zastępując je jakimiś plastikowymi czy drewnianymi. Podobno nowe drzwi nie pasują do starych ościeżnic. Na Boga tak jest 3/4 Polski zbudowane. Przypuszczam, że chodzi tu zwyczajnie o kasę. Wymiana drzwi z demolką znacznie drożej kosztuje niż zawieszenie nowych skrzydeł. Jeśli tak nie jest, to proszę ...
    • Witam! Proszę o pomoc!!! Mamy juz okna w zlotym debie i drzwi wejsciowe w domu z poddaszem uzytkowym. Czy bedzie pasowala do tego podloga z paneli dab wiejski bialy z V fuga i drzwi ciemne venge. Schody drewniane przestrzenne rozniez venge. Kuchania jest otwarta na salon,podloga bardzo jasne plytki prawie biale w polysku + meble prawdopodobnie fiolet w polysku. Reszta mebli raczej ciemna zeby juz nie mieszac a sofa ciemny popiel. Sciany bardzo jasny szary. Czy to moze sie udac,czy zrezygnow...
    • Czy ktoś zna firmę która produkuje drzwi wewnętrzne podobne do klusiowych; białe, lakierowane, dobrej jakości ale tańsze?
    • Musze wymienić zewnętrzne drzwi, nie cierpię metalowych czy z płyty wolałabym drewniane, stylowe, ogromnie mi się podobają takie allegro.pl/show_item.php?item=2700629413. Jednak mamy z mężem wątpliwości czy będą bezpieczne? Czy ktoś zna może producenta drewnianych drzwi w podobnej stylistyce, najchętniej w przystępnej cenie? Wiem, że ładne ma Pozbud ale są szalenie drogie. Będę wdzięczna za podpowiedź.
    • Witam, Mieszkam w bloku i posiadam drzwi wejściowe antywłamaniowe w wersji ekonomicznej tj. bez materiału wyciszającego. Czym najlepiej wypełnić pustą powierzchnię w tych drzwiach? Drzwi mają ok. 8 cm grubości. Dziękuję za odpowiedź
    • Wymieniałem drzwi prowadzące na klatkę schodową w starej kamienicy (nadbudowana w 1929 roku) i ku zaskoczeniu fachowca po wyrwaniu odrzwi okazało się, że te były zamontowane na belce. Fachowiec najpierw usiłował tę belkę wyrwać, potem zrezygnował i osadził na niej za pomocą pianki nowe drzwi. Teraz między parkietem (nierównym w tym miejscu) a nowymi drzwiami zionie wielka dziura. Mam wprawdzie zrobioną razem z drzwiami (drewniane robiona na zamówienie) dębową deskę z takim ząbkiem ale nie bar...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się