Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      drzwi

drzwi

(71 wyników)
    • mieszkam na jednym podwórku z bratową która kupiła pieska, od penego czsu pies obsikuje moje drzwi-smród okropny na całym ganku i w przedpokoju,mam przez to koszmary,co zrobić aby tego nie robił?może ktoś zna sposób jak oduczyc go tego?
    • witam, niechcący dziś przytrzasnęłam kotkowi ogonek (końcówkę) drzwiami samochodu tak, że się zamknęły, oczywiście od razu otworzyłam gdy mocno zamiauknął:(((( ryczę teraz, bo boję się, że mu coś się teraz stanie z ogonem:(((((((( na początku miauczał i był w szoku, zaszył się gdzieś w kącie, teraz już goni i normalnie rusza ogonkiem, powiedzcie mi czy mogło mu się coś stać w ten ogon??? złamać się??? proszę o szybką i konkretną odpowiedz, bo się bardzo przejmuje:((((((((((
    • Mam Berneńczyka. 2 Lata. Ale drzwi wejściowe mam już prawie do wymiany. Za każdym razem jak chce wejść to drapie. Proszę o radę - jak mam oduczyć tego zwyczaju.
    • Myślę o montażu takich w domu, ale nie wiem gdzie lepiej - w drzwiach, w murze? Może macie i podzielicie sie uwagami? I gdzie taie rzeczsy mozna dostać? czy tylko drogą internetową. Na forum "Muratora" trwała na ten temat dyskusja: murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56544 Ale nikt nie testował tego w praktyce! Pomóżcie please!
    • chce cos takiego kupic dla owczarka niemieckiego na czhm to polega? Czy to sie kupuje cale drzwi z tym wycieciem, czy to sie isntaluje juz w obecnych drzwiach (otwor sie robi itd?) I czy trzeba do tego angazowac specjaliste? dzieki z gory
    • Witajcie, 1 miesiąc temu wzięliśmy ze schroniska pogodną sunię, ma na imię Luna, jej matka była - podobno - rodowitą retrieverką, ojciec nieznany, dlatego hodowca postanowił pozbyć się szczeniaków. W ten sposób Luna trafiła do schroniska a później do nas. Piesek jest wielkości retrievera, cudowny pogodny i ogólnie wow:). Nie siusia w domu, jest czysty, zachowuje się jak na szczeniaka przystało - jak małe dziecko. To nie problem - w końcu to tak wiek. Problem jest JEDEN i DUŻY - pies jak nas...
    • mieszkam na osiedlu i widzę, że są właściciele kotków, którzy na długiej smyczy przywiązuja kota przed domem. Kotek sobie siedzi, od czasu do czasu pospaceruje, skubnie trawki, pogoni za ptaszkiem-ale cały czas na uwięzi. Mam kota od listopada, kot w tej chwili domowy, ale poprzednio nie wiem gdzie bywał. Widze, że ma straszna ochote wyjśc na zewnątrz, ale były juz dwie akcje z szukaniem kotki po osiedlu, bo nieopatrznie sie wymknęła. Kupiłam szeleczki i smycz, była próba wyjscia z kotem, a...
    • mam pytanie: czy ktoś miał taki przypadek że cocker spaniel obdrapał drzwi? chciaąłbym kupić tego pieska ale obawiam się ze moze narobić bardzo dużo szkód. prosze o kilka porad i odpowiedzi.dzieki.
    • Witajcie, mniej więcej 9 miesięcy temu znalazłam na łące szczeniaka, suczkę. Była malutka, miała kilka tygodni. Zapewne ktoś ją wyrzucił. Postanowiłam ja przygarnąć. W około 4 miesięcu życia zrobiła się agresywna. Broniła jedzenia, róznych przedmiotów, nie chciała schodzić np z łóżka, wychodzić z pomieszczeń gdy jej kazałam itd. Zaczęłam ją z tego wyprowadzać, jeść dostawała ostatnia, przechodziła przez drzwi ostatnia, przedmioty starałam się wymieniać na coś itd. Mało istotne w te...
    • gdy domownik wraca do domu i jest przy bramie, nasz pies radosnie biegnie to witac, a na mnie szczeka i odpedza. Co on sobie mysli??
    • Macie jakis patent na to aby uniknac grzebania nosem przez szczeniaka w kuwecie? W tej chwili kuweta stoi w lazience a lazienka jest zamykana. Kot miauczy jak chce wejsc,wiec niby problemu nie ma ale nie zawsze da sie tego przypilnowac. Jutro zaczynam remont w lazience i musze znalezc nowe miejsce na kuwete... zastanawiam sie czy nie wygospodarowac jakiegos kacika i zagrodzic go plotkiem tak aby kot przeskoczyl a pies nie... jakies pomysly z zycia wziete macie?
    • Witam się bo nowa tu jestem. Mam problem z moją suką i już zero pomysłów. Luna ma prawie siedem lat i jest z nami prawie od początku. To całkiem mądry, uwielbiający ludzi pies. Problem jest taki, jak słyszy jakieś kroki na korytarzu, szczęknięcie windy czy dzwonek, dostaje szału. Ujada makabrycznie, oczywiście gdy ktoś już wejdzie do domu, mało co się nie posika ze szczęścia:) Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś (wiem to z opowieści znajomych) jak nas nie było w domu to tak się nie zac...
    • Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i proszę o radę, ewentualnie chociaż o wsparcie duchowe.. Kota pi razy oko rocznego wzięłam ze schroniska. Zdrowego, bezczelnego, takiego średnio przytulnego. Ewidentnie wyglądał mi na wychodzącego kota - chcąc się załatwić drapie w szybę/ drzwi, miauczy i marudzi. Po pół roku zdecydowałam się go wypuszczać do ogrodu (mieszkam w spokojnej dzielnicy domków). Kot zadowolony, wraca do domu na zawołanie (tzn. chyba raczej na żarcie). Niby wszystko fajni...
    • Mam wspólny z sąsiadami taras, po którym szczególnie w ostatnim okresie kręcą się kocury i wszystko obsikują : ściany, wycieraczki,drzwi balkonowe,donice, tuje itd . Tuje brązowieją, przy drzwiach śmierdzi nawet w domu. To ,że chodzą mi nie przeszkadza, przynajmniej mój kot obserwując to ma jakąś przyjemność, ale jak zaradzić żeby nie znakowały wszystkiego???
    • Witajcie, mam problem ze swoim 4-letnim owczarkiem niemieckim, otóż moja suczka strasznie boi się jak ktoś idzie do łazienki a jak już słyszy jak otwierają się drzwi od prysznica to mam wrażenie że zaraz dostanie zawału serca. Dodam tylko że ogólnie nie lubi się kąpać, nikt jej nie straszył tym prysznicem a mieszkamy tam dopiero od 2 m-cy, myślałam że się przyzwyczai ale jest coraz gorzej, musimy psa zabawiać jak ktoś tam wchodzi. To nie jest nasza pierwsza przeprowadzka (ale mam nadzie...
    • mój piesek (gryfonik barbańczyk)- ma 7 miesięcy, a jest z nami od 3. Jest cudownym stworzeniem, bardzo przyajcielskim, przywiazany do nas, serdecznym a przy tym posłusznym. Trochę czytałam na temat psów przed jego przybyciem i wydaje mi się że mam dobre podejscie. Jest jedna rzecz z którą sobie nie radze - kieruję się trochę intuicja ale nie wiem czy prawidłowo. Pies jest bardzo przywiazany do domownikow ale bardzo nieufny w stosunku do obcych - szczeka na kazdego kto przekracz...
    • Mój kocór wraca zziębnięty z białymi od mrozu wąsami(z natury jest cały czarny), kładzie się koło kaloryfera gdzie najcieplej, mimo to następnego dnia lub nawet czasem tego samego biegnie pod drzwi i prosi zeby go wypuścić. Wraca po około 2 godzinach. Co go tak ciągnie na ten ziąb?
    • Witam, mam pytanie odnośnie zniszczeń, jakie sieją Wasze maluchy? Mój labradorek ma dopiero 7 tygodni, ale zaczynam sie zastanawiac jak to bedzie jak zacznie gryz wszystko co bedzie w zasiegu jej wzroku... jak mozna tego uniknąć? Czy naprawde zabawki pomogą?
    • Pies mojej siostry dostaje szału jak tylko usłyszy dzwonek domofonu. Zanim ta osoba, która dzwoniła dotrze do drzwi po schodach, pies szaleje, szczeka, biega, skacze na drzwi. Szaleństwo normalnie. Także przy każdym ruchu na klatce szczeka. Dziwne jest to, że jak pies jest sam w domu, wtedy nie reaguje na żadne odgłosy, ani na dzwonek, ani na kroki, jest cisza jak makiem zasiał. Mam wrażenie, że przy domownikach się popisuje, natomiast w samotności się boi, spokojnie jakiś włamywacz mógłby ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się