Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      drzwi

drzwi

(169 wyników)
    • Co o tym myślicie? Oczywiście jestem przeciwna paskudnej nagonce na sędziego, ale nasuwa mi się kilka wątpliwości i pytań. Jak to jest możliwe, żeby ktoś niezauważenie dostał się na klatkę w środku nocy i wysmarował czyjeś drzwi? Przecież teraz we wszystkich blokach są co najmniej domofony, a w tych nowszych - monitoring i ochrona. Jak ktoś obcy mógł tak po prostu wejść, wyjąć farbę i pędzel i smarować po drzwiach? Gdzie byli sąsiedzi?A jeśli był to środek nocy, kto mu otworzył? No i sam sędz...
    • nieznanych, wątek zbiorczy. Czy odbieracie domofon jeśli nie jesteście akurat z nikim umówione? Czy otwieracie drzwi gdy ktoś puka, a Wy nie jesteście z nikim umówione? Czy odbieracie telefony z nieznanych numerów?
    • Muszę pilnie (nawet bardzo) podjąć decyzję, czy drzwi w rogu mają byc przy samej ścianie prostopadłej, czy zostawić na niej wąski fragment i dopiero je montować. Zupełnie sie na tym nie znam, nie wiem, jak jest lepiej. Doradźcie proszę!
    • tak leżę w łòżku, màż z laptopem przy stole popija barszczyk czerwony. Spokojnie wieczòr mija. "Nagle" reklama w telewizji: Hajzer z Wizirem w szkole, pytam męża tak od niechcenia: co byś zrobił gdyby teraz Hajzer zapukał do drzwi z Wizirem albo pan inżynier wpychałby się przez drzwi z calgonem? Ślubny parsknàł barszczem na laptopa, smartfona, spojrzał jak na spaniela i zapytał: włàczyć ci "Noce i Dnie"? Zastanawiałyście się gdyby do Waszych drzwi zapukało t...
    • Tak sobie myślę już o świątecznych ozdobach i chciałbym powiesić na drzwiach coś długiego ,wiszącego.Macie jakies pomysły?
    • Normalnie oszaleję. MUSZĘ jak najszybcej wybrać i zamowic drzwi do mieszkania. Moim facetom podobają się takie drzwi [img]https://www.dre.pl/images/phocagallery/wizualizacje/thumbs/phoca_thumb_l_BULAJ_TOP_10_STALOWY_dab_zloty_ryfla.jpg[/img] najchętniej wszędzie wrzuciliby ten sam model :( ja myslalam o czyms bardziej klasycznym (no, bolej w salonie? ;) ) cos w tym stylu, czy jak... [img]https://www.dre.pl/images/phocagallery/dre-cell/standard/thumbs/phoca_thumb_l_40.jpg[/img] ratu...
    • Powiedzcie mi proszę szybko czy ja potrzebuję w domu drzwi z klamkami na klucz, bo mam problem decyzyjny. W tej chwili na klucz zamykam kuchnię, żeby na wypadek, gdyby młody cichcem wstał, nie wymyślił akcji z nożem albo innym narzędziem pod osłoną nocy. Co jeszcze może się zdarzyć, żeby klucze w drzwiach okazały się niezbędne? Puście wodze fantazji, bo jak źle kupię, to pozamiatane. Mam w tej chwili klucze i w pokojach nie korzystam. Raz się zamknęłam jak się obraziłam, ale do duszy to ...
    • Często jestem sama w domu. Mąż wyjeżdza, zostaje sama z chłopakami w domu (rok, 2,5 lata). Zawsze zamykam drzwi wejściowe. Byłam przed chwilą u teściowej, chciałam jej coś oddać. Drzwi otwate, ona sama w domu, teść w pracy, szukam jej a ona siedzi sobie w piwnicy. Boicie się same być w domu? Bo ja niestety się boję. A otwatre drzwi wejściowe są dla mnie zupełnie nie zrozumiałe.
    • tam gdzie chodzą/chodziły Wasze dzieci? U nas teoretycznie powinny byc zamknięte a tu drugi raz w tym miesiącu poszłam w ciągu dnia i były otwarte. Na korytarzu żadnej pani, dzieci same biegają do toalety i tylko patrzec kiedy jakieś sobie wyjdzie na zewnątrz. Już poprzednio zwróciłam na to uwagę i widzę że bez echa. Co byście zrobiły?
    • Chodzi mi o tradycyjne w naszej kulturze, "galanteryjne" traktowanie kobiet, czyli np. przepuszczanie pierwszej w drzwiach. Korzystacie z tego przywileju? Przyznaję, że coraz częściej się przeciw temu moim zdaniem przestarzałemu zwyczajowi buntuję - przepuszczam faceta pierwszego, zwłaszcza jeśli jest po prostu bliżej drzwi (są zaskoczeni i zawsze z uśmiechem dziękują), albo mówię "nie, pan ma pierwszeństwo", kiedy gość WYCHODZĄCY z jakiegoś pomieszczenia chce mnie, wchodzącą, przepuści...
    • 2,5 syn placze na korytarzu. syn przechodzi bunt dwulatka i czesto probuje cos na mnie wymusic. czesto zdarza sie to niestety gdy wychodzimy z domu, bo on chce np. teraz isc w krotkim rekawku a ja ubieram mu kurtke i jest wojna. problem w tym, ze musimy jechac winda i nie umiem szybko z nim zwjac bo czasem trzeba na nia kilka minut czekac.. w tym momencie gdy syn lamentuje, niestety jest glosny, ktorys z sasiadow trzaska u siebie od wewnatrz w drzwi wejsciowe. moim zdaniem totalnie nie na mie...
    • Zamykanie drzwi na klatke na klucz - czemu do nie ktorych nie trafia ze w razie jak jakis dziadekm zasnie z papierosem albo pani sąsiadka zapomni wyłączyć żelazko to zginie przeznia 20 osób bo nie bedą mieć którędy wyjść. W trakcie pozaru winda przestaje dzialać (standardowo odlanczane jest zasilanie) a w panice bardzo latwo zlamać klucz ... no i co w tedy skakać z okna z 7 piętra?? czy zaczadzic się?? Zyjemy w 21 wieku do wejsciu do bloku jest domofon z zamkiem elektrycznym, kamera....
    • to moj codzienny problem, sasiedzi notorycznie nie zamykaja drzwi, nie pomagaja zadne prosby, kazdy udaje ze drzwi za soba zamyka. Albo tlumacza ze wyszli tylko na minute do sklepu, auta, z psem itd Na moja odp ze w zeszlym roku dzieki otwartym drzwiom wlasnie przez minute ukradziono mi wozek z klatki schodowej wzruszaja ramionami. Niby klatka jest mala, mieszka tu 12 rodzin, wydaawaloby sie normalni ludzie, dlaczego nie zamykaja tych drzwi? Przyklejenie kartek na drzwi wejsciowe ...
    • W tej sytuacji, w takich a nie innych uwarunkowaniach, z dzieckiem przy boku: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17222722,_Wpisalam_kod__weszli_na_gore__Z_corka_schowalysmy.html?v=1&obxx=17222722&offset=19#opinions
    • albo do ścian, mebli itd. Cyz powinny byc w kontrastującym kolorze? doradźcie!
    • czy szesnastoletnia dziewczyna ma obowiązek otworzenia drzwi obcemu pracownikowi spółdzielni mieszkaniowej, kiedy jest sama w domu, a ów pracownik chce 'tylko odczytać liczniki gazu'? czy może ma prawo odmówienia wpuszczenia gościa do domu? Szesnastolatka z mojej rodziny dzisiaj miała taką właśnie sytuację: pod nieobecność jej mamy do drzwi przez 10 minut dobijał się facet ze spółdzielni. owszem, ogłoszenie o odczytach liczników wisi na drzwiach klatki schodowej, ale matka pracuje do...
    • Na marginesie wątku o awanturującej się sąsiadce. Mam domofon. I jak zaczyna dzwonić, a ja się nikogo nie spodziewam, to nawet nie wstaję sprawdzić, kto tam. Podobnie z dzwonkiem do drzwi (poznaję, gdy dzwoni "gospodarz bloku", to wtedy się pofatyguję, resztę zlewam). Wredna jestem czy też tak macie? ;)
    • Dziewczyny. Może macie pod ręką gdzieś faceta, który powie co mam robić. Jestem uwięziona z dzieckiem w domu. Zaciął się zamek w drzwiach. Zamek jest GERDY. Klucz wchodzi całkowicie tylko nie chce się przekręcać, ani w lewo, ani w prawo. Rzucałam już klucz sąsiadce, która próbowała otworzyć od zewnątrz. nic z tego. jestem przerażona !!!! Drzwi są z bolcami - jak to się skończy!!! Czy trzeba będzie wywarzać całe drzwi, przecież przez te bolce nie da rady....
    • Juz od dlugiego czasu spotykam sie z tym zjawiskiem - przychodzi roznosiciel (tudziez roznosicielka) i rozrzuca ulotki pod drzwiami, czasem cos powiesza na klamce, czasem walaja sie te papiery na schodach. Jak wracam do domu po kilkugodzinnej nieobecnosci to zawsze mam pelno smieci pod drzwiami. Strasznie mnie to irytuje, bo nigdy nikt nie pytal mnie o zgode czy moze mi to pod drzwi rzucac! Wieszalam juz kartke ze nie chce ulotek, ale w koncu ktos te kartke pomazal i zdjelam. To w...
    • Na zamek. Bo ja nie. I chyba od dziś zaczne. Otóż poszłam do łazienki z zamiarem depilacji. Zostawiłam uchylone bo dopiero sie szykowałam a tu wchodzi teściowa i je otwiera : o! ty tu jesteś bo chciałam zgasić swiatło. A gdybym była naga? Za pare minut juz z nałożonymi piankami do golenia wyposażona w maszynkę....wpada córka z koleżanką po wodę do malowania. No cóz, koleżanka corki zobaczyła jej matke z cipą w pianie. Po dwóch minutach włazi mąż, po jakąś głupotke patrzy sie, patr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się