-
dziewczyny muszę wymienić wkładki w drzwiach antywłamaniowych. Przeczytałam sobie jakieś wygooglane rzeczy, ze taka jedna wkladka kosztuje 400 zł. Przerabiałyście to ostatnio albo w ogóle? Gdzie szukać, żeby było jakoś bezpieczenie, dobrze i może nie najdrożej.
Dzięki za wszystkie rady.
-
Ratunku - nie mogę zainstalować standardowej moskitiery, bo mam rolety zewnętrzne i zwyczajnie nie ma miejsca.
Może ktoś ma jakiś patent żeby chronić mieszkanie przed komarami?
-
remontujemy kupione mieszkanie w bloku, początkowo nie chciałam montować drzwi do kuchni, teraz zaczynam się wahać co z zapachami podczas gotowania, czy będą w całym domu, czy pochłaniacz wystarczy czy lepiej montować drzwi, kuchenkę będę miała zaraz przy wejściu do kuchni, jakie są Wasze doświadczenia?
-
Chcę wymienić drzwi w mieszkaniu (8 sztuk). Ponieważ w przedpokoju mam białe szafy, chciałabym żeby drzwi tez były białe. Prawdopodobnie nie będę wymieniać ościeżnic (nie mam siły na poważny remont). Już doczytałam, że obecnie produkowane drzwi będą pasować do starych ościeżnic. Polećcie proszę jakieś sensowne firmy mające w ofercie białe drzwi, a z którymi nie miałyście problemu.
-
Drogie Panie
Czy orientujecie się czy muszę wymieniać ościeżnice czy mogę tylko dołożyć skrzydła drzwiowe to "starych" ościeżnić ? Nie ma możliwości wyrwania tychże własnie ościeżnic a drzwi jednak bardzo byśmy chcieli wymienić...
-
Zachciało mi się powiesić ozdobę świąteczną na drzwi. Zrobiłyśmy z córcią ładny stroik, mąż powiesił, sąsiedzi z klatki i rodzina chwalili i komplementowali. Wczoraj ściągaliśmy wszystkie ozdóbki świąteczne i na drzwiach zostały ślady od taśmy dwustronnej. Mąż zmył je wodą z płynem do mycia naczyń, śladów po taśmie nie ma za to są....jaśniejsze plamy na drzwiach. Wgląda to makabrycznie!!! Jest jakaś możliwość aby to "przyciemnić" Są może jakieś pasty polerskie do drzwi? Dodam, że nie są ta ża...
-
Jak mnie to wkurza. Mam dzwonek po to żeby go używać. Walenie kojarzy mi się z zagrożeniem. Widzę, że wiele osób ma zwyczaj dzwonienia i walenia, bo pukaniem tego nie można nazwać. Jak zwracam uwagę, to są bardzo zdziwione. Jak dla mnie buractwo do kwadratu.
-
Doradźcie jakiej firmy drzwi szukać ? Mają nie być bardzo drogie ale za to bardzo ładne i trwałe ;).
-
Drogie Dziewczyny,
Życzliwe, miłe, pomysłowe
Pomyślcie ze mną proszę....
Popsułam sobie drzwi.
Wg zasady: miało być dobrze, wyszło jak zawsze.
Mieszkanie w bloku, drzwi podwójne z czego wewnętrzne obite skajem w kolorze przetrawionej zupy dla niemowlaka. Ohyda. W związku z tym, że na razie ich nie mam jak wymienić, postanowiłam błysnąć kreatywnością i pomalować. Oczywiście lifting drzwi miał odbyć się w klasie ekonomicznej...
Nabyłam stosowna farbę do skór i skóropodobnych w kolorze s...
-
Przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania (na szczęście wynajętego) z wielkim balkonem. Moja radość z tego tytułu trwała krótko bo zauważyłam mnóstwo os latających przy drzwiach balkonowych. Nie mogłam nawet otworzyć ich na chwilę bo od razu zlatywało 5-6 os. Mam małą córkę więc nie ryzykuje i nie otwieram drzwi w ogóle. wiosna w pełni i nie mogę wystawić prania!!! Dziś przyuważyłam, że osy podlatują do tych drzwi i nagle znikają. za pierwszym razem uznałam, że mi się zdawało ale sytuacja po...
-
Czy któraś z WDPD we własnym zakresie (nie przez serwis) zmieniała kierunek otwierania drzwi? Chcę kupić taką z wyswietlaczem (Samsung), ale w sklepie się nie podejmują, w serwisie śpiewają 230zl , więc jestem ciekawa, czy to faktycznie takie trudne - ze względu na elektrykę od wyświetlacza...
-
Mam pytanie natury estetycznej :)
Niedawno wprowadziliśmy się do nowego mieszkania w nowym, dopiero co oddanym bloku.
Wszystko super, marmury na podłogach, portiernia itp ;)
Ten sielankowy obrazek zakłócają nam tylko sąsiedzi. Nieco.
Jedni mają w zwyczaju wynosić przed drzwi worki ze śmieciami. Nie musze mówić jak to pachnie?
Drudzy natomiast, zostawiają pod drzwiami buty.
Poprostu po całym dniu łażenia w traperach ( to w przypadku pana domu), traperach w wersji junior i damaskich kozak...
-
Wita,
Planuję wyciszyć drzwi w bloku. Widziałem, że są firmy które się tym zajmują stosując różne pianki wyciszające i tapicerskie obicia drzwi. Z tym, że nie mogę żadnej znaleźć niedaleko mnie.
Czy możecie coś polecić? Mieszkam w Swarzędzu koło Poznania. Dlatego w grę wchodzi Poznań, Swarzędz ewentualnie wielkopolska.
Pozdrawiam
Dawid
-
Czy któraś z Was wymieniała w mieszkaniu drzwi i ościeżnice?
Mam w mieszkaniu metalowe ościeżnice i "zwykłe" drzwi. Chciałabym dokonać ich wymiany nie robiąc ogromnego remontu - czy to możliwe?
-
Nie mieszkam w lesie, tylko pod miastem, gdzie jest budowa za budową, coraz większy ruch samochodowy i często zaczynam się czuć jak w centrum miasta. Nie wiem więc skąd to ustrojstwo. Ale wygląda to strasznie. Mianowicie dom, a ściślej jego wschodnia strona (bo tą upatrzyły sobie pająki) oblepiona jest pajęczynami. Pajęczyny są na oknach i drzwiach. Wygląda to tak jakby dom był opuszczony i od dłuższego czasu w nim nikt nie mieszkał, a ja ściągam to diabelstwo miotłą co 2-3 dni. Oprócz tego z...
-
Dziewczyny, odkleiły mi się zewnętrzne drzwi piekarnika. Czy ma któraś pomysł, czym to można przykleić? Serwis żąda prawie tyle, ile kosztowałby mnie nowy piekarnik... Dzięki za pomoc!
Aga
--
-
chcę zamówić drzwi zewnętrzne(blok) ale wcześniej zapytam o Wasze doświadczenia. Jakie drzwi powinnam wybrać (drewniane czy metalowe),czym się kierować , na co zwracać uwagę?.Podpowiedzcie coś .
Bedę wdzięczna
-
Witajcie, chciałam zapytać Was o poradę w takiej sprawie.
Wczoraj zdarzyło mi się coś, co na 15 minut zmroziło mi krew w żyłach, potem z godzinę jeszcze się nie mogłam uspokoić.
Mam antywłamaniowe super hiper drzwi. Nie wiem jak się nazywają, mieszkam za tymi drzwiami od dwóch tygodni, sąsiadów nie znam, drzwi są cieżkie, i zamykane dwoma kluczami w dwóch zamkach na pięć spustów.
Na dworze mróz minus 14 stopni.
Jest 18, wracam do domu, otwieram drzwi, a tu w połowie drugiego obrotu klucza...
-
Zrobilo sie zimno i wraca stary problem. Przy montazu drzwi balkonowych fachowcy spartaczyli robote i przy spadku temperatury wiatr gwizdze szparami az milo. Okno zostalo zle osadzone i otwarte przymyka sie samo, do tego na dluzszym boku jest szczelina pomiedzy oscieznica i rama okna, ktorej nie da sie wyregulowac w zaden sposob. Pomyslalam, ze sprobuje uszczelinc okno, tak jak kiedys uszczelniano zwykle okna skrzynkowe, ale niestety efekt zaden.
Co z tym fantem zrobic? Jedyny skuteczny s...
-
Mam lodówkę w zabudowie. Od 3 lat. Ostatnio zauważyliśmy, że opuściły nam się drzwi od lodówki i drzwi ocierają o drzwi zamrażarki. słychać to coraz wyrażniej i widac po wgłębieniu w drzwiach zamrażarki. Koleś który nam robił zabudowe wyprowadził się na drugi koniec Polski, więc reklamacja nie możliwa. Ktoś ma pomysł jak temu zaradzić? i co z tym zrobić?