atatar 12.12.03, 19:43 Chciałabym zaplanować dziewczynkę, który byłby najlepszy dzień cyklu ?? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathrin78 Re: Staranie się o dziewczynkę 12.12.03, 22:29 Przytulanko na 2-3 dni przed owulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa5 Re: Staranie się o dziewczynkę 13.12.03, 10:49 Tak teoretycznie właśnie 2-3 dni przed owu ale metoda daje skuteczność 60%. Dużo zależy od samych plemników ich żywotności i zawartości a na to wpływu już nie mamy. Może zajrzyj do książki Zaplanuj płeć swojego dziecka wydawnictwa Filar (rozprowadzane m.in przez internetowy Merlin). Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
awomen Re: Staranie się o dziewczynkę 13.12.03, 11:06 atatar podejrzewam, że to Twoje pierwsze dziecko, mi się udało mam już dużą córcię, a teraz nie mogę zajść w ciazę od kilku lat, jestem w trakcie leczenia , też chciałam drugą dziewczynkę, ale po moich przejściach płeć jest mi obojętna, aby było dziecko całe i zdrowe. Także nie ważne moim zdaniem jak płeć ale zdrowie naszego dziecka i to czy nam się uda zostać rodzicami , pozdrawiam i życzę sukcesów Aga Odpowiedz Link Zgłoś
anikl Re: Staranie się o dziewczynkę 14.12.03, 16:54 Mnie się udało. Największe znaczenie ma rzeczywiście odpowiedni moment cyklu. Uważam, że aby zwiększyć prawdopodobieństwo nie zaszkodzi połączyć tego z innymi sposobami. Jest teoria "dietetyczna": planując ciążę należy jeść pewne produkty, innych unikać (to powoduje zmianę równowagi kwasowej w organiźmie, o ile pamiętam: dziewczynka - zasadowa).Szczegółów zapomniałam, ale przypominam sobie, że żywiłam się zielonym groszkiem i bananami. Moja lekarka powiedziała, że to zawracanie głowy, ale co szkodzi spróbować Odpowiedz Link Zgłoś