Gość: kika IP: 194.205.246.* 11.05.06, 14:35 mam 28 dniowy cykl regularny...czy w 14 dniu od dnia pierwszego dnia miesiaczki moge poczac coreczke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: powodzenia Re: cykl a dziewczynka IP: 81.15.223.* 11.05.06, 14:44 tak samo jak chlopca! takie wyliczanki nic nie daja na dwoje babka wrozyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: cykl a dziewczynka IP: 194.205.246.* 11.05.06, 14:54 ale jakies prawdopodobienstwo jest ze plemniki zenskie przezyja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: cykl a dziewczynka IP: *.fbx.proxad.net 11.05.06, 15:23 Meskie tez przezyja. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: cykl a dziewczynka 11.05.06, 15:37 nie wiem czy kilka dni. Wszystko zalezy od srodowiska w twoich drogach rodnych i od jakosci plemnikow twojego partnera. W kazdym razie podczas wystrysku miliony plemnikow zenskich i miliony meskich atakuja jednoczenie jajo, ktore - jak pewnie pamietasz z lekcji biologii - wyglada wtedy jakby bylo oblepione pijawkami. Nie ma wtedy zadnej roznicy ktory przezyje dluzej bo i tak licza sie te co nie tylko dotra pierwsze ale i okaza sie silniejsze. Nie ma sensu wymyslac teorii, bo powtarzam: nie ma zadnej metody zeby zaplanowac plec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: cykl a dziewczynka IP: 194.205.246.* 11.05.06, 15:50 "Nie ma sensu wymyslac teorii, bo powtarzam: nie ma zadnej metody zeby zaplanowac plec" wypowiadasz sie tak autorytatywnie jestes ekspertem w tej dziedzinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: cykl a dziewczynka 11.05.06, 22:58 Jestem "oczytaną osobą" w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: cykl a dziewczynka IP: *.fbx.proxad.net 11.05.06, 14:52 Nie ma ZADNEGO sposobu zeby sobie wybrac czy to bedzie dziewczynka czy chlopiec. Jesli komus sie udalo splodzic dziewczynke "bo staral sie w pierwszej polowie cyklu" to nalezy to przypisac tlyko i wylacznie przypadkowi. Wszystkie te opowiesci o sposobach na dziewczynke to mity. Juz kiedys bylo takie pytanie na tym forum (zreszta nie raz bylo) i ktos pisal ze wedlug jakichs tam badan, pary starajace sie namietnie o dziewczynke maja 55% szans ze bedzie dziewczynka, i 45% ze bedzie chlopiec. Jak widzisz roznica znikoma. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: cykl a dziewczynka 11.05.06, 16:04 > Nie ma ZADNEGO sposobu zeby sobie wybrac czy to bedzie dziewczynka czy JEST! Rzucać monetą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: cykl a dziewczynka IP: 194.205.246.* 11.05.06, 16:10 ale czytam i czytam inne watki no i z tego co tam widze to jednak mozna pomoc matce naturze Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: cykl a dziewczynka 11.05.06, 23:01 No to próbuj! Zyczę powodzenia!! Skoro to wierzysz... Podobno wiara potrafi zzdzialać cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: cykl a dziewczynka 12.05.06, 08:05 > ale czytam i czytam inne watki no i z tego co tam widze to jednak mozna pomoc czytaj, czytaj. Im więcej przeczytasz, tym więcej się dowiesz: np. ze jedzenie lodów w ciąży może przeziębić płód Nie wszystko, co napisano jest mądre, he, he... Ale jak to już napisano - wiara czyni cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
emilia_a Re: cykl a dziewczynka 11.05.06, 16:25 Tu są wątki z forum NPR, jest ich tam jeszcze więcej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=10026511&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=37414695&v=2&s=0 Ale nie tylko dzień jest ważny, także dieta. Dieta zakwaszająca: mięso, ogórki kiszone, kapusta kiszona sprzyja plemnikom "na chłopca". Dieta nabiałowa, słodycze sprzyjają plemnikom "na dziewczynkę". Dzięki diecie mojej cioci przy pierwszym podejściu udała się dziewczynka, a mojej mamie chłopczyk. Tu jest dużo informacji, na szybko przejrzałam i jest coś o diecie: www.naturalnie.republika.pl/pobierz_ebook.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: cykl a dziewczynka IP: 194.205.246.* 11.05.06, 16:52 poczytalam troche...czyli jak radzicie od skonczenia okresu przez ile jeszcze dni mozna coby byla dziewczynka? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelaela Re: cykl a dziewczynka 12.05.06, 07:03 Nie ma zasady: ile dni od okresu". Kieruj się śluzem. Jak tylko pojawi sie ten płodny, rozciągliwy, przezroczysty - wtedy do dzieła a potem przerwa do końca okresu płodnego. I trzymać kciuki za dziewczynkę. Na pocieszenie powiem, że chłopcy też są fajni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: cykl a dziewczynka IP: 194.72.148.* 12.05.06, 13:38 ja slyszalam ze sa wieksze szanse na dziewczyne jak bedzies sie kochac 3 -4 dni przed owulacja, jak w ten dzien to jest wieksza szansa na chlopca Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: cykl a dziewczynka 12.05.06, 21:44 Mam 1o letniego syna i 10 miesięczną córeczkę Julkę. Posiadanie dziewczynki było moją obsesją, nie wyobrażałam sobie, że mogłabym mieć drugiego syna. W mojej rodzinie od lat rodzili się sami chłopcy. Z zazdrością patrzyłam na mamy małych dziewczynek, córeczka śniła mi się po nocach, w sklepach oglądałam maleńki sukieneczki. Wtedy kupiłam książkę "Jak zaplanować płeć dziecka", w której opisana jest metoda dr Shiltsa. Wg. niej zwiększają się szanse poczęcia dziewczyki 2-3 dni przed jajeczkowaniem,w dniu jajeczkowania chłopca. Starania zajęły nam ponad rok, bo co miesiąc przesuwaliśmy termin stosunku dosłownie o godziny, żeby utrafić we właściwy moment. Mam cykle regularne 28-29 dni, Julka została poczęta 12 dnia cyklu. Nie wiem czy to przypadek, zrządzenie losu czy metoda, ale udało się, moje marzenie się spełniło, jestem mamą ślicznej dziewczynki, na punkcie której oszalała cała rodzina.Pozdrawiam i życzę Ci ślicznej córeczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amela1 Re: cykl a dziewczynka 12.05.06, 23:33 zaszłam w ciążę w tym samym czasie co moja koleżanka z pracy, miałyśmy ten sam termin porodu, wyliczałyśmy razem co która może urodzić właśnie na podstawie w którym dniu cyklu poczęłyśmy nasze dziciaczki, ja w 11, ona w 14 (obie miałyśmy 28 dniowe cykle). wyliczyśmy, że ja urodzę córkę, ona syna i dokładnie tak się stało! nie wiem czy to był przypadek, czy to rzeczywiście działa )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś