Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      ekspert

ekspert

(14 wyniki)
    • Wiem, że eksperta nie ma, ale może któraś z Was, drogie mamy, coś podpowie. Moja córcia, wcześniaczek po wylewach III stopnia (zresorbowały się bez śladu), rozwija się zgodnie z wiekiem korygowanym (czyli od daty planowanego porodu). Metrykalnie ma niecałe 9 miesięcy, korygowane 7. Wczoraj sobie przeczytałam w książce naszego eksperta, że dzieciaki od 5 miesiąca gryzą stópki. Ona zaś ma rozwojowo 7, i stópek nawet do rączek nie bierze. Owszem, interesuje się kolankami, maca nawe...
    • jak to jest z tym fluorem? odchodzi w zapomnienie czy nie? podawac od urodzenia czy dopiero jak zeby wyrosna fluoryzowac? zymafluor to dobry lek czy nie? kasia
    • Witam Kubus urodzil sie 23.03. tego roku do dnia wczorajszego nie mial żadnych niepokojących objawów. Opisze pokolei. Jest dzieckiem bardzo duzym, w 5 miesiacu wazyl 9,7kg teraz dzis konczy 6 miesiecy pewnie waży z 11kg. Oprócz tego jest też długi - około 80cm. Urodził sie 9 dni przed terminem przez cc cięcie ze względu na moje zdrowie (nie zwiazne z ułozeniem płodu ani też dzieckiem). Dostał 9 pkt (1 punkt za koloryt skóry) - waga 3250/56cm. Od 3 tygodnia jest na mleku modyfik...
    • i inne kosmetyki dziecięce - o tym dyskutujemy na forum Kosmetyki dziecięce - z merytorycznym wsparciem przemiłej Pani ekspert: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=503 zapraszam
    • Chciałabym poznać opinie na temat tej książki. Jest ostatnio bardzo reklamowana w tv, natomiast Agnieszka Górniakowska dla mnie jest mało wiarygodna jako "ekspert" w tej dziedzinie. Zastanawiam się czy warto kupić tę książkę?
    • Mam nadzieje, ze sie nie powtarzam, ale wlasnie przeczytalam takie cos: www.dlarodzinki.pl/ekspert/pytanie/odpowiedz/pacz-dziecka-a-noszenie-na-rkach,492 Ja sie pytam, grzecznie, czy nosicie swoje dzieci?:)
    • Cześć wszystkie mamuśki. Polecam wszystkim super szmpon w piance Z Mustelli. Nie jest tani (29 zł)ale bardzo wydajny i co najważniejsze skuteczny. Synek miał okropną ciemieniuszkę a po zaledwie kilku zastosowaniach tego szamponu problem zniknął zupełnie.
    • Właśnie zastanawiam się jak to wygląda u innych.Moja mała co prawda ma ostatnio afekt do piersi ale zastanawiam się poważnie czy ona się z niej najada jak ją wkońcu skłonię do picia.Czasem potrafi pic 5 góra 10 minut czuje jak mi mleko wypływa ale czasem mam wrażenie,że piersi są miekkie i nic w nich nie ma a ona ciągnie i pół godziny.Niby czuję delikatnie jak w pewnym momencie zaczyna lecieć mleko ale poważnie zaczynam się zastanawiać czy ja mam pokarm i czy jej nie głodze w taki...
    • Kiedy powinnam kupić i zaczac korzystać z krzesełka do karmienia ????
    • Dziewczyny czy ktoras z was wie jak nazywa sie zel do smarowanie raczek maluszka zeby oduczyc go ssac kciuk? czytalam na forum z ekspertem o takim zelu ale jak zapytalam u nas w aptekach to panie robily oczy i mowily ze sa ale do obgryzania paznokci. moze to to samo?
    • moja mała ma 4 tygodnie i jest karmiona butelką czy trzeba ją doajać w ciągu dnia jak tak to czym
    • Powiedzcie Mamy,czy mocz u dziecka karmionego wyłącznie piersia powinien byc bezbarwny i bezwonny-tak było przynajmniej u nas dotychczas,od dzis kolor sie zmienił na żółtawy i ma dziwna woń,czy to normalna kolej wynikajaca z zmieniajacego sie wieku maluszka,poradzcie bo niewiem czy gnac do lekarza.
    • witam , mam problem z nieustajaca laktacja... da tygodnie temu z przyczyn zdrowotnych musialam dosc nagle odstawic moja 11miesieczna dziewczynke i poniewaz karmilam ją juuz tylko rano i czasami przed snem , myslalam,ze jak przestane ja karmic to laktacja sama zgasnie... moj lekarz przepisal mi dostinex, i powiedzial,ze za dwa, trzy dni zapomne o laktacji,a tu nic , zaczyna sie trzeci tydzien,chodze zabandazowana na scisk ,tak,ze nie moge oddychac ,a piersi pekaja mi w szwach, polo...
    • dziewczyny, czy mogę mieszać swoje mleczko z bebilonem? Jak ściągnęłam za mało do następnego jedzenia? Szkoda mi jak muszę przerywać jej posiłek,żeby wyjść do kuchni i przygotować mieszankę. Z drugoej strony nie zawsze chce tej mieszanki, tylko uśnie na moim odciągniętym i za 1-1,5 woła o jeszcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się