kasiazacharska 17.09.03, 10:42 jak to jest z tym fluorem? odchodzi w zapomnienie czy nie? podawac od urodzenia czy dopiero jak zeby wyrosna fluoryzowac? zymafluor to dobry lek czy nie? kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ehania Re: FLUOR-opinia eksperta forum... 21.09.03, 10:03 Nie jestem lekarzem, ale temat też uważam za ważny. U trojga znajomych dzieci, którym podawano Zymafluor po 6 miesiącu, lub prawie nie podawano wystąpiła próchnica(nawet jeśli dziecko było b.dobrze odżywiane i prawie nie dostawało słodyczy).Wybitny pediatra, który prowadził moją córcię stwierdził, że nie spotkał się z próchnicą u dziecka, które miało podawany Zymafluor regularnie od urodzenia.Moją córkę karmiłam(również w nocy) piersią 2lata i 7 miesięcy (problem zalegania mleka na zębach).Dostaje również słodycze.Ma teraz 3.5 roku i jak na razie nie ma śladów próchnicy. Zymafluor zaczęła dostawać w pierwszym miesiącu życia. Napiszcie, jeśli ktoś zaczął wcześnie podawać(ale rzetelnie i regularnie),a próchnica wystąpiła. Serdecznie pozdrawiam Hania Odpowiedz Link Zgłoś
edie28 Re: FLUOR-opinia eksperta forum... 23.09.03, 12:13 O ile wiem to Zymafluor podaje się dzieciom po 6 m-cu życia ??? Ja nie podaję tego mojej córce w ogóle (Kaja ma 1,5 roku). Po opini naszej pediatry i mojej dentystyki i przeczytaniu wielu artykułów, żeby nie podawać nie robię tego. Pamiętacie fluoryzację w szkołach, która okazała się szkodliwa dla zębów ???!!! Fluor jest toksyczny i odkłada się w kościach moja dentystka nawet nie kazała mi Kai myć zębów gdyż dziecko nie umie wypluć pasty i po prostu ją połyka. W tym wieku tylko szczoteczka bez pasty i szorowanie samą szczoteczką. Po za tym próchnica jak ma być to będzie. Jeśli chcesz się coś na ten temat więcej dowiedzieć to wejdź na forum eksperckie tam jest obszerna wypowiedź na ten temat Pani Kamińskiej. Pozdr, Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: FLUOR-opinia eksperta forum... 23.09.03, 12:35 edie28 napisała: > Pamiętacie fluoryzację w szkołach, która okazała się szkodliwa dla zębów ???!!! - nie wiem, skąd masz takie informacje, chętnie bym poczytała, bo mnie ten temat żywo interesuje, możesz podać źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
nena5 Re: FLUOR-opinia eksperta forum... 23.09.03, 18:07 ja uzywam zymafluor D 500 od 10 dnia po urodzeniu. Lekarz mi tak zalecil a ja mu zaufalam bo jest pediatra z b.dlugoletnim stazem.Myslicie, ze ten lek jest grozny dla malenstwa, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś