fotoforum

(23 wyniki)
  • czy tylko u mnie się nie otwiera? nie można wejśc nawet na "forum o fotoforum"
  • Jak wyżej czy tylko ja go nie widzę.
  • Kiedys mialam wizje, zeby zrobic na drutach powloczki na jaski. Zrobilam przednia strone na 1 jasiek (tyl mial byc doszyty z innego materialu) i... zmienila mi sie wizja :P Szkoda to pruc, spory kwadrat tego jest (na pogladowym rysunku jest na brazowo). Postanowilam przerobic na kocyk dla dziecka. Ale! Ale nie wiem jak ;) Mam taki pomysl, zeby kazdy bok przedluzyc / powiekszyc. Czyli nabiore oczka na druty z 4 stron i tak bede przerabiac. Ale wiadomo, ze jesli bede robic prosto (stala licz...
  • Bardzo proszę o pomoc. Mam zdjęcia na fotoforum ale nie umiem ich przenieść na forum. Mam problem z robótką ale chciałam pokazać to na zdjęciach. Z góry dziękuję
  • czy jakas dobra dusza wie moze jak robi sie taki wzor i czy moglaby sie podzielic. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3222666,2,1,8470381149445344image.html pozdrawiam
  • potrzebuję coś ładnego na wiosnę podpowiedzcie proszę jak to zacząc dziekuje 74.125.39.132/translate_c? hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http://radikal.ru/F/i046.radikal.ru/0904/1e/0eb53 9ccd806.jpg.html&usg=ALkJrhh8XBERVY--Mq6HEWjSv-PpQToJjg
  • Jak już wspominałam w poprzednim poście przymierzam się do zrobienia kocyka dla niemowlaka. Jeden z pomysłów na wzór to były misie, ale znalazłam zupełnie inną włóczkę, z której misie raczej nie wyjdą (misie muszą poczekać, bo mieszkam w małej miejscowości, gdzie sklepu z włóczką ze świecą szukać a tę włóczkę kupiłam w supermarkecie). Włóczka jest włochata, ale poliestrowa, więc zupełnie nie gryzie. Taka jakby pluszowa. Zdjęcia na końcu wątku. Zatem moje pytanie brzmi: [b]jaki ścieg będ...
  • Otóż tak sobie pomyślałam, że dobrze by było, gdyby na naszym forum można było wklejać zdjęcia (czyli przekształcić je w fotoforum, jak np. forum Rękodzieło i odzoby, kto ni ewidział, wklejam link fotoforum.gazeta.pl/71,1,1111.html?f=1111 ). Mogłybyśmy wklejać zdjecia w postach. To by znacznie ułatwiło życie, a poza tym uniezależniłybyśmy sie np. od znikających czy dłogo sie otwierających stron i innych niedogodności. Trochę by to przypominało forum na Osince. Tak to sobie w...
  • Moje drogie, Co robimy z wątkiem "Pochwal się" ? Jest już tak gigantyczny, że przeglądanie go to męka. Może trzeba byłoby pomyśleć o fotoforum "Robótki na drutach - nasze prace" ? Napiszcie proszę co o tym sądzicie. Pozdrawiam, Kasia
  • O takim: pinterest.com/pin/49117452158236327/ Kombinuję jakby go tu, bo lekko za drogi ;) Chyba są tu dwa rodzaje włóczek, boki wydają się cieńsze. Zrobiłabym od dołu, takie cztery rogi zebrane następnie w raglan. I do tego doszyte boki ze spodami rękawów. Co myślicie?
  • Witam serdecznie ! Spodobał mi się taki sweterek z karczkiem znalazłam opis ale nie jest w j.polskim może ktoś ma schemat karczka to może bym sobie poradziła. Pozdrawiam Kaja photofile.name/users/luko/95296683/105131992/
  • Szukałam na forum wzorów ,ale nie znalazłam,więc zakładam ten wątek. Ja podaję ciekawy wzór ściągaczowy a zarazem ażurowy i bardzo prosty. Zaczerpnęłam go z Vereny nr 5/1990 model 11. 1 rząd ,5 oczek na lewo,5 oczek na prawo 3 rząd ,5 oczek na lewo ,1narzut 1 ściągnięcie na prawo/dwa oczka razem/ ,1 oczko prawe ,2 oczka razem na prawo ,1 narzut 5 rząd 5 oczek lewych ,1 prawe ,1 narzut,1 potrójne ściągnięcie /trzy oczka razem/1 narzut 7 rząd 5 oczek lewych ,5 oczek prawych ...
  • witam, czekam na moje malenstwo i chcialabym zrobic dla niego sweterek zapinany z boku na guziki jak w katalogu Phildar. czy ktos moze mi pomóc ze wzorem na taki sweterek?? jak go wykonać?? Jestem poczatkujaca dziewiarka ale nie powinnam miec problemu z wykonaniem takiego sweterka. a moze ktos ma inny ladny wzorek sweterka dla takiego malenstwa?? z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
  • Kochane! Mam orzech do zgryzienia i mam nadzieję, że mi pomożecie. Otóż szukam od dłuższego czasu włóczki z czystego (gładkiego) jedwabiu - na letnią długą szydełkową sukienkę. Zastanawiam się jednak czy jedwab się nadaje. Sukienka ma być elegancka, dlatego myślę o jedwabiu. Macie jakieś doświadczenia z taką (100% jedwabiu) włóczką? A może macie inną propozycję? Będę Wam szalenie wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki!!!
  • Witajcie. Znów chodzi mi nowy pomysł po głowie... chciałabym swojej córce zrobić pelerynkę do komunii. Tak sobie myślę, że bylaby to też dla niej fajna pamiątka. Tyle, że nie wiem jak... począwszy od tego jaki wzór, który byłby w miarę łatwy i ładny, z jakiej włóczki, czy himalaya kasmir byłaby dobra, ile bym jej potrzebowała? Czekam na Wasze wsparcie. POzdrawiam, Ania
  • Sfatygowały mi się stare (kupione kiedys od Góralki na rynku) i chciałam ich użyć jako wzoru dla wykonanych samodzielnie. Splot szydełkowy jest znakomicie praktyczny - pogrubiony i nierozciągliwy. Przypomina trochę splot drutowy prawy(oczka pokazują się jak prawe, wychodzące z jednego punktu) ale też tkacki z powodu pogrubienia i małej rozciągliwości. Robótka jest robiona w okrążeniach. Obie strony wyglądają prawie identycznie. Moja klęska polega na tym, że nie udaje mi się poprawnie R...
  • mam tylko takie zdjecie a pilnie musze wydziergac chuste takim wzorem i nie wiem jak sie zab rac za ten motyw, bede wdzieczna za wszystkie pomysly fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2521284,2,1,motyw.html
  • Potrzebuje rady , jaka włoczka najlepsza na kapelusik letni dla dziewczynki, bo muszę zrobić możliwie najszybciej? Szukam , szukam, jak nie potrzeba , to znajdzie się szybko , ale jak potrzeba , to nie można. Bardzo proszę o radę i dziękuję.
  • Oddam za darmo resztki włóczek, dokładnie to co na zdjęciach. Odbiór osobisty w Gdańsku-Wrzeszczu Akryl niebieski i troszę popielatego: [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/fb/ca/izkt/o6WvoETtOOejWBnj1B.jpg[/img] [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/fb/ca/izkt/1Vy4jh05TEMvTafFUB.jpg[/img] Czarny akryl: [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/fb/ca/izkt/bIFMjps3fg6xjUdaTB.jpg[/img] Akryl 85% wełna 15% melanż czarno-szaro-biały [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/fb/ca/i...
  • fotoforum.gazeta.pl/3,0,1672239,2,1.html co o niej myślicie? na wiosnę pozdrawiam knittwiktoria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się