Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      fotoforum

fotoforum

(14 wyniki)
    • Wakacje letnie dobiegaja konca. Mam nadzieje, ze przywiezliscie sporo ciekawych zdjec. Podzielcie sie nimi z innymi. fotoforum.gazeta.pl/71,1,861.html
    • W tym roku za cel naszej wyprawy wybrałam Elbę, największą z wysp Archipelagu Toskańskiego. Jej powierzchnia wynosi 224 km² (długość: 29 km, szerokość: 19 km), więc wydawałoby się, że na zwiedzanie wystarczy zaledwie jeden dzień, ale nic bardziej mylnego. Po krętych drogach Elby można się poruszać ze średnią prędkością 20 km/h, a długość dróg naokoło wyspy wynosi 200 km. Łatwo więc policzyć, że sam przejazd, bez zatrzymywania się i zwiedzania wybranych miejsc, zajmie ok. 10 godzin. Oczyw...
    • Dla zainteresowanych i kochających Wenecję, i nie tylko :) zapraszam do oglądania zdjęć fotoforum.gazeta.pl/a/44096.html
    • Jak wyglądają plaże w Sardynii ? czy są takie gdzie można schować się w cieniu? góry są raczej zalesione a jak wygląda typowa plaża? np. plac zabaw przy plaży w cieniu? camping w lasku? znajdę tam coś takiego?
    • Paestum(4)

Czy był ktoś w miejscowości Paestum reg. Kampania. Proszę o informacje jak tam jest.
    • Witam serdecznie, planuję rocznicę ślubu - jeden nocleg ma być nad jez. Garda - hotelik/pensjonat/agroturystyka. Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś urolkiwe miejsce na nocleg (najlepiej na zachodnim brzegu)? Z góry dziękuję za pomoc.
    • Bardzo lubię na plażach zbierac kolorowe kamienie, robie z nich układanki, które można nazwać mozaiką, prosze o wiadomość , gdzie widzieliście najciekawsze?
    • bedziemy kilka dni w Rzymie i zastanawiamy sie co dalej.... szukamy pieknego miasteczka w okolicach Rzymu gdzie bedzie mozna sie poopalac i popluskac :) cos w stylu Tossa de Mar w okolicach Barcelony
    • Czy ktoś zna tą plażę? Większość hoteli wysyła tam gości najpierw kolejką a potem shuttle-busem, zapewniając bezpłatny pobyt. Mam coś podejrzenia że ta plaża nie jest zbyt ciekawa a może się mylę. Czy proponujecie coś w zamian jak będzie się mieszkać na górze w Taorminie ?
    • Moi drodzy, czytam przewodniki i przeglądam internet w poszukiwaniu ciekawych miejsc w tym rejonie Włoch. Dwa tygodnie w Metaponto to niewiele, ale chciałabym zobaczyć coś spoza "żelaznych" punktów oferowanych turystom. Głównie interesują mnie czasy Wielkiej Grecji. Ktoś tam był? a może mieszka? Co polecacie oprócz Matera, Policoro, Taranto i oczywiście Metaponto? I czy naprawdę jeżdzi tam mniej zwiedzaczy? Beata
    • Miala byc wyprawa dookola wloskiego wybrzeza (nie pierwsza) od 10 maja a prawdopodobnie ostatecznie bedzie po raz kolejny Sardynia (to juz chyba 6 czy 7 sezon pod rzad) pod koniec maja. Powodow jest kilka, pierwszy to pogoda, ktora jak na razie nie wyglada zbyt optymistycznie; drugi to, ze od 4 czerwca jedziemy na Baleary a z Sardynii jest bezposrednie polaczenie promowe do Barcelony. Jednak najwazniejszy jest trzeci, po prostu nie ma ladniejszego miejsca...we Wloszech jest wiele piek...
    • to jest ważny temat! wszyscy, którzy chcą krzyczeć, że niby było, niech zamilkną na chwilkę:-) pojawiają się sprzeczne opinie, że betonowa, wąska, brzydka, a z drugiej strony ładna piaszczysta. i komu wierzyć?;-) po tym sezonie wrócio sporo osób, napiszcie proszę coś o plaży.
    • WItam Planuje wybrać się w lipcu w raz z rodziną do Południowego Tyrolu. Planuje podóż z rocznym dzieckiem, a chciałbym prosić Was o porade co warto zobaczyć, jakie miejsca zwiedzić. Niestety wykluczone sa wędrówki trudnymi szlakami. Poszukuję również jakich sprawdzonych noclegów typu np pensjonat. Bardzo prosze o wszelkie porady i wskazówki. Pozdrawiam, Paweł
    • jak dojechać z Limone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się