Forum Regionalne Mazowieckie Ciechanów
ZMIEŃ
      fotoforum

fotoforum

(17 wyników)
    • Jakiś czas temu zaskoczył mnie taki widok, co musiałem uwiecznić na wieczną pamiątkę/sorki za te słowa/. Udało się zmusić do pracy ludzi niechetnym jakimkolwiek pracom publicznym,a to miasto potrzebuje kilka takich lotnych brygad do sprzątania przez cały rok. Mogę dodać,że i oni sami siebie fotografowali na wieczną pamiatkę do czego ich zmuszono śmiejąc się i żartując. Gdybym się bardzo mylił jako postronny widz to proszę o skorygowanie moich subiektywnych odczuć fotoforum.gazeta.pl/phot...
    • Dziwnym trafem moje oczy w kwietniu ujrzały takie obrazki Okolice za Pawłowem przy trasie do Mławy fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/ma054CUUBd9xLDJlxB.jpg Okolice Rutek przy leśnej drodze fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/G1CJ4ychaKcf0q2PbB.jpg Zdjęcia szokują,zwierząt szkoda
    • Wczoraj w parku znalazłem 7 legitymacji Stowarzyszenia Civitas Christiana fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/FTbbkliRsj9oIIPUAB.jpg Nie wiem komu wypadły? Kto je zgubił i czy wie o tym ? Czy są komuś potrzebne ? Kto się nimi bawił i wyrzucił , gdyż widnieje tam rok 1997
    • Tyle krzyku i hałasu robionego przez rowerzystów, by tworzyć ścieżki rowerowe w mieście, a tu proszę cicho i bez rozgłosu drobnymi kroczkami i niepostrzeżenie dla innych, a nawet jakby robiła to Niewidzialna Ręka. Oto ulica Płocka wylotowa z miasta i co ja widzę na odcinku kilkuset metrów w kierunku na Pęchcin ? fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/1dJaBRRGT8cUbPIODB.jpg Pobocze pomalutku odcinkami jest asfaltowane po którym jazda rowerem jest znośna i bardzo bezpieczna. fotoforum...
    • Obrazki uchwycone tylko kilka km w linii prostej od centrum miasta. Hodowla fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/kcoqZwKpwqioGT6AfB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/dMBL7WDgfUcznEZncB.jpg Okolice ul.Gruduskiej/Wojska Polskiego fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1961743,2,273,P1010943.html
    • Ulica Smiecińska i taki szokujący widok? fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/Rqf65aKABhkacF5tFB.jpg Kto może rozwikłać czemu i komu służy,służyła ta komnata,kurnik, a może ambona dla myśliwych ? Wąt[i]ek nie jest polityczny chociaż obok pracuje żona najważniejszego polityka z Ciechanowa co nie ma najmniejszego związku z pytaniem :-) ht[/i]tp://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/FH19Q4fFajPMUxU4oB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/DpkLIk67l9rQB1WQqB.jpg
    • Wielu wie, ale jeszcze wiecej nie wie, że gościł kiedyś w Szulmierzu wielki pisarz Stefan Zeromski. Ten fakt 49lat temu został uwieczniony pamiatkową tabliczką. fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/5oOwxDpFLJPeAbEnLB.jpg Za rok już 85 rocznica śmierci i warto by władze postarały się, by to miejsce stało sie kolejną wizytówką Ciechanowa jak Opinogóra, Gołotczyzna. Z daleka to miejsce wyglada jako tako. fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/fMxjwCeeFNGQd6waPB.jpg Z bliska obiekt pr...
    • pewna firma kamieniarska z Ciechanowa tak to sobie utylizuje fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/tPbRMbsJY9J9abSaAB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/QVcByo6Am3tBcRarVB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/Tbg80pr4vvKcZQkVsB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/R4jh7ustyHvsfyxaAB.jpg
    • Słynna na całe Mazowsze podciechanowska wieś Wola Pawłowska, skrywa i inne tajemnicze miejsca niż tylko Składowisko dla 27 mazowieckich gmin. Mniejsze Składowisko po drugiej stronie wsi też w pobliżu żwirowiska ma nietypowe cenne zabytkowe betonowe historyczne [b]to COS.[/b] https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/ODBfogtB9l4Ns2R6kB.jpg Początkowo myślałem,że to betonowe kostki do umocnienia brzegów Bałtyku,ale to chyba zły kierunek myślenia. Potem wpadłem na pomysł,że może to do ...
    • mam pytanie, czy ktos wie pod jakim wezwaniem jest kosciol w Palukach k. Opinogory Dziekuje, pozdrawiam
    • Miasto oklejone jest amatorskimi plakacikami nawołującymi niedwuznacznie do bitwy. Ostatnie derby przegrali goście poza stadionem,ale za kilka dni może polać się krew. [b]Ciekawe czy morderca z Sienkiewicza to też kibic z tej subkultury z Ciechanowa ?[/b] http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1997764,2,5,P1010979.html
    • Kolejną ciekawą postacią zwiazaną z Ciechanowem mógłby być z okolic Pomorza mężczyzna tworzący arcydzieła na miarę swojej kieszeni. To co widać z szosy juz przypomina dzieło Kantora fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/anHYlGn1ba2nLzNquB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/BrMBl6hgv500pSgeRB.jpg to co widać z drugiej strony to małe arcydzieła sztuki i jest wyrazem radości życia i humoru artysty fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/hcQt7b6xWlskM317PB.jpg Duzo pisać nie bed...
    • Może z placu JP2 tego nie widać, ale to co widać tylko bystrym okiem łazikaamatora może skonczyć się katastrofą. Droga w Mieszkach Wielkich uległa po deszczu małemu zniszczeniu. Czy ten sam deszcze nie zalał zabytkowy ratusz bez dachu? Czy nagły opad atmosferyczny jest niemożliwy lada dzień ? fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/FcLYfWraKCLjdSpTsB.jpg A może to rozbiórka , bo chomiki tak ładnie wszystko ukladają na kupki ? fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/kcUGBiS6R136iNs1gB....
    • Piękna aleja spacerowa na Kargoszynie biegnąca od kościoła w pola.Codziennie tamtędy spacerują,jeżdzą rowerami dziesiątki osób. Jeszcze kilka dni temu i przez wiele miesięcy nikt o zdrowych zmysłach nie pomyślał,że można tam podrzucić swoje śmieci po remoncie domu czy mieszkania. Pisałem o śmieciach na tamtym terenie i jest to miejse wyjątkowo zanieczyszczone przez dziesiątki rodzin z nowobogackich domów. Sprawdzić może i straż miejska,że są tam wille bez kosza na śmieci. fotoforum.gaze...
    • Łazikamator zdziwił się,że są uliczki równe i równiejsze w mieście. Jedna z wielu uliczek zasłużyła na ważną, gdyż inne do niej dochodzące i wychodzące nie doznały takiej ważności.Rozpędzony na rowerze musiał ostro hamować do 20km/h. Łazikamator zdziwił się jak wiele tych znaków 20km/h temu komuś zafundowano,a w innych miejscach miasta stoją brzydkie i zardzewiałe.To że brak w innych miejscach to już inna bajka. fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/QN9hj0jWLukxVIyrCB.jpg fotoforum.gaze...
    • zapewne kilka dni temu jeszcze bez szampana i wielkiej tablicy udostepniono Mieszkom piękną asfaltową drogę fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/aWTEpAvpBrIJju87pB.jpg i niech tam służy mieszkańcom długo,ale obawiam się co będzie dalej,gdy takie zniszczenia widać po opadach deszczu. fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/O6BdQbxbBidZWAUvcB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/vQkHioaYUm3CrFiSTB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/y2jyTxJpuN9gyv0TGB.jpg to tylko kilka ...
    • W Ciechanowie od lat trwa rabunkowa gospodarka miejskimi drzewami. Tną i tną, ale w to miejsce nic nowego nie rośnie od lat. Jeśli się mylę to proszę o przykłady. Zapewne istnieją tajne dokumenty ile metrów sześciennych [b]' poszło do żyda '[/b] jak to mówią w Ciechanowie i w Polsce. Ale łazikamator znalazł ciekawy trop, który moze zainteresować innych łazikówdziennikarzyzawodowców. fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/MzMj0dv80DazL6yr1B.jpg ten numer telefonu widnieje na drzewach ś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się