gimnastyka

(8 wyników)
  • Właśnie wróciłam z wakacji nad morzem i załamka. Moja 13 letnia córka, dotąd zdrowo się rozwijająca strasznie się garbi. Nie wiem jak mogłam tego wcześniej nie zauważyć, ale jakoś mi to umknęło, to znaczy widziałam, ale nie wydawało mi sie to takie poważne. Dopiero jak się rozebrała na plaży i przyjrzałam jej się lepiej okazało się, że ma fatalną postawę. Umówiłam nas do ortopedy, ale wizytę mamy wyznaczoną dopiero na koniec września. Pomyślałam o kupieniu jej na razie pajączka. Ktos ...
  • Problemem są koślawe stopy u mojego dziecka. Już 5 lat nosi wkładki ortopedyczne i niestety nie widzę, aby się to poprawiało, lecz przeciwie mam wrażenie że jest z jedą nogą coraz gorzej. Przyznaję, że niesystematycznie gimnastykujemy stopy. Ostatnio u lekarze się nasłuchałam, że są to wady genetyczne (ale po kim???). Czy mogę to tak zostawić? Chyba nie. Ale już mi brakuje cierpliwości. Na początku kolanka były proste, a teraz ta koślawość przechodzi już i w kolana. Czy obuwie MEM...
  • Na ostatniej wizycie u ortopedy dowiedziałam się, że mój 16 - miesięczny synek ma koślawość stóp. Lekarz powiedział, że jak najwięcej powinien chodzić po miękkich dywanach w skarpetkach oraz na bosaka po trawie i piachu. Cóż, łatwo powiedzieć... W domu mamy panele i terakotę a dywanów kupić, z innych względów, nie możemy. Z kolei, piach i trawa niby ok, ale to tylko latem i nie dotyczy to, niestety, najeżonego niespodziankami piachu w piaskownicy na osiedlu, czy pełnego psich min ...
  • Kochani poradźcie co mamy robić, nasz 3-letni synek miał w połowie marca jednodniowy zabieg odklejenia napletka.Pominąwszy, że przeżył to strasznie (wielokrotnie kłuty, bo żyły pękały,okropne wybroczyny z krzyku i płaczu, pełna świadomość podczas zabiegu),do tej pory odciągam reguralnie co dzień napletek maksymalnie jak się da, ale ze zdrowym rozsądkiem no i.....mimo wszystko znów się powoli, coraz więcej przykleja.Chirurg zalecił mi smarować Locoidem najpierw co dzień przez 2 tyg....
  • Moja 3 letnia córeczka ma stwierdzona lordozę w związku z tym szukam cwiczeń na to, bo w naszym kretyńskim kraju nie ma gimnastyki korekcyjnej dla maluszków. pomózcie mi cos znależć. Pozdrawiam iza
  • Kochane Mamy! Bardzo proszę o wasze doswiadczenia. Otóż mój 2,5 miesięczny synek od jakiegoś miesiące nie chce podnosić główki, gdy go kładę na brzuszku. Wcześniej unosił ją i to na dłuższe chwile. Strasznie się martwię, chociaż gdy trzymam go na rękach to chwiejnie ale próbuje ją trzymać. Ułożony na brzuszku stara się tak jakby pełzać, bądź leży sobie bez ruchu. Wyczytałam,że dziecko w tym wieku powinno unosić ją pewnie. Co robić? Czy Wasze malestwa miały podobne problemy? Jak temu zaradzic?...
  • Hej!!! Co prawda rzecz z nie dotyczy dziecka a mojego Taty, dzsiaj przeszedł operację wymiany biodra i "trochę" się denerwuję...Czy ktos z Waszej rodziny przechodził taki "zabieg"? Jak długa trwa rehabilitacja? Czy po niej równiez trzeba używać kul? Po jakim czasie można operować drugie biodro? Jesli dysponujecie jakimikolwieg inforacjami będę wdzięczna. Pozdrawiam Barba
  • Dziewczyny, chciałam zapytać te z Was, które spędzają kilka godzin dziennie w pozycji siedzącej - czy nie macie jakichś problemów z kręgosłupem, a jeśli tak, to jak sobie radzicie (masaże, gimnastyka?). Od jakeigoś czasu strasznie boli mnie krzyż po pracy, doszło do tego, że nawet w knajpce ostatnio nie mogłam wysiedzieć Aktywności fizycznej mi nie brakuje, do pracy jeżdżę rowerem, a i zmalutką w domu też ciągły ruch...Może ktoś mi coś podpowie, z góry dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się