gimnastyka

(6 wyników)
  • Jaki rodzaj gimanastyki jest wskazany w I trymestrze ciąży ? Czy wogóle w szczególności w pierwszych tygodnich ciąży wskazana jest jakakolwiek gimnastyka, by nie zaszkodzić dopiero co rozwijającemu się płodowi ? Bardzo prosze o odpowiedź.
  • uprzedzam uczciwie: to nie jest żaden prowokacyjny wątek. Tak mam naprawdę... Otóż wykonując ćwiczenia (np. świecę - rozkładanie nóg itp.) "zapowietrza" mi się pochwa i wydaje następnie dźwięki, które do złudzenia przypominają odgłosy tzw. puszczania bąków. Czy ktoś się z tym spotkał? Nie mam nad tym kompletnie kontroli, wstyd mi ćwiczyć na w-fie... Jak to zwalczyć ? Będę wdzięczna za wszelki (poważny) odzew.
  • Co sadzicie o gimnastyce z pilką, na wzmocnienie mięśni przy bolącym kregosłupie, mam zamiar kupić piłke.Moze ktoś stosuje taka gimnastykę i jakie sa efekty???
  • Czy ktos moze mi odpowiedziec na to pytanie?
  • Bardzo mi zależy na szybkie dojście do formy po porodzie(przytyłam ponad 20 kg). Jak szybko po porodzie można zacząć chodzić na basen, gimnastykę itd. na co uważać i jakie formy ruchu są najlepsze?
  • Pomóżcie , jestem bardzo zestresowaną osobą , mam różne dolegliwości somatyczne z tego powodu, ogólnie źle się czuję, chudnę, brak łaknienia, polećcie jakieś leki odstresowujące. Kalms nie wiele pomaga. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się