Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      gimnastyka

gimnastyka

(20 wyników)
    • lub ogólnorozwojowa, taka dla dzieci, jak to dawniej w przedszkolach bywało wiem, że jest w przedszkolach państwowych (lub przynajmniej w niektórych) w prywatnych moda na sztuki walki czy tez obrony a ja chciałabym gimnastykę taką zwykłą z pajacykami, podskokami, przewrotami, dla zachowania (ew skorygowania) postawy, prostych plecków itd itp synek ma 5 lat, mieszkamy na Targówku, w przedszkolu nie ma, w okolicznych domach kultury nie ma gimnsatyki, gdzie po południu, niekoniec...
    • Mam taki problem. Mój syn chodzi do nowego przedszkola i okazuje się, ze tutaj dzieci nie mają absolutnie żadnej gimnastyki. Akurat on potrzebuje, chodzimy na rehabilitację z tego powodu, ale wiem, ze ogólnie wiele dzieci potrzebuje. W nowym przedszkolu okazało sie, ze nie ma czasu na gimnastykę, ważniejszę są inne zajęcia np. płatne oczywiście dodatkowo kurs tańca czy angielski. KIedy zapytałam o to, dyrektorka powiedziała, że na to nie ma czasu, może sie zorientować ewentualnie(...
    • Czy warto zapisać dziecko na gimnastykę korekcyjną? Czy są to fajne zajęcia? Co dzieciom daje taka gimnastyka?A może sama rytmika wystarczy? Proszę o rady.
    • Szukam dla córki 5 lat zajęć z gimnastyki na Ursynowie lub w Piasecznie ew. okolicach. Może możecie coś polecić?
    • Tak jak w temacie,prosze o porady
    • Drogie mamy, poradźcie jaki strój na gimnastykę będzie optymalny dla trzylatka? Długie spodnie dresowe czy szorty?
    • Co sądzicie o tym, ze mężczyzna prowadzi zajecia z gimnastyki korekcyjnej w przedszkolu? Czy nie wydaje sie Wam to troche dziwne, ze młody facet upatrzył sobie akurat taki rodzaj kariery zawodowej? Zauważyłam, że wcale dzieci nie lubi,kieruje w stosunku do nich kąśliwe uwagi. Moim zdaniem takim osobom warto się bliżej przyjrzeć , niemało się o tym ostatnio mówi w prasie a niektóre brudne sprawy wychodzą dopiero po latach. Nie twierdze, że mężczyżni nie powinni mieć kontaktów z p...
    • No właśnie, chodzi mi o zajęcia dodatkowe. Dziś w holu zobaczyłam listy na dodatkowe zajęcia, i sama nie wiem, co powinnam wybrać. Czy warto np. wybrać i taniec i rytmikę, która chyba zawiera elemnty tańca(?) czy tylko jedno z dwóch i które? Zaznaczam, że moje dziecko lubi tańczyć. I jeszcze jedno, jak to jest z angielskim? Czy warto zapisać trzylatka na jezyk, dla samego oswojenia się z nim, czy to raczej nie zdaje egzaminu? Proszę o radę doświadczonych rodziców.
    • Mam do was ogromną prośbę. Proszę o odpowiedzi na kilka pytań związanych z gimnastyką Orffa, Labana, Kniesów, Sherborne i opowieścią ruchową. Informacje, które od was uzyskam posłużą mi do pisania pracy magisterskiej na temat twórczych metod wychowania fizycznego w przedszkolu. 1. czy metody wcześniej wymienione są wam znane, czy są stosowane w przedszkolu, jeśli tak to czy są one popularne, jak często są stosowane 2. jakie są reakcje dzieci na zajęcia prowadzone tymi metodami, bądź...
    • jakie macie dodatkowe zajęcia w 3-latkach, piszcie jakie miasto, ewentualnie dzielnica i rodzaj zajęć. chodzi tylko o 3-latki!
    • Chciałabym zapytać czy Wasze dzieci mają w maluchach i drugiej grupie korektywę i czy myją zęby. u nas nie ma ani jednego ani drugiego. Korektywa nie może być, ponieważ różne dzieci mają rózne wady, a źle dobrane ćwiczenia mogą im zaszkodzić, tylko co złego jest w chodzeniu na paluszkach, robieniu pajacyków itp? nie myja zębów ponieważ jest to fizycznie niewykonalne tylko z jedną Panią ( redukcje etatów). Próbowaliscie jakoś walczyc z tym "niechciajstwem"
    • Drodzy rodzice przedszkolaków, napiszcie ile płacicie za państowe przedszkola, jakie są dodatkowe zajęcia,itp.
    • Czy zastanwaiłyście się drogie mamy, na jekie zajęcia wyślecie swoje dziecko w przedszkolu od września? Ja mam do wyboru: rytmika, korektywa, taniec, j.ang. Wiadomo - angielski jak najbardziej, ale pozostałe wydaje mi się powiązane ze sobą zajęcia. Co wybrać dla chłopca?
    • 1.Jak często zmieniacie dzieciom ręczniczek przedszkolny? 2.Jak często zmieniacie dzieciom strój do gimnastyki? 3.Przy okazji: jak często Wasze dzieci myją głowę?
    • Drogie Emamy, Byłam dzisiaj na zebraniu w przedszkolu mojej córki. I niestey jestem rooozczarowana:( Dzieci w grupie II tzn. czterolatki nie nają żadnych zajęć dodatkowych, wyłącznie rytmika, czyli tak jak w "maluchach":( Jestem ciekawa czy jest to norma w większości przedszkoli bo z pewnościa nie we wszystkich. W przedszkolu, do któredo chodzi synek mojej znajomej (również państwowe)4latki mogą dodatkowo (oczywiście odpłatnie) brać udział w lekcjach angielskiego, gimnastyce korekcyjnej, n...
    • emamy, jestem bardzo ciekawa w jakich zajęciach dodatkowych, tych fakultatywnych, uczestniczą wasze przedszkolaki. czy państwowe przedszkola mają dla nich ciekawą wg was ofertę? jakiego rzędu są koszta takich przyjemności? czy przedszkola prywatne w waszych regionach dorównują ofertą zajęć ponadprogramowych tym państwowym, czy może je przewyższają (i czy kosztowo też)? a może z braku laku szukacie możliwości rozwoju dla swoich pociech poza przedszkolem - "na mieście"? nasze pr...
    • witam, chcialabym zapytac czy w panstwowym przedszkolu, w grupie maluszkow, sa jakies zajecia dodatkowe obawiazkowe(takie ktore musza byc i basta). U nas miala byc gimnastyka korekcyjna ale na razie nie ma i moze nie byc w ogole, a uwazam, ze jest potrzebna pozdrawiam
    • Witam, Ile płacicie za prywatne przedszkole? u mnie w mieście - podwarszawskiej miejscowości, ok.25 tys.mieszkańców. otwiera się przedszkole profilowane - językowo - artystyczne - czesne 700 zł - w cenie 4 posiłki dziennie, zajęcia językowe, plastyczne itd., w nowopobudowanym budynku specjalnie na cele przedszkola. Czy to drogo? nie mam porównania, ale w Warszawie jest pewnie drożej. A ile wy płacicie? Pozdr.
    • Co sądzicie o zapisywaniu dziecka na dodatkowo płatne zajęcia dodatkowe. I jak to wyglada w przedszkolach, tzn. tak od strony technicznej, organizacyjnej - np. co się dzieje z dzieckiem które nie chodzi na takie zajęcia.
    • Były zapisy w naszym przedszkolu na zajęcia dodatkowe (gimnastyka korekcyjna, język angielski, plastyka).Nauczycielka mojej córeczki powiedziała mi, że nie powinnam zapisywać jej na te zajęcia bo jest jeszcze za mała. Niestety nie trafiła do grupy trzylatków z jej rocznika ale do grupy starszej z racji urodzenia w pierwszej połowie 2006r. I tu zaczyna się problem bo dzieci z grupy trzyletniej nie chodzą na zajęcia dodatkowe bo są za małe. Natomiast w naszej mieszanej grupie trzylatków i...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się