Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      gimnastyka

gimnastyka

(4 wyniki)
    • Witam, moja córka chodzi do zerówki jako 5latek. Problem polega na tym, że ona nie chce ćwiczyć na gimnastyce. Muszę wspomnieć, że w zeszłym roku chodziła do przedszkola i było to samo. Wtedy odpuściliśmy, ponieważ córka ciężko przeszła samo pozostawanie w przedszkolu. Płakała przez jakieś dwa miesiące. Wszelkie próby namówienia jej, przez nas jak i panie przedszkolanki, do ćwiczenia nie skutkowało. Nikt przecież nie będzie jej na siłę ustawiał na sali gimnastycznej. Ona nie b...
    • Moja córka od dawna marzy o chodzeniu na jakieś zajęcia sportowe - przede wszystkim gimnastykę czy taniec. W przedszkolu zajęcia są bardzo okrojone i niewiele wnoszą. Sama widzę, że bardzo coś by się jej przydało, by ją rozruszać, dodać wdzięku, "porozciągać" nie jest bowiem w tym zbyt dobra. Myślę, że im wcześniej tym lepiej - zanim radość ruchu zagłuszą kompleksy czy złośliwe uwagi. Mimo, ze mieszkam w Warszawie nie wiem gdzie szukać takich zajęć dla przedszkolaków. Nie chodzi m...
    • Mam pytanie, czy ktoś z rodziców miał doświadczenie w tym temacie, tzn. czy jego dziecko uczęszczało na zajęcia z "gimnastyki umysłu". Jest to metoda która pozwala dziecko na efektywne uczenie się, logiczne myslenie, itp. U mnie w szkole takie zajęcia mogą zostać zorganizowane. Chciałabym jednak poznać opinie czy warto posyłać na nie dziecko. I jeszzce jeden argument koszt takich zajęć nie jest mały, niestety.
    • Moja starsza córka (5 lat) jest bardzo nadpobudliwa, była diagnozowana przez 2 psychologów i jeden stwierdził,że TAK, drugi,że NIE.Według mnie dziecko ma problem. Dwa miesiące temu urodziłam drugą córkę i robię wszystko,żeby ją wyciszać, w domu panuje terror z mojej strony, uspakajam wszystkich, nie pozwalam głośno mówić, nie daje bodźców aby nie pobudzać jej - kompletnie zwariowałam. Nie wiem czy wyciszanie takiego malca ma sens, strasznie się boję,że będzie podobna do starszej. Wiem,z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się