grzyby

(81 wyników)
  • choruje na grzybic e jelit i chcialabym wprowadzic do swojej diety kapuste kiszoną. słyszalam ze pozytywnie wpływa na organizm przy grzybicy ogólnoustrojowej, ale słyszalam także ze w kapuście kiszoej moga występować grzyby. Czy to prawda? pewnie chodzi o taka kapuste z beczki. Natomiast niedawno widzialam w skepie kauste kiszona w słoiku z długa data ważności. Czy w takiej kapuście też rozwijaja sie plesnie? Zdania sa podzielone. Więc jak jest naprawdę> Ktos wie lub moze podac liter...
  • jestem zalamana.jestem bowiem sterylna,dbam maxymalnie o czystosc,przewrazliwiona jestem na bród,wszelkie robaki a mam w domu grzyba i nie moge sie go pozbyc:( sprawa wyglada o tyle gorzej ze ten grzyb jest na lodowce(od wewnatrz z przodu)i pomiedzy zamrazalka a lodowka(na tym obszarze)..nagle sie pojawil,probowalam sie go pozbyt ale ponownie sie tworzy-takie czarne male kropki lub kolka jak kto woli. i teraz mam pytanie-czy taki grzyb moze oddzialywac na zdrowie jesli jest w ...
  • Jak w temacie.Moj 12-letni syn mial robiony wymaz z jamy ustnej i gardla.Wyszla bakteria z rodziny streptokokow oraz grzyby.Skad one sie tam biora?Chodzi mi oczywiscie o nadmierna ilosc.
  • jak pozbyc sie grzyba najskuteczniej i najszybciej? moze jakas kuracja ziołami?nie mam zadnych objawow.to cholerstwo we mnie siedzi.
  • Czesc, jestem nowa na forum :)! W zeszłym roku wyszłam za mąż - chodziliśmy z sobą całe studia i jeszcze 2 lata po. Czujemy, że chcielibyśmy mieć dziecko. Czujemy to od kilku lat ale po ślubie (tj. od kiedy zaczęliśmy uprawiać seks) -wyjatkowo silnie. Tym czasem mieszkamy w domu w którym jest wilgoć, zagrzybionym - i nie ma raczej możliwości zmiany tego faktu. Dodatkowo mąż ma astmę - i obawiam sie, że dziecko w takich warunkach i z predyspozycjami do astmy mogłoby się wykończyć. ...
  • Witam, od jakiegoś czasu walczę z grzybem. 2 lata temu urodziłam dziecko i po około 8-miu m-cach po porodzie problem powrócił! Fluconazol, flumycon itd znam już chyba we wszystkich dawkach. Maxmiror 500 (czy jakoś tak), Clotrimazol, Nystatyna... No i oczywiście probiotyki Provag, Laci bios femina, lactovaginal... Partner też leczony za każdym razem. Ostatnio ja czułam się już ok, nic mnie nie szczypało, partner skończył przyjmowanie fluconazolu (7 tabl po 100mg) we wtorek, w środ...
  • Wybaczcie pytanie laika. Czy może się zdarzyć, że ten sam grzyb, który uwielbia ciepłą i wilgotna pochwę może się przenieść drogą seksu francuskiego do jamy ustnej, w której warunki panują podobne, czy za grzybicę jamy ustnej odpowiada inny "gatunek"?
  • W zeszlym tygodniu wzięlam crotlimazol (globulki)=lacibios femina. Wczoraj poszlam do gina, bo jeszcze odczuwalam dyskomfort. Dr wtwierdzila, ze jest jeszcze grzyb. Zapaisala gino-femidazol i flumycon (200 mg). Globulki są aż na 14 dni. Flukonazole mam wciąz dzis 1 tabl. jutro 1 a kolejne z opakowania w pierwszym dniu miesiączki. Jakie macie doswiadczenia z leczeniem tego typu preparatami? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=57752100&a=57780866 Tu dziewczyna poleca inny schemat. Stąd p...
  • No wlasnie chce pozanac dziewczyny ktore sobie z tym radza...ja juz nie mam sil.Oto jak wyglada moj schemat: okres - grzyb - leczenie - proba stosunku - grzyb - okres....itd. Lecze sie juz od kilku lat chyba nigdy nie pokonam grzyba, ale on niszczy mnie i moj zwiazek...ja uwielbiam sex a przez grzyba nie pamietam jak to smakuje...ilekroc dochodzi do zblizenia, jestem sucha i ON nie moze wejsc, po czym sie oboje baaardzo staramy a ja odczuwam tylko bol i pieczenie...kilka dni po ta...
  • juz trzeci raz w tym roku prawdopodobnie mam grzybice. pisze prawdopodobnie, bo zaczelo sie przedwczoraj lekkim swedzeniem, ale bez zadnych uplawow, dzis mam wydzieline, klaczkowata, w duzej ilosci. dlatego podejrzewam ze to grzyb. mam juz tego dosyc. co kilka miesiecy mi sie to zdaza. dlatego pisze tu na forum. czy komus udalo sie wygrac z grzybem? zeby nie wracal? co powinnma robic? zawsze biore wszystkie lekarstwa przepisane przez lekarza, lecze partnera a to badziewie wraca :(...
  • Jestem jedną z wielu osób dość często zapadających na grzybicę. Od czasu jak skończyłam karmić ta paskuda nawiedzała mnie prawie co miesiąc. Brałam przeróżne leki ale powracała. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, a poza tym doszłam do wniosku, że grzyb pojawia się zawsze mniej więcej w tym samym okresie, czyli prze miesiączką. Rozmawiałam na ten temat z moją panią doktor, która powiedziała mi, że świadczy to o nie odpowiednim poziomie progesteronu w organiźmie. Zaczęłam brać luteinę i...
  • Proszę o pomoc. odebrałam niedawno wynik cytologii i okazało się, że wykryto jakieś grzyby (jest tylko takie ogólne stwierdzenie). Jakie badanie mogę zrobić aby dowiedzieć się jaki(e) to grzyb(y)? Czy konieczne jest takie badanie przed rozpoczęciem ich leczenia?
  • grzyb(7)

Czy jest ktos, kto moglby wymienic sie ze mna doswiadczeniem jesli chodzi o infekcje grzybicza pochwy? Mecze sie juz prawie rok. Odwiedzilam juz kilku lekarzy. I ciagle to samo: albo antybiotyk, albo globulki, albo czopki juz nie wspomne o niezliczonej ilosci kremow. Wszystko pomaga na krotko a potem zaczyna swedziec. Zaden nie chce przepisac mi szczepionki (podobno jedyny srodek ktory pomaga na dluzej). ??? Moze ktoras z was tez ma ten sam [swedzacy ;o)] problem co ja i moze mi n...
  • w zeszłym tygodniu byłam u gina i zaczęłam leczenie grzybka. Od 2 dni wszystko wróciło do normy(ale na kontrolnej wizycie nie byłam -termin dopiero za 2 tygodni), w środe powinnam zacząć brać nowe opakowanie piguł, i nie wiem czy je zaczynac , bo lekaz powiedział zę mam zrobić miesięczną przerwe? bo chce jakies leki mi jeszcze na tego grzyba zapisac.czy to konieczne ????Bo zauważyłam ze ten gin ma tendencje do naciągania na kase za leki( ma umowe z apteka )
  • Dziewczyny z gory przepraszam za ignorancje ale jak poznac czy np mam grzybka , paskudna bakterie czy inne swninstwo?
  • Zaszlam w ciaze stosujac globulki Macmiror complex na grzyba,bardzo sie martwie czy to moze miec wplyw na ciaze.Jak sie tylko dowiedzialam,przerwalam stosowanie globulek.Dodam ,ze bylo to nieplanowane,jestem zaskoczona i przestraszona. Prosze o opinie
  • Witam Was dziewczyny! Duzo sie na tym forum mozna naczytac jesli chodzi o problemy z grzybica-niestety uciazliwa i ciezka do wyleczenia.Jak juz raz sie pojawi to ciezko wyleczyc a jak juz wyleczysz zaraz ponownie cie "zlapie".Potem juz tylko kolejni lekarze...bo sadzisz ze ten obecny jest juz bezsilny...kolejne koszty nie mowiac o lekach, przeciez moglabys juz apteke zalozyc;-) Mialam podobne problemy, ale do czasu. Ostatnio bylam na wakacjach w Kolobrzegu, akurat przy sobie nie mialam...
  • dwa dni przed miesiaczka dostałam grzyba <nie jest to pierwszy raz>, ostatnio grzyba mialam z rok temu ... miesiaczka mi sie skonczyla i grzyb powrocil ... zawsze stosuje Clotrimazolum w kremie, wiec przed miesiaczka stosowalam go ... po miesiaczke rowniez smaruje ... ale nic nie pomaga :( nie wiem co mam zrobic ... nie wiem czy moge stosowac gClotrimazolum w globulkach, bo mam błone ... czy mozliwe jest, ze grzyba mam od sex'u oralnego ?? pomocy, bo ja tego nie wytrzymam :(((
  • hej mam prawie odwieczny problem. od kilku lat zmagam się z ciągłymi stanami zapalnymi pochwy. teraz wyniki wychodzą dobrze (posiew, czystość-brak bakterii i grzybów, tylko bakterie fizjologiczne) a mnie ciągle szczypie, swędzi, mam dużo białej wydzieliny. jak ostatnio byłam u gina z wynikiem czystość to powiedział że nie ma podstaw do leczenia ginekologicznego. zasugerował żebym zrobiła badania alergiczne. nawet nie wiem na czym takie badania polegają, czy pobierają wymaz tak jak to c...
  • Witajcie Gdzie ja mam zrobic to badanie - u ginekologa czy w laboratorium? Może dla niektórych to będzie dziwne pytanie, ale ja powaznie nie wiem :( Dzwoniłam do poradni gin to pani w recepcji kazała mi się zgłosic do apteki po? no własnie nawet nie pamietam co powiedziała :(((( Będę wdzięczna za odpowiedź, bo z pania z przychodni to sie chyba nie dogadam (tym bardziej, że zaburzyłam pewnie przerwę na kawę)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się