Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      grzyby

grzyby

(16 wyników)
    • Nabawil sie go moj syn i teraz szukam rady: jak usunac go homopatycznie? ma go na plecach
    • Zniechęcona klasyczną kuracją(czyli macmiror plus orungal, jak zwykle) postanowiłam teraz wpomóc organizm homeopatycznie. Od poniedziałku biorę psorinum 5 kulek raz na tydzień i candida albicans raz dziennie. Robie też , jak wyczytałam, irygacje sodowe. Zauważyłam dziś spotęgowanie objawów. Wydzielina na teraz zapach taki drożdżowy. Wcześniej był kwaśny. Bardziej mnie piecze przy siusianiu. Rozumiem, że to normalna rzecz. Ciekawi mnie za to inna sprawa. Czy lek aplikowany 1 raz ...
    • MOJA SIOSTRA MA PROBLEMY TRADZIKOWE NA TWARZY A WLASCIWIE W DOLNYCH PARTIACH NA POLICZKACH W OKOLICACH UST BRODY, DO TEGO MA JAKIES DZIWNE PLAMY NA JEZYKU.BYLA JUZ U ROZNYCH DERMATOLOGÓW I NIE MA POPRAWY ,CO MIESIAC CHODZI DO KOZMETYCZKI NA CZYSZCZENIE ALE PROBLEM NIE ZNIKA BRALA HORMONY I TEZ NIC CO TO MZE BYC ?? MOZE COS PODPOWIECIE POZDRAWIAM BEATA
    • czy w trakcie leczenia zauważyliście jakieś zmiany skórne? u mnie pojawiły się na palcach..trochę to przeraża..ludzi wokoło..heh..pyt.typu: 'a czy to zaraźliwe'?..itd. :) pozdrawiam i czekam na odzew.
    • Synek mojej siostry od zawsze miał olbrzymie pragnienie ale tłumaczyliśmy to sobie upałami w miejscu jego zamieszkania (mieszkają na stałe na pd Francji), ale teraz zimą również ma ogromne pragnienie ma teraz 2 latka wypija ponad 2 litry wody mineralnej dziennie nie wliczając w to kaszek i innych płynnych pokarmów. Po przebudzeniu wypija na wdechu pełną butelkę wody (250 ml), potem pełną butlę kaszki, w nocy też się budzi i wypija ogromne ilości wody. Ostatnio też moja siostra...
    • Witam Dwa tygodnie temu odebrałam wyniki badania kału w kierunku pasożytów i grzybów. Wyszedł przerost Candida albicans - +++. Czytałam sporo na forum Candida - znawcy tematu twierdzą, że grzyba w ciaży lepiej nie ruszać, ale ja boję się negatywnego wpływu Candidy na rozwijające sie dziecko. Stąd pytanie - czy ktoś leczył Candidę w ciaży za pomocą homeopatii, która jak wiadomo jest dozwolona w ciąży i w czasie karmienia. Może homeopatia + dieta + probiotyki dało by dobry efekt, ...
    • doradzćie co robić jestem w 20tc od początku walcze z marnym skutkiem z powracającą grzybicą zaczyna się zawsze tak samo od pieczenia i swedzenia narzadów zewnętrznych i potem przechodzi dalej za kazdym razem antybiotyk przynosi ulge ale kilka dni po jego ukończeniu historia zaczyna sie od początku :(( próbowałam jogurtu lacovaginalu podmywam się szarym mydlem lub lactacydem bielizna tylko bawełniania unikam słodyczy pije sok zurawinowy i nic ręce mi opadają do ziemi :(( moze jest jaka...
    • Byłam z moją córką u homeopaty, żeby wreszcie zwalczyć swędzenie skóry i straszna wysypke naokoło nosa, ust i oczu. Dostała Albicansan 4 krople codziennie i Sulfur Lm6 albo 30CH. Zastanawiam się jak to jest, że łaczy sie leki izopatyczne z homeopatycznymi - czy to nie są dwie różne metody? Przecież grzyby można wyleczyć homeopatycznie również. Do tego znalazłam posta, że przy lekach izopatycznych powinno zrobić się badania jakie to są grzyby - a tu badań nie było.
    • Dostałam -silicea 30CH 1x w tyg -monilla albica 9CH codziennie cos wam to mówi? bo ja sie kompletnie na homeopatii nie znam co to jest homeopatia klasyczna?
    • Afty(7)

Wrzuciłam "Afty" w wyszukiwarkę i znalazłam różne odpowiedzi. Dlatego też jeszcze raz pytam się - od sierpnia robią mi się afty - występują takimi rzutami - nie więcej jak 3 na raz. Robiłam wymaz - nie mam żadnych grzybów. Byłam też u specjalisty chorób dziąseł - biorę wit. B-complex, A+E, ale nie ma wybitnej poprawy. Teraz miałam przerwę 2 tyg. i wczoraj znów zrobiły mi się dwie. Może coś mi poradzicie???
    • Czy mozna czyms pomoc 14 miesiecznemu dziecku? Poki co kuracja lekami nie pomaga, lekarka kazala smarowac aftinem, ale przeczytalam ze nie mozna. Nie wiem co robic, mam zaufanie do lekarki, z drugiej strony cos w aftinie jest (kwas borny) ktorego maluchy nie powinny zjadac. Moze homeopatia pomoze. DZiekuje Aga
    • wczoraj byliśmy u naszego homeopaty, tzn ja z synkiem 5cio mies, podawałam Majci granulki jak była mała ale nie pamiętam już jakie zasady kulkę rozpuszczać w łyżeczce wody - czy ważne jaka ta woda? ciepła/zimna, jaka łyżeczka? metalowa ok? czy plastikowa? karmiony piersią - przed jedzeniem 15 min wystarczy? czy lepiej dłużej, czy po... rozumiem że ja nie mogę mięty też? bo w pokarmie dostanie, czyli pastę niemiętową, a gdzie można kupić ten elmex dla wymogów homeopatii? n...
    • Witam! W zasadzie nie wiem od czego zacząć. Leczę się homeopatycznie od 1,5 roku (cholernie juz długo).Stan przewlekły dot. zmian skórnych oraz infekcje ginekologiczne :( Zmieniłam homeo po roku leczenia. W ciagu tego roku miałam podane częste i zbyt duże dawki leku (zdaniem obecnego homeo)m.in.sepia 200ch, 1000ch, 10000ch. U obecnego homeo, który powiedział, że mój stan będzie cięzki do wyprowadzenia w związku z tak duzymi dawkami leków i ich częstotliwością dostałam we IX sulph...
    • ...u 17 miesiecznego dziecka! Witajcie!!! wlasnie to wyszlo w badaniu kalu na grzyby u mlodego!! podpowiedzcie jak to leczyc! pozdrawiamy serdecznie
    • czy ktos z was wyleczyl sie z tego calkowicie?jak dlugo trwala kuracja?jakimi srodkami? czekam na odpowiedzi
    • Homeopata co prowadzi moją prawie już dwulatkę telefonicznie kazał zwiększyć podophyllum 9ch (w fazie osterej co godzine ) i argentum nitricum 9ch.... Wizyte mam dopiero za ponad miesiąc.A śluz nadal jest i kwaśny obrzydliwie odczyn.Już nie wiem co robić ..... Prosze poradzcie,i co dalej z dietą.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się