Forum Społeczeństwo Bez Granic
ZMIEŃ
      grzyby

grzyby

(27 wyników)
    • Kozaki,maślaki ,podgrzybki,wszystkie na raz się po deszczach pokazały na targowiskach. Ależ to uczta dla mojego podniebienia:D Teraz będę się obżerała :D
    • Z powodu suszy w lesie grzybów nie ma na targowiskach,a jak u Was z grzybami?
    • Jesteście z różnych regionów ,gdzie są grzyby ? , kurcze nie ma nigdzie grzybów? buuu, ja ma ochotę na grzyby !!
    • Wybieram się w niedzielę na grzyby , ale mam obawy czy zimno nie powstrzymało ich wysypu?
    • u mnie w lecie same trujące , albo ja nie umiem szukać .
    • [img]https://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201009/1283452990_by_ROKSANAR89_500.jpg[/img]
    • Huuura , może nareszcie najem się do syta ?
    • Jeszcze jeść każdego dnia pierogi z jagodami mniammniam, a jutro gołąbki :D
    • [img] http://tiny.pl/hqj78[/img]
    • Nie wolno jeść olszówek Olszówka inaczej krowiak podwinięty jest grzybem rosnącym od lipca do października. Ma rudawo- brązowy gładki kapelusz o podwiniętym brzegu i ciemne blaszki pod kapeluszem. Do lat 70 olszówka była uznawana za grzyb jadalny, po kilkakrotnym gotowaniu z odlaniem wody. Dr Agata Wolska przestrzega przed zbieraniem olszówek. – Istnieje przesąd, że wielokrotne gotowanie pozbawia ich trucizny. Niestety, efekty zatrucia tym grzybem mogą ujawnić się nawet po kil...
    • Grzyby się pokażą na targowiskach? tak mi się już grzybów chceeeeee :P widziałam kurki ,ale ja tego za grzyb nie uważam , i nie kupuję :D
    • Ot takie proste pytanie. Gorzej z odpowiedzią na nie! Ja nie znam odpowiedzi. Żyję, bo mnie matka urodziła. No i jestem, żyję, przecież sam z własnej woli chyba się nie zabiję!? A Wy jak macie? Wiecie po co żyjecie? :DDD
    • Coby tu zjeść ? :D :D
    • Mam grzyby, piękne dorodne maślaczki , mówię Wam będzie [b]obżarstwo[/b] mimo że koleżanka ,która zgoniła mnie z łóżka skoro świt o ( 7,30) żeby mnie do siebie zaprosić , i mimo Jej ostrzeżeń bym sie w domu nie obżerała obiadem bo szykuje pyszności , ja jej nie posłucham muszę się najeść do syta :D :D
    • ...witam. Przed nami ostatni wakacyjny łikend. Na razie marnie z wysypem grzybów. Był do tej pory jeden i to nie dość obfity. Marzy mi się zupa grzybowa ze świeżo nazbieranych grzybów. Albo takie usmażone na maśle rydze...
    • Znalazłam dzisiaj w prawie samym centrum miasta na posesji w pracy grzyba-kozaczka, pięknego, dorodnego zdrowego średnica kapelusza 20cm , ale musiałam zasięgnąć języka u grzybiarza czy aby prawdziwy:D. Zaraz jajecznica z niego będzie :D
    • Grzybami- uwielbiam a Wy?
    • bi.gazeta.pl/im/7/5745/z5745427O.jpg Nie wiem jak się czuł Sarkozy, ale ja czułem się przez ostatnie dni jak bym okulał: Byłem przez kilka dni odcięty od Netu i moje samopoczucie wyraźnie osłabło. I "czegoś tam" nie zrobiłem wcale więcej..chociaż? W pewnym sensie dopisałem drugą cześć "Grzyby II", co miało być jeszcze zeszłej jesieni. Stwierdzam , że trudno byłoby mi się obejść bez Netu - tak się już z nim zintegrowałem. Przypuszczalnie dostawca Internetu, nie dostał przelewu za mie...
    • Zaczynamy nowy tydzień,pogodnie choć zimno jak zwykle rano ale zapowiada się upał.Po górach widać,że najdalej za 2 dni będzie padać,będą grzyby.Życzę wszystkim dobrego dnia i udanego tygodnia
    • Widzieliście już grzyby w tym roku , bo ja tak i tyle ich widziałam na własne oczy , ale to nie ja je zbierałam , czego bardzo żałuję :( [img]https://zapodaj.net/images/37592d0165a8.jpg[/img]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się