Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      grzyby

grzyby

(149 wyników)
    • Witam, u mojego dziecka wykryto candide (liczne) i saccharomyces (dość liczne). Wiem, że te drugie nie są groźne i mogą być wynikiem przyjmowania enterolu (przynajmniej tak czytałam). Ale zacznę od początku. Mały oddaje stolce praktycznie po każdym posiłku, dość luźne, ale myślałam taka jego natura. Poza katarem nigdy nie chorował, nie przyjmował antybiotyków. Nie miał innych problemów zdrowotnych. Od jakiegoś czasu miał nawracające biegunki (2-3 dni). Potem wszystko wracało do normy. Chodz...
    • Wczoraj otrzymałem kolejny list od dr.nemo. Treść jak zwykle ciekawa i interesująca. Wklejam interesujący fragment: "Chciałem poinformować, że kilku moich pacjentów z powodzeniem stosuje środek o nazwie Lufenuron. Jak Pan wie polecam swoim pacjentom nie tylko własne olejki ale również zioła czy inne nowe specyfiki nie będące lekami. Przykładem tego jest Candex czy też ostatnio Lufenuron. Stosowało go już 4 moich pacjentów, wszyscy z pozytywnym rezultatem, u 2 osób wystąpiła reakcja Jarischa...
    • Witam, spotkałam się ostatnio z opinią , że grzyb też może dawać objaw zgrzytania zębami - potwierdzacie?
    • Witajcie, chciałam Wam przedstawić moje wnioski po otrzymaniu wyników z Instytutu Mikroekologii. Przebadałam się i nasz 2-letni syn. Synka leczymy od 1,5 roku, a wszystkie badania kału, jakie miał robione, to były badania na obecność grzyba i on tego grzyba zawsze miał. Więc dostawał Flumycon, żeby grzyba zabić. Teraz z wyników z Instytutu wynika, że sam grzyb to dopiero połowa problemu, albo na pewno nie główny problem. Bo grzyb owszem jest, ale jego patogenność nie jest jednozn...
    • Witam wszystkich serdecznie. Jestem Ania i mam grzyba :P Nie wiem czy to odpowiednie forum, ale spróbuję. Kilka dni temu zobaczyłam na swoim udzie zaczerwieniony okrąg średnicy 1 cm. Grzyb. Lekarz przepisał Pimafucort i tyle. Smaruję 4 dzień ale okrąg nie znika (tzn. jest jakby troszkę jaśniejszy... a może tak tylko sobie wmawiam). Z tego co czytałam krem ten jest dość silny i należy używać go do 5 dni. Znając mojego lekarza to pójdę i dostanę jakiś antybiotyk-cudo. Ale nie uśmiecha mi...
    • od 3 lat walczę z grzybicą, wydałam mnóstwo pieniędzy na leki, chodziłam do różnych lekarzy i niestety nic nie skutkuje:( brałam leki chemiczne- flukonazol, nystatynę, homeopatyczne i izopatyczne formy Sanum, ostatnio zaczęłam rozważać terapię Mora, ale opinie nie są zachęcające czy znacie jakiś skuteczną metodę leczenia albo czy może słyszeliście o kimś, kto się z grzybicy wyleczył??? będę wdzięczna za jakąkolwiek poradę, bo jestem załamana;((( nie chcę do końca życia męczyć się z tym ...
    • Witam wszystkich Zastanawiam się, czy nie mam problemu z grzybami. Mniej więcej od początku 2009 roku zacząłem odczuwać problemy z koncentracją i pamięcią, odczuwałem zmęczenie za dnia, jakieś bóle brzucha na wysokości żołądka i pod lewym żebrem.W marcu dostałem ubezpieczenie medyczne i zaczęło się łażenie po lekarzach żeby ustalić skąd te bóle. Lekarze brali pod uwagę wszystko także praktycznie jestem przebadany wzdłuż i wszerz. Brak pasożytów (oddałem 10 próbek i nic), posiew kału...
    • Witam, wyszedł mi : candida albicans - dość liczne po 2 dniach "hodowania" byłam u gastro i stwierdził ze to normalne każdy to ma i da sie z tym żyć. wczesniej ten gastro wmawiała mi Zespół jelita drażliwego, co robić ? Czu te wyniki które mam świadczą o candydozie ? moje bóle brzucha, wzdęcia, nietolerancja laktozy, glutenu, czosnku, ???
    • Witam wszystkich, z góry przepraszam jeśli już takie pytanie się pojawiło ale ja nie znalazłem. Dieta przeciwgrzybicza odradza picia ziołowych herbat i jedzenia nasion i pestek (np: migdały, pestki dyni itp)bo podobno gromadzą grzyby jako suszone pokarmy. Moje pytanie jest następujące: Czy wrząca woda nie zabija grzybów tak by spokojnie można jeść nasiona i pestki? Czy można jakoś pozbywać się ewentualnego grzyba, który znajduje się na produktach.
    • Jestem załamana i totalnie przybita bo coraz częściej mam wrażenie, że nigdy nie wybiję grzyba u mojego 3 letniego malca. Nie wytrzymuję już tego psychicznie, ciągle jakieś kłody pod nogi, problemy, pogorszenia... Teraz mija prawie 4 m-ce od początku leczenia . Zaczęło się w I od biegunki ze śluzem, niespokojne noce, płaczliwość, mały apetyt, do tego duża wysypka na nogach od długiego czasu ( zwalane na alergię ). Candidia obfita przeleczona flukonazole - po tym wrazenie, że l...
    • dziś pomieliłam sobie ziola w młynku i zmieszalam je,uzyskalam proszek ,ktory będe zarzywać 3 x po 2 g. popijając woda,przed jedzeniem. Są na pasożyty ,wirusy oraz grzyby:skład: korzeń omanu szałwia kłącze tataraku oregano tymianek. Odkażaja drogi oddechowe oraz wpływaja dobrze na przewód pokarmowy no i tłuką pasozyty...już je testuje,napisze za tydzień czy jeszcze będe życ po nich.he he
    • Witam, jestem "nowa". Pytanie jak w temacie - jakie badania powinnam zrobić, żeby stwierdzić czy to wina jakiś grzybów? Moj syn - 7 miesięcy - zaczął robić nieciekawe kupy po wcześniejszym leczeniu Bactrimem, miał bakterie Coli w moczu w bardzo dużym stężeniu. Oczywiście podczas podawania bactrimu dostawał lakcid, potem zresztą też. Obecnie daję mu jedną saszetkę dziennie lactoralu, na zmianę z acidilakiem. Ale wystarczy przerwa 2,3 dni a kupaki znowu zaśluzowane, czasem zielonkawe. Ro...
    • Jak wygląda wydalony grzyb i czy mozna wogóle wydalić go w jakiś widoczny sposób. Pytam dlatego że w kupie mojego synka (20 mies), które dość często oglądam zauważyłam parę dni temu coś dziwnego: długie (ok. 10 cm może więcej), białawe włókniste COŚ, co mi się nie spodobało. Mój mąż twierdzi że to było niestrawione jedzenie, ale mi się nie wydaje. Niestety nie oddałam tego do analizy, więc sie nie dowiem. Czy grzyba można wydalić???? Leczę synka od 2 mies.
    • Jest to rodzaj grzyba który pasożytuje w drogach oddechowych ale może się też przynosić na inne organy wewnętrzne. ponieważ na temat tego pasożyta mało jest informacji w internecie, mam pytanie do Was grupowicze: czy jeżeli jest to tak samo jak candida rodzaj grzyba czy podziała a niego dieta jaką leczy się candide? pozdrawiam
    • hej..no wiec mam juz wynki, zrobilam na IgG 5 grzybow..i 5 mi wyszlo..;/z jednej strony sie ciesze, bo w koncu wiem, co jest przyczyna moich dolegliwosci, a zdrugiej przeraza mnie dieta..NIGDY niczego sobie nie odmawialam, jadlam wszystko i w duzych ilosciach...oto moje wynikiL: najwiecej mam spergillus niger- klasa 3,5, candida 3,4, fusarium 3,3, aspergillus fumigatus 3,0 i mucor 2,6.. robic jeszcze na pozostale 2 grzybny? czy leczenie jest zawsze takie samo..? zrobie teraz jes...
    • Czy mozna samemu zrobic to badanie, czy tylko labolatoryjnie?..Czy kal w jednym pojemniczku wystarczy na pasozyty i grzyby (candide)?..CHce to sobie porobic aby przystapic do leczenia tego paskudztwa candidy gdyz wg. tego co przeczytalam na tym forum ja to mam. A najgorsze sa wibracje i niestrawnosc i wykwity na jezyku. Nie wspaominajac o totalnym zmeczeniu i braku koncentracji...plus wiele wiele innych dolegliwosci jak bole kosci, stawow, sciegen. Moze ktos mi da konkretne wskazowki od...
    • Jak rozpoznać grzyba na ścianie? Mam objawy kandydozy, ktore zaostrzyly się po tym jak zmieniłam mieszkanie. Na ścianie w łazience w mieszkaniu, które wynajmuję są takie kropki, jasnobrązowe plamki, niewielkie. ale w dużch ilościach i robi się ich coraz więcej. Własciciel przekonuje, że to absoltnie żaden grzyb, tylko zacieki od parujacej wody. Nie wiem czy powinnam stamtad uciekac. nie mam za bardzo dokąd;)..
    • Ciekawe czy jest jakis związek ? Dzieki mojemu uporowi znalazlam w domu grzy plesniowe. Jednak obwaiam sie, że dwie próbki które mykolog dal do laboratorium to za mało.Musi je pobrac jeszcze raz z calego mieszkania. Wczoraj zalamałam sie, kiedy zobaczyla grzyby rosnące wokół framugi okiennej 9jak moglam ich nie zauważyć)..ciekawe czy to ma jakis zwiazek z moją candida i chorobami syna. Kurcze.chyba to faktycznie na te grzyb mial alergie........jak ich nie zwlacze to zostaje zmian...
    • Witam wszystkich zagrzybionych, Czy to możliwe, że zarodniki grzybów giną dopiero w kilku tysiącach stopni??? (A nie w kilkuset stopniach?) Jeśli to prawda, to trochę przerażające. Znalazłam tę informację tutaj: drmichalak.pl/data/klatwafaraonow.htm Tutaj jest reszta artykułów dr Michalaka: drmichalak.pl/data/biochemiawpig.htm Zdaje się, że on w ogóle propaguje tzw. dietę optymalną - dla mnie ta dieta w ortodoksyjnej formie jest nie do przyjęcia, bo zaleca niejedzenie warzyw...
    • Moja corcia ma zaleczoną grzybice.Od ponad pol roku spokój.Ale niestety, na Sylwestra dostala zapalenia płuc-nie bylo wyjścia-antybiotyk i to na 10 dni.Poprzednia grzybica byla wskutek atybiotykoterapii(ale to bylo az 4 w ciągu 3 miesięcy).Strasznie sie boje ze grzyb wroci.Nie zniose chyba tego leczenia po raz drugi... Czy macie jakies doświadczenia w tej kwestii?Czu ktos bral antybiotyk i mimo tego grzyb nie wroicl?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się