grzyby

(81 wyników)
  • Mój 8-latek przeszedł przeziębienie leczone bez antybiotyku - objawowo+ steryd do inhalacji. Było dobrze odstawiłam Pulmikort, ale mały z nocy na noc coraz bardziej chrapał i "przytkało" go porządnie - uczucie zatkania nosa, niewyraźna mowa. Mówił, że gardło go nie boli, ale czuje, jakby coś w nim miał. Gdy zaglądnęłam do buzi zobaczyłam mocno powiększone migdały i białe naloty. Dziwiło mnie tylko, że nie ma goraczki, samopoczucie super, apetyt również. Wiedziałam, że pediatra od razu da anty...
  • Mam pytanie, czy przy grzybach w organiźmie (wyszło z badania kału)moga pojawiać się bóle brzuszka i problemy z wypróźnieniem się? Proszę o radę doświadczone w tej sprawie mamy.
  • witam prześledziłam poprzednie wątki i widze że nie tylko ja mam problem z migdałkami u mojego dziecka-angina(antybiotyk),wczesniej rota(tez był antybiotyk bo były zmiany w oskrzelach).Dziecko mam zdrowe ,je wysmienicie i tylko te zmiany na migdałkach-przed tą niby -anginą(podejrzewam że była to grypa azmiany na migdałkach były grzybiczne)byłam u lekarza z synkiem i dostałam nystatyne,ale nie podawałam,synek miał 4 dni wysoką temperaturę,wezwałam prywatnie lekarza-dgn-angina-an...
  • Grzyb:((6)

Jak wyleczyc grzyba na migdałach? Pomocy od 8dni psikam hascosept i podaje nystatyne i nic zero poprawy lekarz przepisał teraz bioparox(antybiotyk)moze znacie jakis inny lek(nie antybiotyk)którym można wytępic te grzyby!!proszę o porade!!
  • dzis zadzwonila do mnie pani dr corki powiedziala ze corka ma bakterie pneumokoki i grzyby w gardle,obecnie podajemy bioparox na wizyte jestesmy umowione w piatek[jeszcze chodowane sa bakterie].dr mowi ze bioparox dziala na te bakterie.jestem zaniepokojona moze ktoras z was miala podobny przypadek?
  • Witajcie. Jestem tu po raz pierwszy. Proszę was o pomoc. Nie wiem co robić. Mamy z mężem duże mieszkanie 66m2 stare budownictwo, wysokie, chyba 3,5m. Centralne ogrzewanie będą robić w przyszłym roku. Obecnie grzejemy butlami gazowymi, piecykami elektrycznymi i palimy w piecu kaflowym. Ale to jest budynek popowodziowy i jest potwornie dużo wilgoci. Dziś odsunęliśmy szafki od ścian w pokoiku małego i... zamarliśmy! Ściany czarne od pleśni, grzybów i innego świństwa. Zapach stęchlizn...
  • Witam i proszę o radę. Zauważayłam u synka (15 miesięcy), że pomiędzy palcami u nóżek (obie stópki) ma zaczerwienione miejsca i schodzi mu skórka, a do tego jakoś tak dziwnie to pachnie. Nie wiem, czy to obtarcie, czy może grzybica. Dodam, że nie chodziliśmy z nim nigdy na basen, ale ostatnio byliśmy nad morzem. Czy może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Może polecicie jakąś dobrą maść albo sprey? Beata mama Łukaszka
  • Witam! Moja 9miesięczna córeczka miała ostatnio biegunkę. Okazało się,że ma zapalenie dróg moczowych, a w kale wyszły drożdze. I właśnie to mnie zastanawia, ponieważ nigdy dotąd nie zazywała zadnych lekarstw, więc skąd te grzyby??? Czy tym mogł sie od kogoś zarazić??? Bardzo proszę o informację,eżeli ktoś coś wie na ten temat. Pozdrawiam wszystkich.
  • jest zawsze platne czy mozna wziac od pediatry skierowanie na nie?
  • Witam Czy ktoś może stosował u swoich maluchów Albicansan i Sancombi na odgrzybienie układu pokarmowego? Moja mała (2 latka skończy w styczniu) dostała te leki od lekarza, zastanawiam się czy w ogóle mogą one pomóc, mamy zastosować kurację 5-6 tygodni, na przemian. proszę o opinię na temat tych kropli i w ogóle grzybicy, jakie objawy i w ogóle. Z góry dziękuję. pozdrawiam
  • Jak to w końcu jest z tymi nawilżaczami u dzieci alergicznych , astmatycznych ? Kiedy syn był mały wynajmowaliśmy mieszkanie i wtedy korzystałam z nawilżacza w nocy . Nie wiem czy to wina szczelnych okien , bloku czy nawilżacza , ale w czasie przeprowadzki na swoje po wyniesieniu mebli okazało się iż ściana za meblami była zielona od grzyba . Szczęście w nieszczęsciu iz tylko dwa lata tam mieszkaliśmy , ale teraz boję się kupować nawilżacz w naszym mieszkaniu . Dzieci uczulone są na g...
  • Witam Lekarz przepisał ten lek synkowi (1,5r),ale po przeczytaniu ulotki jesetem załamana .Lek mam podować przez 2 tyg raz dziennie po 6ml. Najbardziej martwi mnie to że lek jest dla dzieci powyżej 13 rż. Czy któraś z mam podawała ten lek swoim dzieciom.Synek w czsie urlopu cos złapał ,robi bardzo brzydkie kupki,kwaśne z resztkami jedzenia.Pomimo scisłej diety +probiotki nic nie pomaga.Lekarz podejrzewa że to grzyb.Pozdrawiam
  • Moja córeczka w maju ukończyła 2 latka. Od jakiegoś czasu załatwia swoje potrzeby na nocniczku, no i oczywiście nosi majteczki... Tydzień temu zaniepokoiła mnie u niej wydzielina z pochwy (coś jak upławy), poszłam do pediatry-no i dowiedziałam się, że mała może ma zakażenie jakimiś bakteriami lub grzybami... Pojęcia bladego nie mam skąd się to mogło przypałętac ponieważ dbam o higienę swego dzieciaczka-mała jest kąpana codziennie, nieraz nawet częsciej niz raz dziennie, no i po ka...
  • Hej dziewczyny, między innymi dzięki waszemu forum wiem,że mój maluch ma grzybicę. Bardzo źle sypiał, zaparcia itd. No i po badaniach okazało się, że to grzyb. znalazłam w internecie dietę przeciwgrzybiczą, ale jak ją dostosować do dwulatka. Nie dawać dziecku mleka? Może ktoś ma sprawdzone przepisy lub potrafi pomóc.Z góry dziękuję.
  • Moja córka 4,5 lat miała anginę i dostawała antybiotyk. Mimo podawania jej wszelkich leków ochronnych, łącznie z piciem actimelków i innych jogurtów okazało się, że na języku dostała takich jakby pękniętych pęcherzy, teraz dodatkowo z białym nalotem. Przepisano jej nystatynę a oprócz tego smaruję jej język Aphtin(jakoś tak).Trwa to już prawie tydzień i już nie mam siły!! Byłam u lekarza już 3 razy (dzisiaj też idę) i nie wiem jak mam ulżyć memu dziecku.Nie chce nic jeść bo bardzo j...
  • Witam!Niedawno zauważyłam ze w domu mamy grzyba.Moja 15-miesieczna córcia ciągle choruje.Myślicie ze to może być przez to?Jak grożny jest taki grzyb?
  • Moja corka ma 2,5 roku. Od pol roku ma nawracajace zapalenia gardla, co najmniej raz w miesiacu, nawet latem byla chora. Na chorobe sklada sie mocno czerwone gardlo, goraczka i czasami przejzysty katar. Nie miewa angin, gardlo nie jest ropne tylko czerwone i obrzekniete. W lipcu miala robiony wymas z gardla i wyszla bakteria gronkowiec zlocisty. Laryngolog powiedzial ze bakteria ta nie jest odpowiedzialana za problemy corki, ze gronkowiec moglby wywolywac u niej ropne zapalenia gardla a skor...
  • Mój syn w 99% zaraził się od naszego kota grzybicą (kot w trakcie leczenia). Ma na przedramieniu zmiane wielkości goszówki. W poniedziałek oczywiście lecę do dermatologa, ale do tego czasu uspokójcie mnie trochę. Jak wygląda leczenie, jak długo, czym...?? pozdrawiam przerażona mama
  • Drogie mamy.Mój kochany synek od 4 tyg.ma straszny kaszel.Osłuchowo jest ok.A synek aż się dusi i nie śpi całe noce.Zaczęło się od kataru który przeszedł po 10 dniach a kaszel pozostał.Wczoraj o 1 w nocy prawie zwymiotował.Do tego dostaje leki na grzyby i pasożyty od września chociaż badania w tym kierunku nic nie wykazały.Nie wiem co mu jest bo odkąd dostaje te leki budzi mi się po kilka razy w nocy a ma już 1,5 roku i co jakiś czas ma biegunkę.Dzisiaj w nocy dużo gazów mu odch...
  • Bardzo prosze o podpowiedz, poniewaz jeden lekarz, po stwierdzeniu u moich dzieci grzyba, zalecil jedynie straaaaaaaaaaaaaaasznie rystrykcyjna diete wylaczajaca produkty mleczne, cukry wszelakiej masci oraz gluten, ale to bardzo trudne jest do wprowadzenia w zycie (i bardzo czasochlonne i ogromne zamieszanie bo musze dwa posilki za kazdym razem przygotowywac bo Maz glodny jest po takim jedzeniu). Drugi zas lekarz postukal sie w glowe i zalecil nam wspomniana Nystatyne. Sama nie wiem co juz o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się