grzyby

(31 wyników)
  • Chodzi mi o np. pieczarki? Ja swojemu dziecku (2,5) nie daję i się waham. Jeśli dajecie to w jakiej postaci i od jakiego wieku (dziecka oczywiście)?
  • grzyby(87)

głupio się przyznać ale nie wiem czy dawać młodemu (prawie 2lata)
  • No właśnie, kiedy wprowadzałyście do diety dziecka grzyby? Takie leśne grzyby, bo pieczarki to moje juz jada. Tak pytam z myślą o nadchodzących świętach i zupie grzybowej.
  • Od kiedy podajecie dzieciom bigos? Pytam, bo sa tam grzyby. Od kiedy dajecie grzyby dzieciom? Nie mam na mysli pieczarek, tylko takie lesne grzybki. Pozdrawiam :)
  • Witam po bardzo długiej przerwie :) Od połowy lipca aż do teraz byłam z córką na działce. Od razu, mając wtedy 20 miesięcy, podłapała bakcyla zbieractwa - zaczęła sobie sama zrywać poziomki, maliny i jagody, później pojawiły się grzyby. Na razie jednak nie potrafi pojąć, że coś jest "dobre", a co innego nie. Co do owoców, usiłuje jeść wszystko, co rośnie na krzaku lub drzewie, np. jarzębinę czy nasiona konwalii. Grzyby zbiera wszystkie jak leci. Oczywiście używam słowa "trujący" czy "niejada...
  • Nie dokończyłam w temacie, bo pytanie dotyczy trzech rzeczy... Chodzi mi o tran, kotlety sojowe i pieczarki. Synek ma 15 miesięcy :) Wiem, że grzyby jako takie jak najpóźniej, ale pieczarki chyba inaczej się traktuje... no i co z soją i tranem, od kiedy? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
  • Moja siostra ma 17-miesięcznego synka, który nadmiernie się ślini. Przebiera go kilka razy dziennie, bo ma tak mokre bluzeczki, że nie sposób go nie przebrać. Jaka może być przyczyna? Jakie badania powinna wykonać dziecku, może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Dodam, że to nie jest spowodowane ząbkowaniem, bo maluszek ma już wszystkie ząbki.
  • Witam. Nie wiem co się dzieje z moją 3-letnią córeczką. Jak tylko położę ją spać w ciągu pierwszych godzin (ok 2) bardzo poci się jej główka. Mówiłam o tym lekarce już wcześnij stwierdziła, że może jest za ciepło lub nie jest wywietrzony pokój. Dbam jednak o takie rzeczy i zawsze wietrzę pokój a w okresie letnim córka śpi przy otwartm oknie. Moze ktoś ma podobny problem. Doradźcie mi coś proszę. Czy to normalne, że moja córka ma aż mokrą główkę? Pozdrawiam mama Zuzy
  • grzybowej/pieczarkowej
  • -- Kiedy można nakarmić dziecko zupą grzybową lub pieczarkową. Ostatnio dałam synkowi (15 m-cy) spróbować zupy grzybowej, bardzo mu smakowała, a ogólnie nie wiele mu smakuje. Dałam mu tylko troszkę i tylko żadkiego z ziemniaczkiem. Czy już można podawać tą zupę, bo boję się, żeby coś mu nie zaszkodziło, bo grzyby są ciężkostrawne. Kiedy wy podałyście? KUBUNIO 15 m-cy mój cud
  • zameirzam kupic termometr do badania wilgotnosci czy jest to cos warte? dodam ze mala jak jest wilgotno np taka pogoda jak teraz zaraz lapie infekcję i sluz zapycha ją dziękuje czy tez tak macie?
  • Czy można te badania zrobić bez skierowania? Córka jest ciągle chora i kolejne wizyty u lekarzy kończą sie zapisywaniem antybiotyku, leczenie bez szukania przyczyny.
  • Prosze o rade. Córcia juz od kilku tygodni ma czerwone krocze.Na wizycie u lekarza Pani pediatra stwierdziła ze to odparzenie.Ale sama juz nie wiem.Dziecko chodzi cały dzień bez pieluszki,zakładam tylko na godzinną dzienną dzemke i na noc.Smarowałam juz wszystkim co było w domu:sudokrem,alantan,mąka ziemniachana,bephanten,linomag,tormentiol.Myje naparem z rumianku lub kory deba.Zaczeło schodzic,wczoraj było kilka malutkich plameczek tylko na cipcie (pupa juz była czysta),dzis rano...
  • j.w.
  • Powiedzcie dziewczyny, czy 18 miesieczne dziecko moze zjesc zupe pieczarkowa?
  • Witam, Mam pytanie do mam stosujących nawilżacze. A mianowicie - Mieszkam z córeczką w starym domu o grubych murach w którym niestety jest wilgoć. ( po zdjęciu szefek w kuchni jest mokro sól wilgotnieje) mimo że włączone jest centralne ta wilgoć jest - taki urok starych domów. problem tkwi w tym, że i ja i córeczka ( 3 latka) często mamy katary - alegri brak nie stwierdzona i suchość w gardle i nosie. Pytanei skąd przeciez jest wilgotno. Pomyślałam o nawilżaczu powietrza ale to spo...
  • No właśnie... Syn ma prawie 15 miesięcy i dziś podałam mu pierwszy raz gotowaną kapustę. Dostał na spróbowanie. Zjadł nie więcej niż pół dużej łyżki. Chciał więcej, ale... mogę już podawa?? Jak było u was?
  • Słuchajcie, co może jeść 2.5 latka z potraw wigilijnych ? Moje dziecko nie jest alergikiem, ale to co sie je w Wigilie to same potrawy trudnostrawne - grzybowa, ostry barszczyk, pierogi z kapustą i grzybami, kluski z makiem, kapusta z grochem. Czy wasze 2 latki to wszystko jadły ?
  • Witam mam takie pytanie czy dwulatek moze jesc zupe pieczarkowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się