Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      grzyby

grzyby

(26 wyników)
    • Proszę doradźcie mi Mieszkamy na 4 piętrze, przed świetami zalało nam mieszkanie( blok nowy, ale zatkała sie jakaś rynienka na dachu). W pokoju dziecinnym zrobił sie najpierw mały zaciek a potem prawie nam ciekło po ścianie. Zajeła sie już tym administracja jeszcze przed świtami, pieniadze z ubezpieczenia niebawem przyjdą. Ale remont możemy zrobic dopiero jak zrobi sie ciepło, czyli na wiosnę. Obawiam sie że może tam wejść grzyb, to juz nie wygląda zbyt ładnie. Mąż z moim tatą twierdzą...
    • dziewczyny pomocy, odkryliśmy grzyba na ścianie obok okna okolo 40 cm. nie mam mozliwosci ocieplenia budynku z zewnatrz a w srodku kompletnie nie wiem co robic. spimy w tym pokoju z dzieckiem i bardzo boje sie tego dziadostwa. jak sobie z tym poradzic i czy to bardzo szkodliwe, czym grozi? tylko nie straszcie bo umre na serce. z gory dzieki
    • witam, niedawno znalazłam fajny przepis na zapiekankę z pieczarkami, ktory chciałabym wypróbować. niestety, przypomniałam sobie, co powiedziała mi swego czasu położna, kiedy przyszła do nas a ja akurat sobie szykowałam grzanki z pieczarkami. mianowicie: grzyby nie są trawione przez niedojrzały układ pokarmowy niemowlaka i maluszek może się zatruć, zrobić nawet kupkę z krwią . dodam, że chodzi oczywiście o mamę karmiącą maleństwo piersią i jedzącą grzyby... nie to żebym chciała d...
    • Zjadłam dzis na obiad trochę grzybów i teraz dpoiero zdałam sobie sprawe, ze mogą one zaszkodzić dziecku.Karmie piersie (ale juz wprowadziłam do diety maluszka inne pokarmy).Nigdy jeszcze nic nie zaszkodziło mojemu dziecku, ani fasola, ani groch, mogę jesć czekolade i cytrusy a także pić wode gazowaną.Maleństwu nic nie jet , czy myślicie , ze po grzybach może mu coś być, czy może go boleć brzuszek?Jeśli TAK to kiedy te grzybki przenikną do mleka, bo mogłabym je sciągnąć i wylac i ...
    • Czy któraś z Was spotkała się z opiniami na temat grzybów(pieczarek). Tzn. czy są wzdymające lub czy są silnym alergenem. Na forach i stronach poświęconych diecie matek karmiących nie znalazłam o tym wspominek. Ani na "za" ani na "przeciw". Dodam że jestem karmiącą mamą 11-tygodniowego Krzysia z nietolerancją białka mleka krowiego, czyli to ja jestem na diecie a mam strrraszną ochotę na zupę grzybową;-) Z góry dzięki! Pozdrawiam
    • czy moge jesc grzyby szmory (grzyby z jajkiem), zupa grzybwa jesli karmie? prosze o odpowiedzi bo maz byl na grzybach i mam smaka
    • 8 miesięcy czekania i tu prosze...w sobote wyszła górna jedyneczka- zaskoczyłam się bo obstawiałam dolną prawą! wczoraj przebiła się dolna lewa a dziś dolna prawa...więc mamy 3 w ciągu niespełna tygodnia.Tak chciałam sie tylko podzielić:) Pozdrawiam!
    • Zastanawiam się co będę mogła zjeść w święta?Moja mała ma 3 m-ce karmię ja piersią i dokarmiam nutramigenem (ma skazę). Już słyszałam, karpia nie, grzybów nie , bigosu nie. Co jecie w święta aby nie zaszkodzić dziecku?
    • Właśnie wróciłam od lekarza.Poszłam w sumie na szczepienie,ale przy okazji chciałam powiedzieć o kupkach,a raczej o 8 rozwolnieniach na dobę.Wytłumaczyłam,że od paru dni nie daje małej nic do jedzenia,żeby nie prowokować brzuszka-Pediatra powiedziała,że szczepienia nie damy bo przy rozwolnieniu nie możemy i mam przyjść w poniedzialek.Pediatra zapytała czy mieszkam w jakiejś starej kamienicy gdzie jest pleśń.Wytłumaczyłam jej,że pare miesięcy temu zalała nas sąsiadka i że powstał grzyb.T...
    • Idę w sobote do lekarza bo sama jej nie zwalcze:) Młody ma na nogach, ramionach i na pleckach czerwone plamki, bardzo szorstkie i suche. Wyglądają trochę jak liszaj. Trzymają sie już ze dwa tygodnie. Nie ma innych chorobowych objawów. Nic sie w diecie, proszku do prania, kosmetykach nie zmieniło. Czego sie spodziewać po wizycie u lekarza? Da tylko coś do smarowania czy zacznie sie polka z dietą i szukaniem alegrenu itp? Może miałyscie taką historię? Co to może byc i co pomoże?
    • moja małam ma prawie 10 miesięcy. Je dania słoiczkowe - gotowane specialnie dla niej jej nie smakują, ale lubi "normalne" jedzenie- oczywiście dostaje w granicach rozsądku- mięsko gotowane, marchewkę itp, troszkę łagodnych zupek (dodaję jej np. żółtko) i bardzo je lubi. Dziś gotuję pieczarkową- czy mogę jej dać spróbować? - oczywiście bez grzybów! Dodam,że do tej pory absolutnie nic jej nie szkodzi
    • Witam u mojej dziesięciomiesięcznej córeczki zauważyłam pożółknięte paznokietki u nóżek. Lekarze nie mają pojęcia co to może być/ Zuza nie je marchewki a więc zabarwienie od jedzonka raczej nie . Czy któraś z Was miała podobny problem. Pozdrawiam
    • jak wyżej. czy wy mamy podajecie pieczarki? pozdrawiam kasia i Wiktuś
    • ...i w ogóle swiątecznym do jedzenia? Moja pierwsza pocieccha miała 7/8 miesięcy to jadlam wszystko; teraz mały bedzie miał 1,5 miesiąca, karmię piersią. Planuję barszczyk, zastanawiam sie czy można uszka z pieczarek a nie grzybów? Upiekę łososia, do tego szpinak i ziemniaczki, może rybkę po grecku, a co z innymi smakołykami np. pierogi z kapustą, pierniki, mam ochotę na grzańca, ale o to nie pytam- wiem, że nie...Co jeszcze polecanie a co zdecydowanie nie?
    • od kiedy podaje się dziecku pieczarki?
    • Dziewczynki może coś doradzicie. Mam w mieszkaniu bardzo suche powietrze, mimo częstego wietrzenia i zakręconych kaloryferów. Nie jest gorąco, około 20-21 stopni, w nocy 19. Mam wrażenie, że dziecku to przeszkadza, ostatnio trochę kaszle, ale nie wygląda to na przeziębienie, bardziej właśnie jak od suchego powietrza. Jak więc to powietrze nawilżyć? Jakoś domowym sposobem typu ręcznik na kaloryfer? To na krótko. Kupić nawilżacz? Jaki? Nie ma ryzyka zagrzybienia mieszkania? Okna są tak szczel...
    • Witam, córa 10 miesięcy skończone, zębów brak. Dzisiaj znajoma okrzyczała mnie, że miksuję małej mięso do zupek. Jej o miesiąc starsza córeczka (7 zębów na stanie) je mięso z kurczaka podawane widelcem. Czekolada w jej diecie to standard, dzisiaj mała jadła ogórki kwaszone, wczoraj grzybki w occie i makowiec. Jak jest w przypadku Waszych pociech. Czy tylko ja jestem przewrażliwioną matką?? Za kaszki Holle zostałam przez znajomą wyśmiana, za wodę do picia bez soczków też. To moje pierwsze dzie...
    • mój 5 miesięczny syn od prawie dwóch miesiecy ma na policzku około 2 cm średncy czerwone pole z krostkami na nim. Był smarowany nawet sterydami- schodziło a po zaprzestaniu wracało spowrotem. Jest to tylko w tym jednym miejscu, mam wrażenie że pod spodem jest taka grudka. Co to może być?
    • Strzelajace kupy! Dziewczyny co to znaczy, bo nie rozumiem. One strzelają jak dziecko je robi? Moje dziecko przy wypróznianiu wydaje różne dzwięki i kupa wychodzi własnie jak strzal z armaty. Zaczełam sie zastanawiać czy o to chodzi? Bardzo prosze o pomoc (wiem ze to trudno opisać ale bede wdzieczna za każdą wskazówkę) Pozdrawiam
    • Może miałyście podobny przypadek moja córeczka za 2 tyg.skończy roczek a nie ma ani jednego ząbka wiem że mam czas do 14 m-ca życia dziecka i czeka mnie wizyta u stomatologa dziecięcego ale niepokoje się bo to już niedługo.Cały czas czekamy na tą maleńką szpilkę ale ciągle nic nie widać ,proszę o podzielenie się podobnymi doświadczeniami.Z góry dzięki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się