Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      indie

indie

(6 wyników)
    • ciekawy artykuł, polecam tiny.pl/87gt
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=29207386
    • W najnowszym wydaniu Olivii przeczytałam o tym, że w Indiach bardzo częste są przypadki aborcji, jeśli badania USG wykazują, że dziecko jest dziewczynką. Chodzi o to, że chłopiec to przedłużenie rodu i dostatek na starość, a dziewczynka to ogromny wydatek na posag. Mam więc teraz pytanie do zwolenników "wolnego wyboru", jaki mają stosunek do tej sytuacji. Czy fakt, że ogromna większość zabijanych dzieci (wybaczcie, że nie piszę "płodu", ale dla mnie to są dzieci) jest płci żeńskiej ma ...
    • Zapewne czytaliście artykuł w ostatnim numerze WO o sytuacji demograficznej w Indiach i Chinach. Moim zdaniem, jest to przykład świadczący przeciw aborcji, która w tym przypadku przyczynia się do niedoboru płci żeńskiej. Ktoś może powiedzieć, że to tylko przypadku Indii i Chin, ale przy takim relatywiźmie "tutaj aborcja ok, a tam nie" upada argument wolności decyzji dla każdej kobiety, który jest często wykorzystywany, by poprzeć aborcję. Ktoś zaraz powie, że to nie jest wolność decyzj...
    • Ile lat musi mieć dziewczyna, żeby móc z nią się kochac? Ciewam jestem waszych opinii. Dla ułatwienia podam, że w Indiach w wieku 12 lat się zawiera małżeństwa.
    • Le Monde , Julien Bouissou Chłopiec na zamówienie W indyjskich ośrodkach zapłodnienia sterowanego rodzice starają się o potomków płci męskiej,... W najludniejszym stanie Indii Uttar Pradesz brakuje kobiet. Powodem jest popularność badań określających płeć dziecka we wczesnym stadium ciąży i powszechne stosowanie aborcji, jeżeli ma się urodzić dziewczynka. Specjalnością Mukti Clinic, czyli "kliniki uwolnienia", w Benaresie są najtańsze aborcje. "cztery euro za ciążę do dwóch ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się