indie

(22 wyniki)
  • Drodzy forumowicze, kto z was był w Indiach? Czy możecie dać mi garść dobrych rad? Co wziąć? Czy w czasie monsunu cały czas pada? Jak tam z chorobami? Jakie jedzenie dobre? I tak dalej - piszcie o swoich doświadczeniach :)!
  • raczej nie samolotem (koszty) czyba ze jakims czarterem? Daniel
  • planuję wyjazd do Indii, 6, 7 tygodni, północ, południe, zwiedzanie z obowiązkowym odpoczynkiem na plażach południa, wyjazd niskobudzetowy ale bez przesady, kobieta+40, kontakt terre40@gazeta.pl
  • Wybieramy się na północ Indii wiosną przyszłego roku. Chcieliśmy jeszcze zahaczyć o Nepal, ale chyba nie damy rady. Jeśli ktoś może podzelić się wrażeniami, bardzo chętnie poczytam (forum lub priv: beniowski@gazeta.pl). Wszelkie porady mile widziane. Chcemy zobaczyć Delhi, Varanasi, Jaipur itd. Jedziemy we dwie osoby. Przy okazji mam pytanie: na wiosnę już nie mogę prawie znaleźć biletów, bo są rezerwacje. Na razie najtańsze bilety znalazłem za 731 USD z podatkiem. Nie wiem, czy g...
  • Czy ktos byl dojechal niedawno droga ladowa do Indii przez Turcje, Iran i Pakistan? Ja bylam w marcu/kwietniu br. w Iranie, podrozowalam po calym kraju, jest spoko. Natomiast nie wiem, jaka jest sytuacja w Pakistanie. Interesuje mnie przede wszystkim: 1. sytuacja na granicy iransko-pakistanskiej (otwarta? problemy? jak zalatwia sie wize pakistanska, trzeba ja miec z Polski?) 2. sytuacja w Pakistanie (czy mozna bezpiecznie przejechac przez ten kraj? mozna sie tam zatrzymac i ...
  • witam, planuje dluzsza wyprawe do indii i afryki (w dowolnej kolejnosci z preferencja na indie bo tam taniej mozna doleciec). Wstepnie plan jest taki, zeby po paru miesiacach sie przemiescic -- najlepiej najtaniej, tzn. jako pasażer na statku towarowym lub BARDZO lokalnymi liniami lotniczymi. Z samolotem to pewnie nie problem (ale bede wdzieczna za namiar na jakies sprawdzona tanie linie) ale czy ktos probowal pokonac te trase statkiem? Bede bardzo wdzieczna za inf...
  • Indie(12)

Heja! Wybieram się tam w lipcu na 3 miechy.Zbieram info.Narazie zabrałem się za czytanie. Powiedzcie co najbardziej podobało się Wam tam. Jak tam z żarciem?(rozumiem że mięso odpada) Noclegami?Podobno są jakieś noclegownie przy dworcach gdzie mozna przekimać się mając bilet.True?Warto? Co z wizami do Indii? Nepal też mnie interesuje... Szczepić się pewnikiem trzeba ? brrr...ile to kosztuje? Jakie koszty?te najniższe znaczy się... Co brać ze sobą ? Liczę na pomoc.Dodajcie coś o...
  • witam wszystkich poszukuję chętnych, którzy byli w Indiach i zgodziliby się pogadać ze mna na temat swej wyprawy. cel: magisterka (wydz. etnologii) bedę ogroooomnie wdzięczna za pomoc pozdrawiam, k ps. stacjonuje w wawie
  • Hej, planuje wakacje w Indiach we wrześniu i szukam jakiś fajnych miejsc do uwzględnienia w planie. Wpisujcie więc proszę najciekawsze miejsca które widzieliście lub chcielibyście zobaczyć w Indiach. Byłem już raz w Indiach więc trochę się orientuje i najbardziej poszukuje miejsc fajnych a mniej popularnych
  • Chcialabym wybrac sie w przyszlym roku do Indii Poludniowych, na ok. 3 tyg, samolotem. Wyjazd planuje wiosna 2004. Czy ktos bylby chetny sie przylaczyc?
  • Witajcie, chcemy sie wybrac z mezem do Indii- oczywiscie samolotem, jakie sa przyblizone ceny biletow? Czy ktos ma porownanie, jakimi liniami oplaca sie leciec? O ile wiem, ceny na miejscu nie sa specjalnie nieprzyjazne- macie jakies doswiadczenia z noclegami? Pozdrawiam podroznikow :-)
  • "I tym razem tradycji stalo sie zadosc, gdyz wczesniej dlugo planowalismy podroz do Indii, a jak przyszlo co do czego to w ostatniej chwili zdecydowalismy sie na Japonie." kolumber.pl/g/4419-Dyskretny%20urok%20Japonii Ciekawa i pieknie sfotografowana opowiesc :) Polecam
  • Wlasnie wrocilem z treku po Nepalu i Bhutanie ,w Indiach bylem tylko na weselu znajomego ale za to jakim!! Jak macie jakies pytania walcie smialo. Pozdrawiam
  • Ja mam pytanie innej natury..nie wiem czy we właściwym wątku ale spróbuję..czy zawsze się szczepicie przed wyjazdem do krajów azjatyckich? i na co się szczepiliście przed pierwszą podróżą?
  • Pod koniec mieciaca firma wysyla mnie na delegacje do Indii (dokl. Rajastan)na jakies 3 m-ce. Po tym czasie mozliwe ze bede mial szanse "dokonczyc" wize i pozwiedzac troche...Prosze osoby znajace ten rejon Indii o rady dotyczace ciekawych miejsc ewent. innych rejonow czy tras...Wchodzi w rachuba raczej samodzielna wyprawa... Pozdrawiam i dziekuje
  • Poradźcie proszę ;) , tak jak w temacie. Afryka, ewent Indie, ale raczej ze wskazaniem na Afrykę. Debiut w Egipcie, ale ciągnie mnie ta prawdziwa," czarna" Afryka. Jaki kraj polecacie ? Bezpieczny, gdzie mnie nie naciągną, gdzie tramp jest traktowany przyjaźnie i wyprawa nie wiąże się z ryzykiem jakichś ekstremalnych zachowań ze strony tubylców. thx
  • czesc. szukam info na temat praktyk zagranicznych poza europa. czy wie ktos moze jakie organizacje posrednicza lub rekrutuja na praktyki? jakie sa wymagania wobec praktykantow, oplaty, kraje praktyk? z tego co wiem to aisec rekrutuje na praktyki m.in. do indii. czy ktos uczestniczyl w ich programie? interesuja mnie praktyki platne, zwiazane z ekonomia. na wolontariat mnie nie stac ale jesli ktos byl na praktyce w ONZ, w jakims egzotycznym kraju, to chetnie poczytam info na ten t...
  • www.wrotaswiata.pl - jest to portal dla podróżników, mających zamiar podróżowania i również ludzi którzy nie będą podróżować. Jest tam ciekawa mapa na której będą zaznaczone wydarzenia, galerie, filmy itd. na różnych kontynentach, krajach. Na stronie Wyjazdy można dodać swoją wyprawę z podaniem wieku ludzi których wzięlibyśmy ze sobą lub poinformować internautów o tym, że jedziemy np. do Indii czy w Bieszczady. Codziennie dodawanymi przez Użytkowników oraz redaktorów portalu są Wydarzenia ze...
  • Witam was wszystkich. Mialem tak szybko nie postowac na forum o moim wyjezdzie jako ze deadline to dopiero 1 wrzesnia 2004, zauwazywszy jednak tak wiele odpowiedzi na post pt. "chce rzucic wszystko i wyjechac" w Travelbicie postanowilem rzucic dzisiaj zawiadke o moim wyjezdzie. Wiem ze podroz na rok, dwa lata wymaga przygotowan, zamnkniecia wielu doczesnych spraw w naszych kochanych, roznorakich urzedach, czasami ukonczenia studiow, odlozenia funduszy etc. etc. dlategoz wlasnie pis...
  • Czesc! Szukam 1-2 osob chetnych na wspolny wyjazd na 4-5 tyg. Kontakt kasy1@op.pl Zapraszam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się