indie

(13 wyniki)
  • Nadchodzi malkontent! Połowa roku za nami, a własciwie żadna produkcja nie wywarła na mnie większego wrażenia. Moi ulubieńcy zawiedli: arcade fire (z funeral wrócili na ziemię), brmc (81 to album najsłabszy), wilco (odsłuchuje yankie, aby zapomnieć o sky coś tam...). Czekam jeszcze na radiohead, ale jeśli wypuszczą coś świeżego na miarę kid a to będę mocno zaskoczony. Możecie mnie zbesztać jeśli odkryliście mimo wszystko coś interesującego. Za karę ubiorę wór pokutny i schowam pły...
  • Wyobraźmy sobie, że do Polski przyjeżdża Stephen Malkmus[1] (albo raczej jakiś jego skaut) i chce wydać w Matadorze[2] składankę "Indie Rock From the New Europe", i prosi nas (bo sława forum SF niesie się, oj niesie) o wskazanie płyt polskich wykonawców, z których można byłoby wybrać coś na taką płytę. Co byście mu polecili ? Wpiszę parę rzeczy, a wy się dodawajcie. 1. Ścianka - Białe wakacje. 2. Ścianka - Statek kosmiczny 3. Ścianka - Dni wiatru 4. Lenny Valentino - Uwaga, je...
  • Się zwą The Malkontents, ostatnio trafiłem przez przypadek na myspace na nich. Hmmm, co myślicie ? mnie osobiście podoba się dobry angielski jak na polski zespołu ii energia. Aha bylbym zapomnial, www.themalkontents.com Pozdrawiam Filip
  • Witam, Kolejna impreza Indie Pop Night juz 28.X w piatek w CDQ. Szczegoly: www.indiepopnight.pl Zapraszamy! Dude
  • Bo chętnie bym coś zajebistego poznał. Przykładowo można zacząć tak: 50. Boo Radleys - Lazarus www.youtube.com/watch?v=5Rff9UPbrJk (niestety edit bez intro) 49. Superchunk - Seed Toss (linka brak) 48. Drop Nineteens - Winona www.youtube.com/watch?v=_4oCboj39jo
  • W blogu Sankowskiego znalazłem takie oto zestawienie zamieszczone w NME. www.nme.com/blog/index.php?blog=24 Komentarz anyone?
  • Witam, Taka mala wakacyjna edycja naszej imprezy, wstep wolny, w Regeneracji na Pulawskiej 61 w sobote 30 lipca. Szczegoly: www.indiepopnight.pl Pozdrawiamy, zapraszamy!!!! dude
  • Witam, Indie Pop Night - 14 maja w sobote w CDQ Wiecej o tej imprezie niech wypowie sie obiektywnie Ilhan :-) zapraszamy dude
  • sa juz na naszej stronie indiepopnight.pl zapraszamy Pozdrawiam dude
  • Nooooooooooo!!!!! To byla noc z soboty na niedziele!!!! Noc, ze jak wstalam z rana, to nie moglam ruszyc zadna konczyna. I to nie ze starosci oj nie! To byla druga impreza z cyklu i druga rownie, a moze nawet o wiele baaaaaaardziej udana. Chlopaki dje doprawdy wiedza, co graja. Bylo wszystko to, co pizmaki lubia najbardziej: Stone Roses, Clash, Oasis, White Stripes, Primal Scream, Jam!!!!!!!!nowy Morissey!!!!!!!!, Prodigy i wiele innych, co tylko ilus zna nazwy, konczace sie of kors ...
  • Mało nowych wątków, więc się nie dopisuję, tylko otwieram: 25 kwietnia o 20.00 w Teatrze Archa w Pradze wystąpi HVEZDA PROSLULEHO LONDYNSKEHO LABELU NINJA TUNE, BREAKBEATOVY KRAL A VELMISTR ZVUKOVYCH KOLAZI AMON TOBIN! Któś się wybiera?
  • Motto: "Writing about music is like dancing about architecture." ... Elvis Costello, Duke Ellington, Frank Zappa, Martin Mull, Miles Davis, Laurie Anderson, Steve Martin, Thelonious Monk, John Cage, Jon Berger, David Byrne Frank Lloyd Wright Woody Allen, Charles Mingus, Tom Waits, Robert Bly, Loudon Wainwright III Nick Lowe Eric Satie Lester Bangs albo jeszcze ktos inny bo tak naprawde nie wie nikt kto pierwszy cos takiego powiedzial lub napis...
  • Z zachwytem odkrywam dla siebie genialnych The Kinks. Dlaczego tak późno? Mam ich 3 najwyżej oceniane płyty, wszystkie powstałe pod koniec lat 60.: "something else by the kinks" "village green preservation society" "arthur or the decline and fall of the british empire". Zostałem nimi absolutnie zmiażdżony, zachwyt nie pozwala mi spać, nie pozwala spokojnie iść na świąteczne śniadanie. Cały czas próbuję zebrać szczękę z podłogi, gdzie z hukiem opadła. Część tych piosenek dystansuje nawe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się