indie

(151 wyników)
  • Witam. Planuję wyjazd do Indii w okresie od listopada 2011 do marca 2012. Czas ok 3 tygodnie. Trasa wstępna (możliwość modyfikacji) Delhi - Jajpur - Jodkapur - Agra - Kajucharo - Waranasi - Ajanta - Ellora - Bombaj - Delhi. Jedziemy w dwie osoby , ja i żona -chętnie bysmy zabrali ze sobą jeszcze jakąś parę by było nieco raźniej - bo to będzie nasz pierwszy wyjazd do tego miejsca. Jeżeli ktoś ma ochotę tom pojechać a trochę boi się samemu to zapraszam. Do tej pory zwie...
  • Witam wszystkich i prosze o pomoc. na poczateku listopada wybieram sie z kolezanka do Nepalu a pozniej do Indii.jak wydostac sie z Pokhara(nepal) do Varanasi (Indie)? Czy bilety na pociagi i loty na terenie Indi musze rezerwowac wczesniej czy dopiero bedac juz na miejscu.Moze znacie jakas strone internetowa dotyczaca rozkladu jazdy pociagow w indiach.czy ktos z was byl w kerela imunnar . czy tam na miejscu wynajme hausbot czy juz teraz powinnam cos rezerwowac.?
  • Witajcie, mam pytanie (niestety przydługie). Otóż po podróży na własną rękę do Egiptu (żadna tam wielka samodzielność, tyle, że kupiłam bilety, wynajęłam pokój w hotelu w Kairze i wykupywałam sobie wycieczki organizowane przez ten typowo lokalny hotel - ot takie dla 2-8 cudzoziemców), nieco mi przeszły uprzedzenia (z poprzedniego pobytu) do tego kraju. Powiecie, co mają Indie do Egiptu?! Otóż nasłuchałam się od kilku osób (dwie, które same była w Indiach, reszta słyszała od innych, czyl...
  • wizy juz mamy teraz tlko bilet i w droge,jedziemy koncem pazdziernika ,ladujemy w delhi i nie wiem od czego zaczac pierwszy nepal czy indie,czy tez zostawic nepal na koniec listopada-czy tam nie za zimno
  • Witam, mam (na razie dość odległe plany) zwiedzenia kawałka Indii w 18 dni. Prosiłbym Was o opinię, które z poniżej wymienionych miast trzeba koniecznie zobaczyć, które sobie darować (chyba że da radę w ciągu 18 dni zwiedzić je wszystkie) Prosiłbym również o Wasze propozycje w jaki sposób ustalić trasę. A oto miasta, które chciałbym zwiedzić: Delhi, Varanasi, Khajuraho, Orcha, Agra, Jaipur, Pushkar, Udaipur, Jodhpur, Jaisalmer, Bikaner
  • Planuje wybrac sie do Indii na przelomie wrzesnia i pazdziernika, 3 tygodnie, trasa do ustalenia. chetni?
  • ma to sens? marzy mi sie New Delhi, Agra, Jaipur, Varanasi. W New Delhi bylam tylko kilka dni i to z grupa. Tym razem jednak bedie chyba na wlasna reke. Czy ta czesc Indii sprzyja samotnym wedrowkom? Termin listopad lub grudzien, 2 tygodnie, moze ciut wiecej. bede ogromnie wdzieczna za informacje:)
  • Stało się. Bilety kupione. Wylot 2 lutego do Mumbai. I teraz biję się z myślami czy dobrze zrobiliśmy, ze bierzemy małą z nami. Chciałabym zarezerwować hotel przez internet (lądujemy koło północy i nie wiem czy znajdziemy coś na szybko) - może macie jakieś sprawdzone? Zaszczepiliśmy się na WZW A i B, tężec. Czy jeszcze coś? Słyszałam ze warto wypożyczyć samochód z kierowcą - gdzie to najlepiej załatwić? i jeszcze jedno pytanie: ile kosztuje mniej więcej oczywiście przelot do Delhi? ...
  • Indie Nepal z Logostourem przejechałem w terminie luty/marzec 2009. To mój drugi raz na zorganizowanej wycieczce z reguly jeżdzę na wlasną rękę, drugi raz z tym biurem i drugi raz wszystko bylo jaknajbardziej ok. Przy poprzednim wyjeździe bardzo przydał mi się opis osoby która wcześniej przejechała tamtą trasę, wiec teraz i ja wstawię opis, może też się komuś przyda. Piszę z pozycji osoby starającej się zobaczyć coś więcej niż oferuje program, nie wymagającej specjalnych luksusó...
  • Witam, Czy ktoś z was może coś powiedzieć na temat wyjazdu do Indii i Nepalu z biur MK Tramping i Opal Travel?
  • zrezygnowałam z powodów osobistych z wyjazdu do Indii w listopadzie...jak się okazało - chcę przynajmniej w to wierzyć, czuwała nade mną opatrzność...w dniu zamachów w Bombaju miała tam właśnie nocować...nie w jednym z zaatakowanych hoteli, jednakże atmosfera przekazów newsowych była jednoznaczna, miasto ogarnął chaos... wciąż jednak mam ważną wizę i niewykorzystany a naprawdę zasłużony urlop...czy myślicie, że warto - można podjąć ryzyko podróży? no i co z Goa...podobno, zgo...
  • Witam Może ktoś bedzie z Was na przełomie grudnia i stcznia w Indiach? Pozdrawiam Marp
  • Planuję wybrać się w około miesięczna podróż po Indiach. Interesują mnie głównie rejony północne.Czy ktoś w okolicach lutego /marca się przypadkiem tam nie wybiera i czy w takim razie nie miał by ochoty na miłe towarzystwo;)!Pozdrawiam.
  • Wybieramy się do Indii na początku października, będzie to nasza pierwsza wyprawa w tamte rejony - stąd pytanie. Czy październik jest dobrym miesiącem pod względem pogodowym na taki wyjazd? Dokładnie interesują nas Indie południowe, Goa . Z góry dzięki za podpowiedzi :)
  • Wybieramy się we dwójkę w październiku do Indii. Jak narazie plan jest taki - lot do Bombaju, kilka dni Bombaj i okolice następnie Goa, Karnataka może Kerala . Ponieważ jesteśmy dopiero w fazie układania planu podróży może ktoś mógłby podpowiedzieć co warto tam zobaczyć , gdzie warto się udać. A może jednak wybrać jednak Indie Północne - Delhi, Jaipur itd.? Im więcej czytamy tym większy mętlik w głowie - tym bardziej, że pobyt w Indiach krótki 2,5 max 3 tygodnie. Będzie to nasza...
  • Witam, Mam pytanie odnośnie cen artykułów pierwszej potrzeby w Indiach. Chodzi mi o papierosy, piwo, wódkę.
  • Hej, planujemy podróż poślubną i marzą się nam Indie. Czy warto leciec do Delhi / Bombaju w listopadzie, czy lepiej poczekać do wiosny? Będę wdzięczna za rady bardziej doświadczonych turystów :)
  • Witamy! Wybieramy sie do Indii w okresie lipiec - wrzesien. Ladujemy w Bombaju, wylatujemy z Delhi. Nie mamy jeszcze ustalonej trasy (ciagle nad tym myslimy), ale wszystko bedzie zapewne opieralo sie na tym odcinku. Rozwazamy rowniez wizyte w Nepalu ale tylko wtedy, gdy wystarczy nam czasu. Mamy prosbe - znacie moze jakies super PRAKTYCZNE PRZEWODNIKI tych rejonow (moze ktos chce odsprzedac?). Nie interesuje nas wyglad itp., licza sie praktyczne informacje! Z gory wielkie dzieki za info...
  • Wróciłem z Indii i Nepalu (marzec 2007) Trasa: Delhi - Jaipur - Amber - Jaisalmer - Jodhpur - (Adjmer) - Pushkar - Agra - Fatehpur Sikri - (Jhansi) - Khajuraho - (Satna) - Varanasi - Kalkuta - Diamont Harbour - (New Jalpaiguri) - Siliguri - Darjeeling - Siliguri - Panitanki/Kakarvitta - Kathmandu - Patan - Nagarkot - Bhaktipur - PN Chitwan - Pokhara - Sounali - Gorakhpur - Lucknow - Amritsar - (Pathankot) - (Dharamsala) - McLeod Ganj - (Pathankot) - Delhi Chętnie odpowiem na py...
  • Jakie pamiątki oraz rzeczy użyteczne kupujecie w Indiach.Zakup czego to niemal obowiązek,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się