indie

(123 wyniki)
  • Czesc. Wybieramy sie do Indii. Zastanawiamy sie czy konieczne jest robienie wszystkich szczepien: dur brzuszny, tezec, blonnica, polio, wzw a+b, zolta goraczka??? I jak dlugo przed wyjazdem najlepiej je zrobic?
  • teraz wlasnie jest pora na jazde tam! Przyjemnie cieplo, tanio, bezpiecznie.. ....Obrazki z Pln Indii airpaharganj.com
  • cześć :) za 3 dni wybieram się na 3 tygodnie do Indii. Jedyne czego jestem pewien to jakimi liniami lecę i w jakim hostelu będę spędzał pierwszą noc, przewodnika też jeszcze nie raczyłem otworzyć. Wiem też że muszę się zmieścić w kwocie $290 - to musi mi wystarczyć na zakwaterowanie, noclegi i transport. Czy jest realne aby ta kwota starczyła na 3 tygodnie pobytu ? Jedyne co słyszałem o Indiach to fakt, że są tanie. Możecie mi napisać jakie ceny są na miejscu ? mój budżet jest abs...
  • Mieszkam w Indiach i nie ma tu nic czystego i pieknego, najbardziej brudny kraj Azji!!! Niesympatyczni i nachalni hindusi, brudni, o brzydkim zapachu i zawsze w brudnych ubraniach. Co za bzdury tu wypisuja. Linie lotnicze sponsorem artykulu????
  • No to teraz niech autorzy artykułu przygotują się na wiadro pomyj wypisywane przez wszystkich bezgranicznie zakochanych w Indiach, którzy nie dostrzegają tego wszechobecnego chaosu i syfu na ulicach, rikszarzy uwielbiających krajoznawcze wycieczki (pierwszą przerabialiśmy o drugiej nad ranem tuż po przylocie do Delhi :) A Taj Mahal jest białe, ale nie w rannym i wieczornym świetle. Wycieczka zacna, ale trzeba się na nią psychicznie przygotować (choć to praktycznie niemożliwe, bo żadna relacja...
  • Kret
  • A co to niby jest ten liść curry?? Z tego co wiem curry to po prostu mieszkanka przypraw, która nie rośnie na drzewie, a tym bardziej nie ma liści...
  • Ledwo wróciłam z jednych wakacji, a już powoli zaczynam się zastanawiać, co w tym roku. Wpadł mi gdzieś w ręce opis Sundarbans National Park, gdzie zafascynowało mnie zdanie: "For most people, the Sundarbans is a horrifying matrix where, on average, a person is eaten every third day." Wyciągnęłam z półki mój przepiękny ilustrowany Atlas Świata (sorry, GoogleMaps) i znalazłam na tej samej stronie jeszcze przynajmniej dwa miejsca, w które chciałabym pojechać, tj. Kaziranga Nationa...
  • Nie mogę się zdecydować,może ktoś mi pomoże?
  • czy ktoś z Was był na przełomie grudnia i stycznia w Indiach?w jakim regionie jest najlepsza pogoda?czy ktoś z Was ochodził Nowy Rok w Indiach?co polecacie?kupiliśmy bilety (b.tanie) do Delhi i wybieramy sie na 3tyg.w pozdroz po Indiach.będe wdzięczna za każdą rade.
  • Dziekuje za przypomnienie mi mojej podrozy do Indii i Kochin z zeszlego roku. Warto wspomniec, ze synagoga z Kochin pojawila sie w powiescie Salmana Rushdie "The Moor's Last Sigh" - mama bohatera pracowala tam, a same kafelki mialy wielkie znaczenie dla niego. PS. Chodzilam z Toba do jednej klasy w liceum. Pozdrawiam serdecznie :)
  • Swietna sprawa.Choc ja sie wybieram w inne miejsce. Banglore 17, 18 ,19 lutego Indie. Odbywa sie tam niesamowite wydarzenie. Prawdziwa podroz duchowa (dla scislosci wyjasnie ze duchowosc rozumiem jako gleboki szacunek i swiadomosc ludzkich wartosci) Prawdopodobnie ponad 2mln gosci odwiedzi to miejsce w tym czasie. A na co ten caly tlum sie wybiera. Otoz w tych dniach obchodzony jest jubileusz 25lecia ART OF LIVING foundation. Jest to organizacja zalozona przez Sri Sri Raviego Shanka...
  • Zastanawiamy sie gdzie pojechac na wakacje. Chcielibysmy i zwiedzic i polezec. Myslimy o Indiach. Mam pytanie jakie sa plaze na Goa ? Czy Indie sa bardzo brudne ? Bylismy w Meksyku, na Dominikanie i tam plaze byly przepiekne. Obawiam sie ze w Indiach takich nie bedzie. Moze ktos doradzic ? dziekuje
  • Witam, Planujemy z przyjacielem samodzielny wypad do Indii - wrzesień, październik - 3 tygodnie. Czy ktoś z was organizował już taką wyprawę bez biura podróży? Interesuje nas wszystko: przeloty, hotele, ceny,szczepienia, itd...wszelkie wskazówki, które mogą być przydatne w trakcie organizacji wyprawy. Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.
  • jade do Indii na 2 miesiace (wyjazd do pracy), bede tam prawdopodobnie grudzien - koniec stycznia (Dharamsala i okolice). Chetnie poczytam porad osob, ktore juz w Indiach byly i mam kilka pytan: jaka walute najlepiej ze soba zabrac? czy mozna placic np. dolarami na miejscu? Jak z pradem - czy potrzebne sa specjalne przelaczki? na co sie zaszczepic? jaka jest pogoda w tych miesiacach? pozdrawiam serdecznie W
  • Witam, Indie-Nepal planowałem od dluższego czasu z Logostour w lutym 2008r. U nich to wydatek ok 2400$. Jednak im bliżej tego terminu, tym bardziej kusi mnie wyjazd na własną rękę. Czy ma ktos doświadczenia w tej kwestii? Może jakieś przydatne linki? A może ktoś po prostu też ma ochotę na wyjazd w takiej formie i zechce sie przyłączyć? razem zawsze raźniej;) Orientacyjny czas trwania takiego wyjazdu to ok 20 dni. Na tyle zdołam się wyrwać z pracy. Interesuje mnie: - wybór linii lotniczej...
  • Chcemy z moim swiezo poslubionym malzonkiem pojechac w podroz poslubna w okolicach swiat/ nowego roku. mamy ok. 3 tyg do dyspozycji i powiedzmy 2,5-3 tys euro. Chcemy jechac na wlasna reke, biuro podrozy odpada. Myslimy coraz powazniej o wyprawie do Indii- kerala i goa. Bilety do Mumbai mozna nabyc za rozsadna cene nawet. Co oprocz Indii bralibyscie pod uwage?
  • Mam prosbe do osob, ktore byly w Indiach: - lece do Indii Płn (Delhi, Agra, Jaipur) pod koniec listopada. Z jakimi temperaturami i pogoda powinnam sie liczyc? Jaka odziez? Zaszczepilam sie na wszystko, na co sie dalo :) , ale: jakie leki powinnam ze soba zabrac (tak na wszelki wypadek?). Kazda cenna praktyczna rada mile widziana. Bardzo dziekuje.
  • To pytanie głównie do osób, które nie miały okazji odwiedzić tego kraju. Przygotowuję coś w rodzaju referatu na temat Indii i chciałabym pokazać, jak często nasze wyobrażenie na ich temat nijak mają się do tamtejszej rzeczywistości. Chodzi mi o wasze pierwsze skojarzenia.
  • Mam duzy dylemat: 1) 3 tygodnie urlopu do wyboru: w lipcu lub sierpniu 2)nie mozemy wybrac:czy Indie,czy Tajlandie... Glownie jestesmy nastawieni na niskobudzetowa podroz,chcemy sporo pozwiedzac,poruszac sie raczej miejska komunikacja,spac w tanich hotelikach.Z przyjemnoscia wypoczelibysmy kilka dni np na Goa,czy plazach tajskich. Do Indii sa duzo tansze bilety lotnicze,ale nie wiem,czy warto sie tym az tak sugerowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się