informacjom

(24 wyniki)
  • Mam nietypowy problem. Niestety, mam brata który bardzo namieszał w swoim zyciu, ma długi w bankach i urzędach na ok 200-300 tys zł (dokładnych danych brak), od osób prywatnych nie wspomnę, oszukał prawie każdego łącznie ze mną. Nie mówię o przypadkowym powinięciu nogi w biznesie, tylko o życiu na wyrost, hulankach, narkotykach itede, jak również wyciąganiu od ludzi po kilka tysięcy zł "na chwilkę" - a potem zmiana numeru tel i przeprowadzka żeby wierzyciele nie znaleźli. Nawet najlepszych p...
  • witam prszę o informacje mam wypowiedzianykredyt samochodowy. Bank wezwał mnie do oddania auta w ciągu 7 dni. Załatwiłam sobie kredyt żeby go spłacić ale wypłacony miał być ostatniego,i na tą datę zgodziła się pani w banku jest to jakieś 6 dni po okresie tego wmagalnego tygodnia.Niestety dowiedziałam się że wszystko może się przeciągnąć o jakieś 4 dni nie wiem co robić? boje się, że w banku nie poczekają już tych kolejnych 4 dni,a jak zadzwonie windykacja ruszy już. jak myślicie c...
  • Mam pytanie, czy flirma telekomunikacyjna sprzedając moje zadłużenie, powinna mnie o tym poinformować czy nie. Bo jeśli nie, to każdy kto może posiąść informascję o zadłużeniu może teoretycznie mnie ścigać za zadłużenie. Jak to wygląda wg prawa. Pozdr. Lutek
  • Mam takie pytanie. Mam dług w ultimo za telefon komórkowy. Prosze mi napisać czy taka firma jak ultimo przesyła informację o moim dlugu do jakiś baz danych z których korzystają banki przy udzielaniu kredytu np hipotecznego ??
  • Trzy miesiące temu szukałem po necie taniego ubezpieczenia samochodu, znalazłem w Alianz, zapłaciłem, dostałem dokumenty ok. Tydzień temu dostałem z innej firmy ubezpieczeniowej Liberty list polecony z informacja, że zalegam ze składkami za polise, jakoby zawarłem z nimi umowe, domagają się natychmiastowej zapłaty, straszą firmą windykacyjna, sądem, odsetkami itp. Używaja moich danych, które nieopatrznie podałem podczas wyceny polisy. Nigdy nie dostałem od nich wcześniej ja...
  • Opis sytuacji Dostałam kopię pisma od swojego pracodawcy, że komornik zajmuje moją pensję na poczet długu (pensja to wynagrodzenie minimalne więc komornik na razie niczego nie zdziała). Po kilku telefonach w odpowiednie miejsca i wizycie w sądzie rejonowym już wiem czego sprawa dotyczy. A mianowicie w związku z przeprowadzką w listopadzie 2007 rozwiązałam umowę na telewizję i internet z Aster. Okazało się, że Aster naliczył kary umowne za rozwiązanie umowy przed końcem okresu promocyjnego....
  • To chyba 10-y przypadek jak dowiedziałem się dzisiaj, że komornik nie ściągnie kasy z mojego dłużnika, postanowiłem teraz sprawdzać kontrahentów przed każda większa sprzedażą. Czy sprawdzacie swoich i czy sami czy poprzez wywiadownie? Z tego co widzę, to w większości przypadków to co może mi sprawdzić wywiadownia, sam moge sobie sprawdzić. Prawie wszystkie wywiadownie sa mądre jak idzie o spółki z o.o. ale już w przypadku prywatnych osób to juz nie. Czy ktoś korzystał z usług tej wywiad...
  • Sprawa jest taka. Kobieta z którą się związałem była kiedyś zamężna. Podczas gdy była w małżeństwie, jej mąż narobił długów, którę z tego co wiem były i będą też jej długami. Małżeństwo się rozpadło. Wiemy, że Kasia i Witek maja na karku komornika, ze wzg na niespłacone długi które w tym momencie prawdopodobnie urosły do zastraszających kwot. Problem w tym, że nie wiemy gdzie można dowiedzieć się o całkowitą sume niespłaconych należności które wiszą teraz nad Kasią. Proszę o por...
  • Prosze o pomoc,dzwonili do mnie z firmy Strzał ze posiadam dlug u nich,kazali splacac dług,podali numer konta,a oprocz tego zadnych informacji.Moze ktos mial z nimi do czynienia.Prosze o numer tel. zania233@o2.pl
  • Witam, bardzo proszę o pomoc w sprawie w której niestety jestem głównym bohaterem. Sprawa dotyczy tzw mediów a mianowicie telewizji kablowej. W maju tego roku zrezygnowałam ze swiadczenia usług TVK, wydawalo mi się że uisciłam wszystkie zaległe rachunki i wyjechałam na krótko z kraju. Po jakimś czasie powróciłam, ale teraz znowu od ponad 2 miesięcy jestem poza krajem. Nie mam mozliwości oczywiscie będąc poza krajem sprawdzać na bieżąco mojej poczty, jak i również komunikacja w jakiś ta...
  • 1) Przysyłają pisma, straszą itp - chodzi o ziezapłaconą polisę OC z dnia 30.03.2007. 2) Dzwonię i mówię im, że nie zapłacę bo przeterminowane. 3) Dostaję SMS-a że sprawa trafiła do jakiejś tam kanxelarii. 4) Jesterm dobry i dzwonię i informuję ich, żeby nie nabijali sobie kosztów bo i tak nie zapłacę. 5) Dostaję SMS-a że sprawa trafiła do sądu 6) Odpisuję na sms-a że dziękuję za info i czekam na nakaz zaplaty, na który się odwołam bo przedawniony 7) Dzoni do mnie miła pani z informacją...
  • witam..w 2000 roku bralam niewielka pozyczke z banku...do splaty zostalo 1200 jednak wyjechalam za granice i nie splacalam tego..niedawno odezwal sie windykator firmy KRUK z nakazem zaplaty ponad 5000 tys.nie moge sobie przypomniec czy wczesniej otrzymywalam jakiekolwiek nakazy zaplaty z tego tylulu..od 6 lat mieszkam za granica..czy ktos moglby mi odpowiedziec na pytanie kiedy ta sprawa sie przedawni?
  • Mój dłużnik zmienił adres zamieszkania i numer telefonu co uniemożliwiło mi egzekwowanie od niego długu. Ojciec z którym mieszkał wspomniany dłużnik posiada te informacje ale nie mam sposobu na to by je od niego wyciągnąć. Czy ktoś zna sposób w jaki można ustalić adres zamieszkania i/lub numer telefonu komórkowego lub stacjonarnego mając tylko imię i nazwisko danej osoby?
  • Pytanie dotyczy egzekucji z nieruchomosci należacej do osoby trzeciej, na której ustanowiona jest hipoteka bedaca zabezpieczeniem roszczeń powastałych w wyniku wspołpracy dłuznika z Wierzycielem. Wiadomym jest, ze można pozywac osobe trzecia z ograniczeniem odpowiedzialności do nieruchomości. Ale czy spotkał sie ktos z rozwiazaniem, ze bez pozywania osoby trzeciej, złożyc wniosek do komornika o wszczecie egzekucji z nieruchomosci a w miedzy czasie złozyć wniosek do Sadu o nadanie klauz...
  • Zawsze kupuję bilety i dziś też tak zrobiłam, tylko nie wiedziałam, że niektóre kasowniki drukują od spodu i skasowałam ten sam bilet drugi raz (po drugiej stronie). Mimo moich tłumaczeń i okazania pęku nieskasowanych biletów (żeby Pani wiedziała,że kupuję) i tak dostałam mandat. Proszę o informację czy warto się odwoływać i jak takie odwołanie napisać? Jestem studentką i nie mam pojęcia jak się sporządza takie pisma. Z góry bardzo dziękuję za pomoc
  • proszę o informację czy mogę występować o przedawnienie długu wynikającego z umowy kredytowej z dnia 11-07-2000r.W 2006 r prokura nabyła mój dług od ING.Wyrok jest z 17 lutego 2009 .Proszę o radę .Czy mogę ubiegać się o przedawnienie> I jak mam to zrobić . Zostało mi mało czasu.(4 dni)
  • Testują nową koncepcję nawiązywania kontaktu z ludźmi. Przysyłają pismo z informacją o zamiarze wystawienia PIT 8-C, w związku z czym proszą o kontakt.
  • z urzędu pracy dofinansowanie na założenie własnej działalności? Czy PUP to sprawdza czy wystarczy biznes plan i inne potrzebne dokumenty do rozpoczęcia działalności gospodarczej? pozdrawiam
  • Zostałem ukarany mandatem - sprawa była w sadzie grodzkim. Mandat mialem uregulowac do konca sierpnia. Uregulowalem go z opoznieniem, bo 14 wrzesnia, jednoczesnie dzisiaj dowiedzialem sie od kadrowej ze wplynelo zajecie komornicze. Co w takiej sytuacji? Zdejma mi kwote z wynagrodzenia? Moge cokolwiek zalatwic z komornikiem w kwestii kosztów egzekucji? Bardzo prosze o pomoc
  • Witam! Czy gdziekolwiek w sieci bądź w prasie można obejrzeć jakikolwiek ranking firm windykacyjnych (obroty, skuteczność, zyski, ilość spraw, wielkość portfeli itp.)? Szukałem takiego zestawienia, ale poza pojedynczymi, zdawkowymi informacjami niewiele z nich wynika (ja rozumiem kwestię tajemnicy handlowej, ale coś takiego dla klienta bardzo by się przydało). Ah - i jeszcze jedno - czy istnieje jakieś pismo "branżowe"? Pozdrawiam. L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się