Forum Gospodarka FUNDUSZE i UBEZPIECZENIA
ZMIEŃ
      informacjom

informacjom

(5 wyników)
    • Gdzie można znaleźć informacje, czy dany fundusz jest / nie jest zamknięty z powodu przekroczenia wartości aktywów? Chodzi mi głównie o SFI mBanku.
    • | Gazeta Wyborcza Nieuczciwe fundusze inwestycyjne ukarane Andrzej Stec Komisja Nadzoru Finansowego ostro zareagowała na nierzetelne reklamy kilku krajowych funduszy inwestycyjnych. Pierwszy raz w historii zabroniła ich pokazywać. Rok temu warszawskim parkietem mocno zatrzęsło. W ciągu kilkudziesięciu dni główny indeks giełdowy WIG spadł kilkadziesiąt procent. Klienci funduszy inwestycyjnych o słabych nerwach rzucili się do banków i biur maklerskich, aby ratować pieniądze. Ju...
    • ZUS przysłał mi -uwaga to autentyczny cytat- "Poglądową informację o wysokości przyszłej emerytury z I filaru". Przeczytałem ową "poglądową informację"... ;-) Wynika z niej, że średni czas trwania życia w Polsce wynosi... 83 lata dla obu płci! Z kapitału zgromadzonego w I filarze, ZUS osobie w wieku 60 lat zamierza wypłacać jako emeryturę 0,4% kapitału miesięcznie! Ze 120 tys. zł kapitału będzie to 491 złotych miesięcznie! Dla przykładu, jedno z towarzystw ubezpieczeniowych osobie...
    • Na stronie AIG pojawił się taki komunikat jak niżej: AIG Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych Spółka Akcyjna ogłasza zmiany w Statucie AIG Funduszu Inwestycyjnego Otwartego Małych i Średnich Spółek Poniższe zmiany wchodzą w życie z dniem ogłoszenia W Statucie AIG Funduszu Inwestycyjnego Otwartego Małych i Średnich Spółek w § 11 ust. 2 i 3, otrzymują następujące brzmienie: "2. Fundusz może zawiesić zbywanie Jednostek Uczestnictwa jeżeli wartość Aktywów Netto Funduszu przek...
    • Witam!! Szukam rady fachowców i ewentualnych opini osób ktore sa w takiej sytuacji jak ja. Mianowicie jakis czas temu zainwestowałem pieniądze w Firme TOUREX INTERNATIONAL ale hossa nie trwała długo po jakims czasie czaseły dziac sie dziwne rzeczy i firma zawiesila wyplate pieniedzy i tak juz 9 miesiecy. Nie moge odzyskac moich pieniedzy nie moge dostawac wypłat poprostu wsyztko wstrzymano nawet nikt nie kwapi sie poinformowac itd a przeciez z tego co wiem ludzie maja tam ogromne pie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się