Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      jogurty

jogurty

(15 wyników)
    • Witajcie! Gdzieś na forum przeczytałem, że nie wolno jeść 1 i 2 okresie za dużo jogurtów naturalnych.Nie wiem dlaczego???Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Ja spożywam codziennie jogurt naturalny z Bakomy(300 g) w którym są bakterie probiotyczne lactobactiluc aci.i bifidobacterium i do tego dodaje sobie wyciśniety czosnek.
    • Czy to fermentuje samo, czy może trzeba mieć jakieś dodatki?
    • Czy można normalnie pić jogurt, kefir w pierwszym etapie (bez mleka w proszku i cukru). Nie umiem się powstrzymać, a nie wiem, czy dieta nie zatacza rpzez to koła.
    • wzdecia(6)

czy wzdecia sa objawem, ze candida znika? ja jem jogurty symbiotykowe i probiotykowe. czy wzdecia pojawiaja sie dlatego, ze candida reaguje na dobre bakterie, czy jest to raczej sygnal, ze mam nie pic jogutu? na innym forum czytalam, ze nie powinno sie jesc zadnych ziaren (ani kaszy gryczanej ani zyta ani owsa), tutaj czytam ze jescie platki zytnie lub owsiane. wiec jak to jest? a kasza kukurydziana?
    • Na jednym z wątków wyczytałem, że pewna osoba samodzielnie "rozmnaża" bakterie probiotyczne. Oto jej wypowiedź (użytkownik Koziol): "Ja np kupuje threelac - (zawiera on zarowno bakterie bifido jak i lacto. wiele produktow zawiera tylko lactobacillus ale z tego co czytalem to chyba wlasnie bifido najlatwiej i najszybciej namnaza sie w naszym organizmie. Kupuje mleko , zagotowuje i studze do temperatury w ktorej spokojnie moge trzymac w nim palce (to chyba po to zeby nie zabic tych bakte...
    • Witam! Planuje rozpaczac diete na Candide, tylko za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac. Przeczytalam w wielu postach ze wazne jest tu przestrzeganie indeksu glikemicznego. Wydrukowalam go sobie i pozaznaczalam produkty o niskim IG, tylko niektore z nich raczej nie nadaja sie do jedzenia podczas diety na Candide, np czekolada. Dlatego chcialabym doswiadczeni Candidowcy pomogli mi wykreslic z listy te rzeczy, ktory jesc sie nie powinno i moze dodali takie, ktore jesc mozna, ale i...
    • Zrobiłam dziś mleko z nasionek (sezam + pestki słonecznika; z przepisu ze strony dr. Janusa) z myślą o moim małym chorym zagrzybionym Tymku i ....porażka. Tymek kategorycznie odmówił picia tego "mleka", jako napoju w ciągu dnia. Szczerze mówiąc ja sama nie mam na niego ochoty(przypomina mi z wyglądu wapno i smakuje tak samo). Julka, moja starsza latorośl, której zawsze wszystko smakowało także kategorycznie odmówiła picia tego zdrowego specyfiku. Jedynie mój mężuś zmusza się i popija (ale ...
    • ja z rana standardowo platki zytnie z jogurtem probiotykiem. potem jajecznica z dodatkami (natka pietruszki, oregano, cebula, otreby owsiane). mam jeszcze troche rosolu - zjem z lyzka kaszy kukurydzianej - do tego znowu pietrucha. a jako danie glowne mam dzis soczewice (z czosnkiem, pora, selerem) - podziele na 2 razy, a wieczorem znow jogurt i platki.
    • smalec , kielbasa wiejska , tunczyk, jogurt naturalny ? ktore powinienem skreslic w I i II etapie bo inaczej sie zaglodze ;/
    • Wyczyatałam iż, powoduje rozrost i normalizację tylko przyjaznych bakterii w przw. pok. m in. Nie ulega trawieniu. Stymuluje rozwój bifidobakterii i obniża poziom bakterii niekorzystnych w przewodzie pokarmowym Zamiennik tłuszczu i skrobi w żywności dietetycznej (dietetycy). Polepsza strukturę i smakowitość produktów. W pastach i sosach stabilizuje emulsje w/o. Zapobiega synerezie jogurtów niskotłuszczowych. Jest słodka. co o tym myslicuie mozna uzywać do domowego przetwórst...
    • Prosze o wpisywanie przepisow.
    • Natknęłam się na artykuł, dotyczący diety kandydozowej już pewien czas temu. Pewien poniższy fragment nie daje mi spokoju, więc go dziś przytaczam: "Traditional fermented foods are one of the best additions you can make to your diet, while eliminating refined sugars and simple carbohydrates that the yeasts feed upon. Fermented milk called “Kefir”, a yogurt-like drink, is one traditional food originating from the Caucasus region of Central Asia and Turkey. It is best to ma...
    • Czy ktoś to miał? Od tygodnia jestem na ostrej diecie.Po 3 dniach od jej rozpoczęcia się zaczęło- codzienne ostre, wodniste biegunki o ciemnozielonym (!)kolorze. Czy to sygnał jakiegoś zakażenia, czy oczyszczanie organizmu? Czy to może wskazywać tez na lamblie?
    • maka zytnio-razowa + 4 jajka+ soda lub proszek do pieczenia bezglutenowy+ xylitol+ oliwa z oliwek+jogurt naturalny+ olejek aromatyczny i do tego chce dac bakalie....moze byc? (jestem w I fazie leczenia)
    • gdyz nie uzyskalam na nie odpowiedzi.. czy kefir , ktory zawier 4,7 weglowodanow jest dozwolony w 1 fazi leczenia? wiem,ze powinnam byc na diecie bezglutenowej i bezweglowodanowej,ale czy taka ilosc weglowodanow w kefirze naprawde jest pozywka dla grzyba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się