Forum Zdrowie Dieta Dieta South Beach
ZMIEŃ
      jogurty

jogurty

(66 wyników)
    • mam takie pytanie: ponoć można serek naturalny bez cukru a czemu nie można w 1 fazie gęstego jogurtu 0% tluszczu bez cukru????
    • jogurty(6)

jestem tu pierwszy raz, od poniedzialku zaczelam te diete, dzis rano ustalam na wage, spadlo mi 1,5 kg. Ciesze sie bardzo. Mam pytanie, czy moge w I fazie jesc jogurty i pic maslanke 0-1% tluszczu?
    • Czy można jogurt bez tłuszczu zastąpić 1% i czy znacie jogurty nie zawierające ani cukru ani tłuszczu(firma)? No i czy można jeść brukselki (która faza)?
    • więc tak nie lubie jogurtu naturalnego seria białego tez nie bardzo... powiedzcie cy można do serka odtłuszczonego troszke cukru waniliowego dla smaku dodac? a czy jogurt owocowy? tez 0 % aha i czy jeszcze moge majonez odtłuszczony? oczywiscie w I fazie pls odpiszcie!
    • WItam kobietki, czytam sobie wszystko i przekonuje sie do stosowania dietki, powiedzcie mi jak to jest z nabialem. Jedni pisza ze mozna inni nie, wiem ze jogurt naturalne, serki chude...Ale przeciez niektore z was widzialam jedza fete, ten ser ma od cholery kalorii (nawet ten chudy) Serki topione tez, zolty ten z obnizona zawartoscia tluszczu tez dochudych nie nalezy, takze juz sie troszke zgubialm.. Prosze o opinie Pozdrowionka
    • Drogie SB-eczki, Ja się raczę z uwielbieniem tym jogurtem bo jakoś tak się zapatrzyłam w to forum i książka poszła w kąt, a tam przecież wyraźnie stoi coby nabiału w 1. fazie nie tykać (za wyj. niskotł. fety i żółtych serów). Co prawda nie bardzo to zgadza się z przepisami do 1. fazy, ale jogurty, kefiry i mleko (nawet to 0%) są w grupie zakazanych. O co tu się rozchodzi? Może dlatego ja chudnę na tej jedynce 4, a nie np.:6? I mam jeszcze pitanko, czy może któraś z Was wie gdzie...
    • witam, planuje wejsc w dietke wiec teraz zbieram info,mam pytanko odnośnie ilości mleka i jogurtów,ile tego mozna wcinać dziennie? kawa z mleczkiem 0% ale w jakiej ilości?i jogurciki?2 x po 100g?prawda? bardzo prosze o odp bo poki co nie znalazłam nigdzie odp.
    • Dziewczeta, jak to jest z tymi jogurtami w fazie 1??? Mozna jest jogurty 0% Fat?? Znalazlam u siebie jogurtu beztluszczowe, ale one maja przeciez cukier... wiecc jedno wyklucza drugie.. i nie wiem czy mozna sobie na taka przekaske pozwolic???? napiszcie, pliz!!!!! p.s. nadal jem duzo masla orzechowego, bo codziennie albo biegam albo robie Cross Training w fitnesie.. i musze miec energie.. ale rezultaty dietowania sa.. nie wiem tylko jak z jogurtami.. napiszcie.
    • czy jeśli dla lepszego smaku zmieszam 1/2 serka piątnica i 1/2 duzego opakowania jogurtu naturalnego light i dodam łyżeczkę miodu prawdziwego to będzie trzeba dietę zaczynać od nowa?
    • poszukiwałam ostatnio jogurtów 0% bez cukru i niestety - zero, ale jogurtów, może ćle szuakm? ale szukałam na półce na której jak byk pisało jogurty 0%, a pod spodem same np 1,1g tłuszczu, rzeczywiście light, ale to nie jest zero, z mojego rozeznania wynika że można znależć 0% ale probiotyczny, a te sa niewskazane, albo bez cukru, ale za to z tłuszczem... coś "pomiędzy" co udało mi się zlokalizować to jogobella ligt, ma owoce i jest słodka ale słoddzona aspartamem (więc nie ma cuk...
    • Hej! juz wam marudzilam, ze nie chudne, ale ze chodze na fitness itd. zaakceptowalam ze tluszczk zmienia mi sie w miesnie i na wadze zbytniej roznicy nie ma. spoko. wlasnie przedluzam 1 faze, na razie czuje sie dobrze, nie jestem znudzona i ogolnie daje rade. ale wytlumaczcie mi cos. ksiazke czytalam. moze jestem glupia, ale wysnulam z niej wniosek, ze jesli sobie zaszaleje (założmy, sniadnako - kanapeczki, pizza i impreza alkoholowa) jeden dzien to co? nastepnego dnia obudze sie ciezas...
    • 1 pytanie: Który z tych produktów moge jeść w 1 fazie: jogurt (0%tł i bez cukru), mleko odtłuuszczone, serek homogenizowany, ser żółty, ser biały, serek wiejski??????? 1 pytanie: Ta dieta uderza w brzuch i biodra. Ja mam w miare brzuch, za to nogi nie bardzo i twarz pyzowatą. Jest jakaś szanasa żebym z nóg i twarzy schudła, czy nie liczyć na to????
    • w i fazie mozna czy nie mozna???i co to znaczy jesli zawiara 0,3 g tluszczu tzn moze byc czy nie? i jeszcze ten sok pomidorowy..moze byc taki kupiony w sklepie czy trzeba robic samemu?
    • Jogurty.(10)

Witam:) Jestem w fazie I. Wlasciwie powinna byc to juz faza II ale postanowilam przedluzyc tę pierwsza. I nie wiem, czy jem to, co mi wolno, a mianowicie, kupilam jogurty naturalne 2,7% bez cukru. czy takie cos mozna jesc?I co z twarogiem odtluszczonym?Mam ochote na taki twarog z orzechami...Poradzcie.Jak na razie schudlam tylko 4 kg :/ Ola
    • Jak to jest z tymi produkatmi typu "light"? Każdy mówi inaczej. Czy na diecie SB - lepiej pić mleko 0% czy normalne np. 2% ? - ser biały normalny czy odtłuszczony o%? - jogurt i kefir 0% tłuszczu? Zauważyłam, że jeśli dany produkt jest odtłuszczony to często ma więcej węglowodanów niż normalny, a to przecież wcale nie wydaje się lepsze podczas diety. Więc co wybierać? Jakie są wasze opinie na ten temat?
    • 1) na czym gotujecie zupę. Normalnie do wywaru z warzyw dodaje się marchewkę. 1faza jest bezmarchewkowa. Zatem bez marchewki, kostki rosołowe nie za bardzo 2)czy wyjdzie mi sernik na zimno z takiego połączenia: 1 kosta zmielonego białego sera na puch, 1 mały jogurt naturalny, fruktoza, żelatyna? Jak się uda to zaleję galaretką bezcukrową. Dzielcie się patentami;)
    • Witam.Niedlugo wkrocze w druga faze.Wiem juz jak stopniowo dokladac weglowodanow by cukier nie zala mojego ciala:).Jedno tylko pytanie o chleb-ktory najlepszy?Ciemny pelnoziarnisty tak/razowy?Mieszkam w irlandii i tu chleb to glownie tostowy. Czego nie powinno byc w skladzie?cukru?Z jakiej maki powinien byc?pszenna?zytnia?Dziekuje za pomoc
    • Witam wszystkich, Czytam od wczoraj o tej diecie i myślę, że chciałabym się na nią zdecydować (zwłaszcza, że jak się ma nadwagę czy już może otyłość?? 20 kg to trzeba KONIECZNIE! cos z tym zrobić). Przeglądam przepisy, wyglądają nieźle. Mam tylko pytanie - co jeść w pierwszej fazie w pracy, gdzie nie ma możliwości zrobienia niczego na ciepło? Zazwyczaj jadłam dwie kromki ciemnego pieczywa i serek wiejski, teraz to raczej odpada, więc co w zamian? Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam
    • wyczytalam ze serek bialy ma miec 3 % tluszczu ale mozna przeciez jesc rowniez ser feta i zolty (no niby odtluszczony ale i tak maja pewnie 30 %)no i czy to straszny 'grzech' jak ten serek bedzie troche bardziej tlusty? Aha, no i to samo tyczy sie mleka i jogurow. czy w 1 fazie moze byc ogurt 1 %?
    • Dziewczyny - miałam wczoraj ogromny problem. Poszłam sobie do centrum na zakupy szkolne, łaziłam 3 godziny i tak mi się jeśc zachciało, że wstaąpiłam do sklepu spożywczego - jednego z lepiej zaopatrzonych w mieście, czyli z działem 'zdrowa żywnossc'. Wiecie co? Nie mam pomysłu co można w pierwszej fazie zjeść w takiej sytuacji. Jogurty sa w kubeczkach, niestety 0% nie produkuja w buteleczkach, ze mozna sobie na drodze wypić, potrzebna jest łyzeczka. jajecznicy ze względów wiadomyc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się