kai

(15 wyników)
  • Kai(10)

Jak Wam sie podoba Kai?
  • to staro frezyjskie imie dla chlopca oznacza walecznego, jest rozna pisownia Kai, Kaj, Kay co o nim sadzicie ???
  • Czy nie ma problemu z zarejestrowaniem imienia Kai? Czy ktoś ma synka o tym imieniu? Kai czy Kaj? Dzięki
  • Witam, mam pytanie, takie jak w temacie. Kaja Hanna [3 lata skończone], a jej siostrzyczka? Koniecznie dwa imiona. Mam kilka swoich typów, co o nich myślicie? Dąbrówka - moje naj, zakochałam się w tym imieniu. Dobrawa - jak zdrabniać? Dobrosława. Mira - też mi się podoba. Rita - hmmm? Sama nie jestem pewna. Luiza - coraz mniej mi się podoba. Natasza. Matylda. Pozdrawiam.
  • Dziewczyny pomóżcie coś wybrać!!!!! Mam kompletną pustkę w głowie jeśli chodzi o imię dla synka. Mamy już córeczkę, której na imię Kaja. Nazwisko brzmi trochę z niemiecka. Zaczyna sie na SZ.....er. Mąż śmieje sie,że będzie Kajetan. Dla mnie troche śmiesznie- Kaja i Kajetan (a Kajtek to juz wogóle...). Nie podobaja nam sie tez imiona typu Antoni,Stasio ani tez Wojtki, Piotrki itp.
  • Moja córeczka ma na imię Kaja Hanna. Oba imiona wybierałam ja, bardzo mi się podobały wtedy i podobają nadal. Teraz spodziewam się drugiego dziecka i też będzie to dziewczynka. Podoba mi się wiele imion, ale nie wiem, które wybrać. Dziewczynka musi mieć 2 imiona. Moje typy to: Halszka, Beatrycze, Zosia, Weronika, Helena, Matylda, Dobrosława, Jaga, Nadzieja, Dobrochna, Marcjanna, Klaudyna, Gloria, Ismena. Najbardziej chyba podoba mi się Halszka, ale zastanawiam się też nad Beatrycz...
  • Bardzo spodobało mi się to imię chociarz jak przeczytałam że to pochodzi od Katarzyny to trochę się rozczarowałam, że Kaja nie ma własnego odrębnego znaczenia, no cóż... Tak w ogóle miała być Milla, ale wiadomo - czerwonowłosym Wiśniewskim to ja nie jestem zeby mi pani w urzędzie pozwoliła tak nazwać córkę...
  • Proszę koniecznie o wyróżnienie wybranego imienia, najlepiej przez pogrubienie. Kalistrat czy Konon Klarus czy Kajmir Kanimierz czy Kociebor Kastor czy Krzesisław Kwintus czy Kwalimir Karpus czy Kleonik Kanizjusz czy Kaprazy Karim czy Kunibert Konstans czy Korbinian Kwiatosław czy Kraton Kryspian czy Klateusz Kolumb czy Konstant Koriat czy Krzesimierz Karel czy Kwiryn Krystyn czy Kadok Klement czy Korbin Kaprazujsz czy Kalasanty Klaus czy Kosma Kanut czy Koloman Krzemier...
  • [b][u]dziewczynki[/u][/b] [b]6[/b] Julia Maja [b]5[/b] Zofia [b]4[/b] Wiktoria Zuzanna [b]3[/b] Aleksandra Gabriela Liliana Nadia Nina [b]2[/b] Agata Alicja Barbara Blanka Emilia Iga Izabela Jagoda Joanna Kamila Karolina Klara Lena Magdalena Maria Matylda Natalia Olga Pola Urszula [b]1[/b] Ada Adrianna Angelina Anna Beata Dagmara Dominika Ewa Helena Justyna Katarzyna Kinga Laura Łucja Małgorzata Marina (obce nazwisko) Marta Michalina Na...
  • W statystyce raz pojawiło się imię Kaj. Co o nim sądzicie ? Pozdrawiam luna
  • mam mały problem. na potrzeby pracy szukam imienia nadawanego (raczej chętnie) dziewczynkom w dużym mieście (np. w Warszawie, Krakowie) w połowie lat siedemdziesiątych. i najlepiej takie, które się nie zdrabnia. z "góry" mam sugestię na Kaję, ale no przepraszam... Kasiek to ja dużo pamiętam z przedszkola i szkoły, ale Kai żadnej. męczę się nad tym już od godziny i niewiele wymęczyłam. może tutaj mnie ktoś oświeci? będę wdzięczna. :)
  • Kaja(6)

Mam pytanko. Chcę dać mojej córci tak na imię a spotkałam się z różną odmianą. Raz piszą Kaji a raz Kai. Jak powinno być poprawnie? Szczerze mi bardziej podoba sie Kaji...
  • pomóżcie wybrać- chodzi mi o imię nie za bardzo popularne-żeby nie było ich kilkanaście w przedszkolu, czy szkole. Podobają się ostatnio: Kaja,Nadia,Sara. Ewentualnie: Weronika, Klaudia-wydaje mi się ,że wysyp tych imion już się zakończył. Proszę piszcie! A może macie inne propozycje?
  • K A J A(11)

sa jakies Kaje? bo Maja, bardzo podobne imie jest popularne, a my chcemy Kaje;)
  • Kaja, Kajunia, Kajusia, Kajeczka!!! Co myślicie?? Pozdrawiam bardzo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.