Forum eDziecko ciąża :-)
ZMIEŃ
      katar

katar

(12 wyniki)
    • Dziewczyny, mam okropny katar, zatkany nos, nie spalam pol nocy z tego powodu. Jestem w 17-tym tygodniu ciazy. Moze znacie jakies skuteczne i bezpieczne dla dzidzi krople do nosa? Slyszalam cos o Sulfarinolu, ale czy to pomoze i nie zaszkodzi? Bardzo prosze o pomoc, nie moge swobodnie oddychac i zaczyna mnie juz bolec z tego glowa ... Pozdrawiam Gosia
    • Witam prawdopodobnie jestem w 4 tyg ciąży, u ginekologa jeszcze nie bylam by to potwierdzil :( ostatnio czesto mam katar i boli mnie gardlo! Czy przeziębienie może mieć wpływ na przzebieg ciąży?? Jedna ciąże juz stracilam w 16 tyg bo mialam toksoplazmoze :( i nie chcialabym kolejny raz stracic :( Pozdrawiam
    • Kolejny miesiąc i pewnie kolejny raz nici. Lekarz odradza przytulanko w czasie przeziębienia, ale jeśli ono już powoli mija?? Czy któraś z was zafasolkowała w czasie przeziębienia ? Więc jak : przytulać się czy nie ? proszę o radę... Czy jet to duże ryzyko dla płodu?
    • Witajcie dziewczyny... Piszę juz którys raz....wiec wiecie ze jestem w 6-tym tygodniu ciązy... I z tego powdu jestem najszczęśliwszą osoba na świecie.... Martwi mnie natomiast jedno... od 2-ch tygodni mam straszna alergie...lekarz kategorycznie kazał mi odstawic leki przeciw-alergiczne, czuje się strasznie,,, nos mam jak bania, nie moge oddychac... od 2-ch tygodni nie spię -w nocy katar i duszności sa najwieksze!!!! Do tego teraz ta zmiana pogody i chyba jestem przeziębiona bo dosz...
    • Dziewczyny, jetestm spanikowana - juz drugi raz w ciagu kilku tygodni zlapalam wstretny katar! Niby nic, ale... jestem dopiero w 10 tygodniu, dopiero co wyszlam ze szpitala, w ktorym wyladowalam z powodu krwawienia :( Oczywscie biore bardzo delikatne leki przepisane przez lekarza, ale boje sie czy moj dzidzius ma szanse byc zdrowy po moim tak niefortunnym rozpoczeciu ciazy... :(((( Jakie sa Wasze doswiadczenia?
    • Mam potworny katar i bol gardla od 2 dni - nie na tyle powazne zeby pedzic do lekarza ale meczace. Pytanie - jak sie leczyc? Wiem napewno, ze Paracetamol jest bezpieczny, a jak sprawa wyglada z kropelkami do nosa i srodkami na gardlo? Czy to prawda ze mozna brac Cholinex? A te rozpuszczalne herbatki z paracetamolem, np. Coldrex? Mam pelna szafke roznych homeopatycznych pigulek i syropow tyle ze one wcale nie pomagaja :( Dziekuje za wszystkie rady! Antonina
    • Mam okropny obrzęk śluzówki nosa w nocy i jedyne co mi sie udaje pospać to jakies 2,3 godziny każdej nocy-potem kompletnie zatkany nos i niemoc oddychania.Wszelkie domowe sposoby zawiodły, a krople które mi pomagaja mozna uzywac do 5 dni.Moze któraś z Was miała bądź ma podobny problem i moze coś poradzić.POMÓŻCIE!!!!!Moja gin. i laryngolog stwierdzili że takie juz uroki ciąży i trzeba się poświęcić ale to juz trwa ponad 3tyg. i jestem na wyczerpaniu.W ciągu dnia nie bardzo moge to...
    • od paru dni mam lekki katar, no i kaszel dosyc mocny nie wiem co moge brac zeby sobie pomoc, a nie zaszkodzic dziecku??? to wczesna ciaza dopiero zaczne 7 tydzien. Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam
    • To znowu ja, jestem w 12 tc, katar doprowadzi mnie do szłu, kupiłam w aptece homeopatyczne krople do nosa ale są do niczego. Czy mogę stosowac np Nasivin lub jakieś inne?
    • jestem w 20 tyg. ciąży -jak co roku w czerwcu i lipcu mam katar sienny,jestem uczulona na trawy ,mój alergolg przepisał mi cromosol na dwa tyg. przed pojawjeniem objawów ,a gdy się pojawią telfast,czy któraś z was ma podobne problemy?czy leki nie zaszkodzą dziecku?
    • umieram- od dwóch dni męczy mnie koszmarny katar i gorączka (37,5 na szczęście)a najgorsze jest to ,że prawie nic nie jem a co zjem (jak juz się zmuszę) to zwracam:(Macie jakieś cudowne sposoby na przeziębienie poza mlekiem i herbatą??? aha- najbardziej boje się tego pocenia i leżenia w łóżku- przecież dzidzi nie powinno się przegrzewać????
    • czy może ktoś zna jakieś sprawdzone sposoby na gorączkę i bolące gardło? Złapałam chyba jakąś infekcję i liczę że mi coś podpowiecie. Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się