Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      katar

katar

(83 wyniki)
    • Witam wszystkich. Moja corka od 2 tygodni ma mega zielony katar. Nie ma goraczki, nie kaszle, nie ma czerwone gardlo. Na wizyte u lekarza nie moge liczyc bo mieszkam w takim kraju gdzie katar u dziecka nie robi wrazenie. Jak moge pomoc jej domowymi sposobamì? Kupilam w aptece krople do nosa Otrivin dla dzieci.
    • Synek jest po anginie . Przedwczoraj dostal ostatnia dawke sumamedu forte. W nocy chrapie jak oszalaly, ma jakby zatkany nos, cos mu tam furkocze a kataru czy jakichs nawet suchych glutó brak. W nocy przez ten problem z oddychaniem przez nos starsznie sie wierci, spi niespokojnie...w poniedzialek ide do kontroli i powiem lekarce o nosie ale co to moze byc...czy po anginie moze miec np opuchnieta sluzówke...?i przez to ten problem z nosem??
    • Moje drogie jak radzicie sobie z makijazem gdy macie katar a co za tym idzie czerwony nochal? Powiedzmy, ze musicie co piec minut nos wycierac - poprawiacie za kazdym razem makijaz (pudrujecie nos), nie robicie makijazu w te dni wcale, albo tylko malujecie oczy?
    • Czy to prawda, że jednym ze skutków ubocznych kataru może być uczucie zatkanego ucha lub słyszane w nim szumy? Zapalenie ucha wykluczone. Miewacie taką sytuację? Mija to??
    • jw, mam katar, który się utrzymuje tydzie i jestem ledwo żywa, czy macie jakieś sprawdzone metody? w aptece twierdzą, że nic nie można dać karmiącej; z góry dziękuje za podpowiedzi;
    • Jak leczycie katar u dzieci?? macie jakies sprawdzone sposoby, krople??Moze jakies inhalacje??
    • A nie infekować innych w pracy, w autobusie, tramwaju, busie, sklepie, szkole! Ot co! Potem następni zarażają następnych itd. A Wy lekarze powinniście bezwzględnie wystawiać L4 na katary, bo to zaraźliwa materia i u jednych skończy się na smarkaniu i tonie mokrych chusteczek, a u innych zapalnie płuc, zatok, wsierdzia czy nawet sepsą! Lekceważenie kataru przez pacjentów i lekarzy to głupie i nieodpowiedzialne, egoizm w czystej postaci! ;)
    • Bo już sobie nie radzę. Dziecko zainfekowało mnie jakimś wirusem-mutantem przywleczonym ze żłobka; ono już zdrowiutkie, a ja zdycham - głównie z tytułu lejącego się kataru. Nie wiem, co mam zażyć/psiknąć/zaimplantować, bo cirrus nie działa, podobnie sinupret, a środków typu nasivin, otrivin brać nie mogę ze względu na problemy z ciśnieniem. Euphorbium daje chwilową ulgę, ale potem jest chyba jeszcze gorzej. Chciałam napisać, że mam migrenę, ale nie jestem hrabiną i tylko łeb mnie nap...la...
    • miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,7089120,Sanepid__przedszkolaki_chorujcie_w_domu.html Niby się zgadzam bo sama wychodzę z załozenia że wychorować należy się w domu a nie w przedszkolu. Ja moje młode już musiałam tydzień w domu zostawić. Z tymże dla mnie to jeszcze nie problem bo nie pracuje zawodowo. A tak chyba bez opiekunki na telefon by się nie obyło. Ech...
    • Moja 3 latka rozpoczęła w tym roku edukację przedszkolną. Pochodziła tydzień i w piątek wieczorem zaczął się katar. Widac ze to tylko przeziębienie Kurowałam ją w domu przez wekend i jest dużo lepiej Kataru juz prawie ne ma Teraz jest u dziadka. Czy koło srody czwartku Moge juz ja poslac do przedszkola? Czy moze zostawic ja w domu do konca tygodnia??? Kurcze nie chce narazac innych dzieci ale nie wiem czy na koncowce kataru sie jeszcze zaraza? bo wiadomo ze z noska bedzie jesz...
    • Tyle razy tutaj i na forum przedszkole czytałam, ze katar to nie choroba, że z katarem to się dziecko super do przedszkola nadaje, i na spacer też, że się zahartuje, i ze się nie ma co rozczulać. I teraz patrze na moją 7-latke, która po 5 dniach w szkole właśnie weszła w tryb chorowania - ma cały nos zatkany, kicha co chwilę i wypuszcza gile do brody, ma oczy-szparki, wypieki, pokłada się. No jak ja bym ją miała do tej szkoły wypchnąć???? Ponieważ przez 3 lata przedszkola chor...
    • koszmar cieknie mi z nosa.... oczy łzawią głowa boli co s skutecznego na katar poprosze
    • Poradźcie mi kochane mamy, czy mogę puścić 7-latka z katarem na basen ?? On tak uwielbia te zajęcia ... Monika
    • katar(6)

Jaki jest skuteczny sposób na duży katar ?
    • Bo, prawdę mówiąc, nie wiem jaki jest to ból Ale od kilku dni, po konczacym sie wlasciwie zaziebieniu, nieprawdopodobnie zaczelo boleć. W srodku, ostry, jakby wiercacy bol, obejmujacy nos, polowe gornej szczeki. Czasem mam uczucie dretwienia. Glowa nie boli, nic tępego, tylko taki klujacy ból, przez który nawet budze sie w nocy (a potrafilam przespac pierwsze skurcze porodowe). To co, zatoki, czy zmaltretowana katarem sluzowka? Pytam, bo ze zwyklym katarem nie usmiecha mi sie siedzieć ...
    • Mam dwójkę dzieci przedszkolnych, czego efektem jest ciągłe moje przeziębianie się. Co chwila walczę z katarem - zakładam, iż nie alergicznym. Czy mogę brać zatem nałogowo cirrus? Tylko on mi ratuje "życie", dzięki niemu mogę funkcjonować w pracy czy w domu, ale w sumie jakby nie było to jest to chemia. Macie doświadczenia z lekami "przeciwkatarowymi" ?
    • Zainspirowana innym wątkiem, w której doradzacie jednej z mam zaprowadzenie dziecka z katarem do przedszkola ("gil po pas" napisała tamta mama, czy coś w tym stylu, z czego wynika ze katar potężny) po to, zeby samej pójść na rozmowę w sprawie pracy; chciałam zapytać: jeśli katar to nie choroba, to według was co to jest? Dlaczego mama, które ma wylacznie swoj interes w pójściu na rozmowę ma spowodować zarażenie owym katarem pozostałej dwudziestki dzieci, których rodzice niekoniecznie sobie teg...
    • od wrzesnia mojego synka meczy nawracajacy katarek, krople nie pomagaja, na pewno nie jest przeziebiony a z nosa leci :( nie wiem czy to sprawka ogrzewania centralnego czy cos innego? nasza pediatra bedzie dopiero w kwietniu a inny lekarz pewnie znowu przepisze kolejne krople, woda morska tez nie pomaga. a alergia? centralne? czy cos innego? poradzcie
    • 4-latek chory już z miesiąc, tzn. nie wiem czy można powiedzieć, że chory, bo ma katar i mokry kaszel, ale lekarka mówi, że zmian w oskrzelach nie ma i każe dawać tylko Ambrosol i mówi, że może normalnie chodzić do przedszkola. I tak trwa bez zmian od września chyba. Puszczałybyście?
    • Dopiero rozpoczął się rok szkolny,a u nas już infekcje. Byłam z córką w piątek u lekarza,zaleciła Neosine w tabletkach i Quixx do nosa,syrop przeciwkaszlowy. Dziś syn (4 lata) wstał rano z katarem,włączyłam mu Quixx, Uniben na gardło,syrop przeciwkaszlowy. Nie gorączkują.Co bez recepty mogę im jeszcze podać,żeby ich szybko "wyciągnąć"? (wiek 4 i 6 lat)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się