katar

(11 wyników)
  • Witam, mam syna 4 latka z niedosłuchem 40db ktory zazwyczaj po katarze, przeziebieniu nie słyszy praktycznie nic mija po 2 tygodniach ale przez ten czas komunikacja z nim jest bardzo ograniczona. Czy też tak maja wasze dzieci? Lekarz mnie zbywa tym że przy katarze to normalne :/ a ja sie martwie tym co bedzie jak bedzie chodził do szkoły i co 2 tygodnie bez słyszenia nauczyciela?
  • witam Moja córcia miała robiony abr na lenartowicza jak na złość dostała katar tak okropny że lało się ciurkiem. Niestety poani doktor kazała zrobić badanie i udała że nie widzi. Badanie trwało 5 minut!!! wyszło gorsze od poprzedniego o 20db a na moje pytanie co dalej robimy skoro miała katar lekarka nie chciała mi nic powiedzieć. Przyparta do muru stwierdziła że za 2 mies można się pokazać czy niema zapalenia ucha i tyle bo mała miała kilka badań abr a katar niema nic do żeczy. Wiec ma wpły...
  • Dominika od września poszła do przedszkola - jak można się było spodziewać po krótkim czasie przytargała infekcję w postaci wielkiego kataru. Po 2 tyg. wróciła zdrowa do przedszkola i po jakimś czasie znowu przyniosła katar - tym razem z kaszlem. Obecnie infekcji brak (nie ma kaszlu ani kataru) natomiast dalej mówi "przez nos" - co na mój gust oznacza zatkane zatoki (chociaż mogę się mylić - jeśli tak to niech ktoś mnie oświeci) Automatycznie gorzej słyszy - aparaty ustawione na pozio...
  • Moja córcia(4 miesiące) ma infekcję kataralną, nos zatakany jest strasznie, ale niepokoi mnie bardzo to, że przestała zupełnie w aparacikach reagować na dzwięki, przed chorobą dużo głużyła i reagowała na dzwięki. Czy macie w tej kwesti jakieś doświadczenie? to musi być bardzo trudne jeśli przy każdym katarze dziecko przestaje słyszeć, co wtedy czy wogóle nie zakładać aparatów? byłyśmy u pediatry i dostała eurespal, nie wiem czy iśc jeszcze do laryngologa czy jak przjdzie katar t...
  • Hej, mamy do powtorzenia badanie ABR, bo wyszedl niedosluch umiarowany 45dB i 55dB, tympanogram typ B - synkowi zaczynala sie chyba infekcja. Lekarka kazala jednak aby to badanie zrobic wtedy gdy syn bedzie min. 3-4 tygodnie bez jakiejkolwiek infekcji, nawet kataru!! I suma sumarum przekladalam ta kontrolna ABR juz 4 razy, w poniedzialek znow musze dzwonic i przekladac, bo syn kaszle i ma katar. Ma ponad 2 lata, bardzo slabo i niewyraznie mowi i dobija mnie to, ze nie wiem do konca czy to wi...
  • bylam u pediatry z innej przyczyny a okazalo sie ze małam ma wysiek w uchu,dlatego ja bolalo dzis podczas dmuchania nosa.dr powiedzial,ze nie trzeba napewno antybiotyku,mam oczyszczac nos.powiedzialam ze mam mucofluid ale to wszystko dzialo sie juz na sam koniec wizyty po czym dr zszedl na inny temat i juz nie wrocilismy do tego. poradzcie mi co mam robic bo nie moge sie do niego dodzwonic... mukofluid dostala dzis 2 razy,mam tez chyba flixonase.psikam sterimarem.ten katar byl zadszy,l...
  • Czy w takim wieku Wasze dzieci miały robione audiogram i czy wyszedł? Teraz leczymy katar alergiczny i za 3 tygodnie nasza laryngolog powiedziała ze spróbujemy zrobić, ale to wymaga współpracy i skupienia pacjenta, czy dziecko 6 letnie jest w stanie zrobić to badanie tak żeby było wiarygodne? I na czym ono dokładnie polega? Z góry dziękuje za odpowiedzi:-)
  • Michał od września zaczął przedszkole i zaraz po pierwszym tygodniu pierwsza infekcja... We wrześniu chodził cyklami - tydzień w przedszkolu, tydzień w domu... Początek października był niezły - 2 tyg. w przedszkolu i ostra infekcja... Ciągnący się katar spowodował zapalenie uszu... Przyjał Ceroxim (odpowiednik Zinnatu), właśnie skończyliśmy antybiotyk. Słuch był b. zły w zapaleniu, teraz jest ciut lepiej, ale dzis na badaniu wyszło 60dB UL i 55dB UP. Normalnie ma 45dB obustronnie. U nas prob...
  • Drogie mamy, mój synek przed Świętami dostał ropki w oku, zaczął gorzej słyszeć, do tego katar, kaszel. W przychodni: czerwone uszy i Augmentin na 7 dni. Po zakończeniu terapii 1 dzień był spokój i spowrotem nawrót + temperatura. Pediatra zdecydowała, żeby jeszcze 2 dni spróbować bez antybiotyku (tylko miejscowo oczy i nos + Eurespal + przeciwgorączkowe). Ale niepokoi mnie to, że on prawie nie słyszy! Trzeba mocno krzyczeć i to z dość bliska!!! (Próbowałam oczywiście mówić n...
  • Jak nie urok to sraka... brak słów. Od miesiąca Grześ jest w żłobku, z czego 2,5 tyg. w domu... Słownictwo z dnia na dzień mu sie poszerza... tak sie cieszyłam pomimo ciagłego kataru.. A tu masz ci los.. Katar zatkał trąbki i młody przestał słyszeć. Tympanogram prawie płaski... Dostaliśmy antybiotyk bo widać było początki zapalenia ucha, teraz widać ropną wydzielinę z jednego (chyba to to) - po 3 dniach końskiej dawki amoksycyliny... Do tego nie przerwałam syropu antyalergicznego i psy...
  • Prosze Was o pomoc mój synek ma aparaty od ukończnia przez niego 5,5 miesiaca ubytek na uszka 70 i 75 db. Teraz ma 18 miesięcy. Do wczoraj bardzo ładnie reagowal na dżwięki rozumiał wszystko co się do niego mówi, do wczoraj dziś wogóle nie reaguje sprawdzaliśmy aparaty u nas gdzie kupowaliśmy wszystko jest ok. Baterie nowe założyłam mam czarne myśli co mogło się stać czy możliwe jest aż takie pogorszenie sluchu? Ostatnio chorował brał antybiotyk Augmentin ale po skończonym antybiotyku b...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się