katar

(8 wyników)
  • Witam wszystkie mamy! Mam do was pytanie - czy znacie jakieś skuteczne kropelki albo lekarstwo na katar dla 11 miesięcznego dziecka? Ja stosuję wodę morską i Nasivin, ale niestety nie skutkuje. Moja mała nie może spać w nocy, a i w dzień nie jest lepiej... I jeszcze jedno pytanko - czy w Londynie kupię jakąś herbatkę uspokajającą dla niemowlaka (coś jak hippa herbatka na uspokojenie)? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie mamy z dala od Polski!
  • Niestety moje dziecko podlapalo mojego bakcyla, ktory drapie mnie w gardle od kilku dni. No i znow mamy katar, co oznacza klopoty ze snem, miedzy innymi. Czy moze macie jakies sprawdzone sposoby na te meczaca dzidziolca dolegliwosc, bo masc majerankowa pomaga jak umarlemu kadzidlo... Please, please...
  • Szukalam w aptekach i sklepach gruszki do sciagania katarku u dziecka i nikt o takiej rzeczy nie slyszal. A jak dzisiaj spytalam aptekarke o fride, to zrobila wielkie oczy ze zdziwienia. Juz sama nie wiem czy ja zglupialam. Przeciez po ang mowie niezle i staram sie im dokladnie wytlumaczyc o co mi chodzi, ale nikt nie slyszal o takich wynalazkach. Zastanawiam sie jak w tej Anglii wyciagaja niemowlakom katar z nosa? Pomozcie, bo dzieci mam strasznie zakatarzone.
  • Jak wszyscy to wszyscy babcia też;) ja też się wyżalę na choroby!!! a co mi tam!! Wiecie co, Dominik tak rzadko chorował, a ostatnio wszystko łapie...jak nie trzydniówki, wirusy żołądkowe, przeziębienie to teraz wyrzynają mu się trójki. Chyba. Co mniej więcej dwa-trzy tygodnie zaczyna się operetka. Powiem wam że się z tym okropnie czuję ale coraz gorzej sobie radzę z tymi walkami z wciskaniem Nurofenu, zmianami nastroju, ulubionymi potrawami które nagle wywołują u dziecka dziki ry...
  • Co robicie gdy wasze dziecko ma katar. Moj 10 miesieczny syn ma od kilku dni katar na poczatku byl jakby wewnatrz w nosku a teraz wychodzi mu na zewnatrz. Wiem ze w Polsce sa rozne preparaty a jak tu , nie chce narazie isc do GP bo podejrzewam ze nic mi nie poradzi a tylko naraze go na kontak z chorymi w przychodni. Dziekuje za wszelkie odpowiedzi. A
  • Witajcie, wlasnie nasluchuje czy zdaze napisac czy juz mam leciec na gore, bo mala kaszle jak najeta... Mam problem pt. nierozpoznan alergia. Od poczatku grudnia moje dziecko ma nieustanny katar oraz jego konsekwencje. Przy pierwszej probie interwencji pani doktor moj list z prosba o krople z ksylometazolina zignorowala, niani wreczyla recepte na antybiotyk. Nie podalam, nie bylo goraczki, wyleczylam Otrivinem 0,5%. Potem byl nasz slynny sw. Mikolaj, wiec sa mamy na tym forum, ...
  • delikatnie mowiac!wczoraj to mialam nerwy.corka zaczela kaszlec we wtorek dawalam syropy ktore przywiozlam ze soba ale w czwartek poprosilam znajoma by mnie umowila na wizyte do lekarza ,bylo przedpoludniem a wizyte wyznaczono mi na piatek i dopiero na 18! dawalam tydzien temu karte i moja i dziecka do rejestracji okazalo sie ze tylko moja jest i dziecka ni jak przyjac sie nie da! kaszel mocny odrywajacy sie musialam wiedziec czy ok na plucach(latwo lapie infekcje rok temu zap.oskrz...
  • dziewczyny kochane, czy znacie moze jakis naturalny srodek na uporczywy (tzw. odrywajacy sie) kaszel u dwulatka? Bylismy u lekarza (mieszkamy w USA) i lekarka po osluchaniu stwierdzila ze maly w pluckach nie ma nic i to musi byc jakis wirus, a do leczenia nie zaproponowala nic (antybiotyk na wypadek goraczki ktorej niema...). A mnie serce sie kraje jak slucham jak maly kaszle i jeszcze ten wodnisty katar... Poradzcie cos prosze... Bede wdzieczna za wszystki sugestie... Aga, mama ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się