katar

(73 wyniki)
  • Na tytuł Miszcza W Zadawaniu Gupich Pytań trzeba sobie umieć załużyć, nie? Ale do rzeczy. Kilka dni temu małżonek mój szanowny zajmował się dziecięm, kiedym gotowała strawę w kuchni. A konkretnie, małżonek mój wgapiał się był w telewizor, a dziecko (17 miesięcy) plątało się po pokoju bez ładu i składu. W przerwie reklamowej mężuś spojrzał na dziecię i stwierdziwszy, że wpycha palce do prawej dziurki w nosie i pociera dłonią po nosie z wierzchu, przekazał mi niezwłocznie opiekę nad dziecięc...
  • wiatm!moja córka jutro ma zabieg wycięcia migdałków. Tak sie starałam, żeby sie nigdzie nie przeziębiła..Ale dwa dni temu mój synek złapał katar a córka jak mozna się domysleć od wczoraj pociąga nosem...No i sie teraz denerwuję...Nic poza katarem jej nie jest-żadnego kaszlu, gorączki-nic. Psikam jej do noska, daję witamine c i wapno na wzmocnienie, zrobiłam syrop z cebuli i czekam..Podobno sam katar przeszkodą nie jest ale co lekarz to opinia...U nas przełożenie zabiegu wiązłałoby sie ze spor...
  • witam mlody ma 4 tygodnie, od ponad tygodnia ma katar, nosek czyscimy i wyciagamy gile, ale to niczego nie rozwiazuje; oczywiscie noce sa koszmarne bo sie budzi co chwila i trzeba nos czyscic, katar byl na poczatku zolto-zielony, bylam u gp bo nie wiedzialam co moge takiemu malemu dac, no i skonczylo sie na kroplach ale tylko takich do rozcienczania tych smarkow, po 4-5 dniach bylo lepiej, kataru duzo, ale juz bardziej przezroczysty, od wczoraj znowu jest gesty i zolto-zielony, co jeszcze m...
  • nie wiem skad sie wzial, choc oczywiscie wg opini babci za lekko dziecko ubieram jak na taka zdradliwa pogode, w kazdym badz razie jest i meczy mlodego strasznie, sprawia problemy przy oddychaniu, co chwilke mlody lapie cos na ksztalt bezdechu, problem jest przy jedzeniu, no bo sie nie da przy zapchanym nosku, problem jest tak samo ze spaniem. Co robic, jak mu ulzyc? Moze sa jakies skuteczne naturalne metody. Bede wdzieczna za jakies porady, niekoniecznie te o podaniu antybiotykow :) --
  • Moja pięciolatka ma trwający od połowy listopada mokry kaszel i katar. Początkowo była też gorączka, która ustąpiła po paru dniach. Oczywiście byłam z tym problemem dwukrotnie u gp, który ją osłuchał i stwierdził, że osłuchowo jest ok a taki kaszel i katar dziecko może mieć nawet całą zimę i nic na to nie dostała.Martwi mnie to jednak, gdyż nigdy wcześniej tak długo nie chorowała, to już się ciągnie od 2,5 mies. i końca nie widać. Próbowałam początkowo ją leczyć domowymi sposobami czyli...
  • witam corka ma 10 miesiecy-katar od 2 miesiecy, bylyusmy u lekarza 2 razy, rzecz jasne nic nie dostala, ale zalezalo mi zeby ja osluchal; od wczoraj ten katar jest tragiczny-geste zielone gile; jakby tu jej ulzyc? jak sie w ogole pozbyc tego kataru? prosze o porady
  • Synek ma 13 mies, w styczniu zalapal katar i do tej pory nie mozemy sie go pozbyc. Najpierw myslalam, ze to przeziebienie, potem zeby... Po nocy jest kichanie i wychodzi gesta i zielonkawa wydzielina, a wciagu dnia po prostu cieknie woda z nosa. Moze to objawy alergii? Synkem ma zdiagnozowana skaze bialkowa, pije Nutramigen i nie podajemy mu nabialu. GP pomoze? Czy moze skierowac do alergologa? Dzieki
  • Ciezko mi uwierzyc, ze to pisze, ale to fakt - ostatnio bedac w PL znajoma w aptece polecila mi syrop na katar i zatokowe sprawy, dla dzieci. Moje maja zawsze dwa i wiecej tygodni, syna rekord to 8 tygodni. Podalam i po 2 dniach nie ma kataru!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAA szok dla mnie, w skladzie same ziola (5) no plus woda czy cos slodzacego itp, nazwa Pneumolan syrop (jest tez dla doroslych ponoc) z firmy Novascon, goraco polecam. Pieknie pachnie jak dzem z dzikiej rozy, w smaku gorzki jak piolun,...
  • moja niunia od ok. miesiaca ma katar. uzywam soli oraz fridy. tydzien temu lekarka osluchala mala i bylo ok. w ostatni czwartek szczepienie (3 dawka/ mala za trzy dni skonczy 5 mcy). ale tej nocy horror. mala krztusila sie, nie mogla oddychac. jak odciagalam wielki ryk. a kataru mnostwo - moglabym odciagac non stop. czy w aptece dostane angielski odpowiednik "katarku" - tego co sie podlacza do odkurzacza? jakie krople powinnam kupic? boje sie, ze malej zejdzie na oskrzela i pluca. zw...
  • banalne pytanie, ale w czwartek ide z malym na pierwsze szczzepienie i chce powiedziec lekarzowi, ze od kilku dni ma katar, ktory wyraz uzyc? katar: n, rodz. m 1 catarrh 2 rheum 3 catharist 4.cold
  • Jestem w 28 tygodniu ciazy. Wlasnie mialam spotkanie z polozna, ale zapomnialam zapytac. Od jakis 3 tygodni mam problemy z katarem lub zatokami. Ogolnie czuje tak jakby katar nie mogl zejsc ''z gory''. Duzo wydzieliny nie ma, nawet jak probuje wydmuchac nos. Ale chyba przez to zaleganie czesto zatyka mi uszy (glownie prawe) i slabo slysze. Poza tym przy probie smarkania leca mi lzy z lewego oka. Dziwne to uczucie. Nigdy czegos takiego nie mialam. Robilam sobie inhalacje liczac, ...
  • Witam, dzisiaj moj maluch ma miec szczepienie, ktore maja dzieci w 12 tyg zycia. Ma lekki katar, nie ma goraczki, czy mozna szczepic? Czy pielegniarka odpowie na moje watpliwosci, czy sama mam zadecydowac? Dzieki!
  • :))) taki śmiech przez łzy. Anula (6mies, karmie piersia) dostała kataru trzy dni temu, leczę tylko otrivinem w nocy jak nie moze oddychac. teraz dostałam niasivn i euphorbium - bedę stosować jak ostatnim razem. niestety nie wiem co z kaszlem, dziś się zaczoł. myslę, że to przez spływający katar. nic na to nie mam a do GP nie idę bo mnie wyśmieją. co dajecie dziaczkom? wczorajszej nocy dostała 38,5. dalam syprop i przeszło. myślałam, że może to na zęby (słyszałam gdzieś taką teo...
  • Maya ma prawie 5 miesiecy. Dostala kataru. Wiadomo, ze nie wydmucha noska wiec co jakis czas oczyszczam go gruszka, ale mimo to ciezko jej oddychac. Poza tym ma lekko podwyzszona temperature (do 37,3). Dalam jej Calpol. Co radzicie na katar? Do lekarza na razie nie ide bo paracetamol umiem jej sama podac :)
  • Witam, moj 10tyg synek ma katar. Oczyszczam mu nosek gruszka ale nie jest to latwe. Czytalam na forum o "fridzie". Czy cos takiego mozna kupic w Londynie? Moze wiecie jak dokladnie nazywa sie takie urzadzenie albo inne? Dzieki
  • Młoda ma 22 miesiące. Jeszcze dwa meisiące temu powiedziałabym, ze jest okazem zdrowia, nie miała poza paroma katarkami, które same przeszły, nigdy żadnych dolegliwości. No ale chyba się skończyło, bo od 2 miesięcy i ja i ona łapiemy co chwila katar, kaszel. Co się podleczymy, to znaczy przeczekamy, to zaraz dzien, dwa i wraca. Więc pytanie. Czym inhalować? Jak? Co podawać? 1. Jak już widzę, ze z nosa leci biała woda? 2. Jak się biała woda w zielone gluty zamienia? 3. Jak zaczyna tymi ...
  • Dziewczyny, Myszce z nochalka cieknie jak z kranu, jest jakas taka zdechla i pokasluje - moge jej cos podac, czy musze przeczekac i wylegiwac sie z nia na kanapie? Czy taki przezroczysty lejacy sie katar, ktory zaatakowal z nagla niespodziewanie to moze byc alergia, czy raczej wirus? Moge ja zabrac na dwor? Nie ma goraczki, je ok, tylko sie tuli ponad norme ;)
  • witajcie dziewczyny moze ktoras z was bedzie w stanie mi podpowiedziec jak ulzyc mojej niuni. moj maz sie przeziebil,bolalo go gardlo i mial katar,efektem tego jest moje bolace gardlo i okropny katar u mojej coreczki,podejzewam ze boli ja gardlo tez bo malo je i okrutnie placze. Oczywiscie bylam u gp,ale zostalam odeslana z kwitkiem,bo lekarz stwerdzil ze samo przejdzie a stosujac cos moge oslabic jej system immunologiczny. Wczoraj zrobilam jej 'parowke' by przepchac nosek i kupilam krop...
  • Moja corka ma prawie 10 miesiecy i dzis jest trzeci dzien jak ma temperature. Ciagle daje jej paracetamol na zmiane z nurofenem i nie mam pojecia dlaczego tak jest. Jest lekko przeziebiona, tzn. ma katar, ale rzadko wyplywa na zew. Zaczelo sie wszystko w zeszly czwartek- mialam temp. 38.5 przez caly dzien i noc i katar dosyc mocny, ze nie mogla spac. Potem temp ustapila, katar sie zmniejszyl. I w srode znowu pojawila sie goraczka 38.5 do 39.00 i tak do dzisiaj. Bylam wczoraj u lekarza, wizyt...
  • Mam problem z moim synem prawie 4 letnim.Od 7 dni może dłużej ma katar. Nie jest to zwykły katar,codziennie rano wydmuchuję dużo gęstej zielonej wydzieliny.Potem w ciągu dnia jest lepiej bo jest bardziej wodnisty.Już tak miał na jesieni lekarz przepisał mu antybiotyk ale lepiej było gdy go brał potem znów wrócił.Był spokój na jakiś czas aż do teraz.W całym tym okresie to i tak jest ciągle zasmarkany ale nie tak.Ja wiem to jest tylko katar ale to jest męczące.Czy możesz coś poradzić co robić p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się