katar

(165 wyników)
  • Maciuś ma ciągle katar!!! który mu spływa i musi odkasływać , fizycznie wygląda to tak, że on ciągle jest chory :( i nie chory. Trzeci migał wycięty, boczne podcięte, testy alergiczne ujemne, syropy alergiczne już były prawie wszystkie - nie pomaga, psiukacze do nosa setki - raz pomaga, raz nie nie umiem niestety znaleźć zależności. Jak tak bardzo kaszle stawiam mu bańki, które kaszel zmieniają ale kataru nie lecza i za tydzień jesteśmy w tym samym punkcie. Miał kiedyś pneumokoka w nosie b...
  • Karol od 3 tyg ma katar. Najpierw był całkiem przezroczysty, teraz od paru dni jest lekko ropny, zielony, ale cały czas rzadki. Cieknie mu cały czas z nosa, wiec latam za nim z chusteczkami i co chwile mu ten nos wycieram. Staram sie jak najczesciej psikać solą morska, próbowałam robić inhalacje, ale teraz jest juz tak zmeczony tym katarem, że reaguje na każdą interwencje dzikim szałem ;( Ten katar mu zaczął spływac, wiec lekko pokasłuje, ale rzadko i nie jest ten kaszel uciążliwy. Byłam w z...
  • krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8433123,Krakowski_nos__czyli_z_katarem_do_przedszkola.html Też mam wrażenie, że jakbym miała Jaśka zostawiać w domu z katarem, to siedziałby od jesieni do wiosny w domu.
  • Emilka nie spała dzisiaj pół nocy, bo dostała nagle kataru. Nie mogła oddychać i budziła się co 10min. Rano wstało i lało jej się z noska, więc postanowiłam, że do przedszkola nie pójdzie. Miałam duże wątpliwości, ale pomyślałam sobie, że ja też nie chciałabym, żeby inna matka przyprowadziła zakatarzone dziecko, choć pewnie nie raz tak właśnie będzie. Jak uważacie?
  • Dziewczyny poradxcie bo chyba zaraz walnę sobie w łeb :-( Maciuś 2 tyg. zachorował objaw: bardzo wysoka gorączka i lekki katar (młody ma w nosie pneumokoka i dwie bakterie) oraz podejrzenie alergii. Pediatra zdiagnozowała co? wirusówka. Dostał pulneo (przy wysokiej temperaturze mam mu od razu podawać coś przeciwzapalnego ze względu na tego pneumokoka i płyn w uchu). w 3 dniu zaczął mu schodzić zielony katar ale już podbarwiony krwią a temperatura spadła. W tym czasie również nie mógł spać,...
  • dziewczyny temat chyba juz był ale teraz takie czasy cięzkich gryp nastały ze zastanawiam sie czy isc od razu z dzieckiem do lekarza czy darowac sobie przychodnie? Igorek ma katar od 2 dni a dzis zaczal sie kaszel, taki mokry, odrywajacy, daje Mu syrop prawoslazowy,krople do nosa, cały czas pije rutinacee w syropku i uzywam olejku pichtowego w celach inhalacyjnych (np skrapiam mokry recznik na noc i daje na kaloryfer - polecam, zawsze nam pomaga), dzis dzwonie do przychodni, ...
  • Pewnie było,ale chciałam na świezo zapytac jak walczycie z mega katarem u dziecka? Tymek super zdrowy (tfuu,odpukać!) juz dosyć długo,ale dzis go cos zaatakowało ,bo wyszedł do przedszkola super zdrowy wrócił z mega zatkanym nosem, od razu zrobiłam mu inhalacje z soli fizjologicznej, do tego przeczyścilismy nosek solą taką w sprayu, jak dmuchał niestety nic nie wylatywało(sorry,za opis)ale slychac bylo,ze ma nos zatkany...a teraz jak spi to go juz zaczyna ten katar męczyć, bo obserwował g...
  • pisalam juz ze zaczelo sie od goraczki i zielonego kataru. goraczka przeszla ale katar nie. od wycierania zrobila sie rana wiec teraz juz wogole nie pozwala sobie dotykac nosa. czy mialyscie taki przypadek, czym smarowalyscie?
  • Albo powód do np niespotykania sie z innymi?? Jestem ciekawa odpowiedzi,bo w swoim otoczeniu mam osoby dla ktorych katar juz przeszkadza, a i takie ktore wogóle nie zwracają uwagi na katar bo to tylko katar.
  • Hanuta praktycznie cały miesiąc ma karat. Najpierw dostała krople robione z antybiotykiem - nie pomogły. Potem w związku z choróbskiem przeleczona była baktrimem i eurespalem ale katar dalej został. Po euphorbium był spokój 3 dni, a dziś znów leci jej z nosa :-( W dodatku ma nadkażenie bakteryjne i mega czerwoną pupę - i tu znów przepisane leki nie pomogły. Ktoś ma pomysł jak pomóc? Wczoraj w nocy Hanuta płakała 3h, mam wrażenie że tak ją boli to odparzenie bo troszkę uspokoiła się po...
  • Blanka odkad stanela w gronie 2 letnich przedszkolaków od 5 stycznia jest 3-ci raz chora .Nie bardzo mocno ale mimo wsz, cholera ciagle cos od tygodnia ma stan podgoraczkowy i żółtawy katar albo białawy roznie juz sama nie wiem czy to koniec starej infekkcji ta żółc??czy poczatek nowej bakteryjnej? jeszcze mnie cos intuicja pcha dzis ,ze Mloda ma zapalenie ucha, padla przed 19 co u niej niespotykane.normalnie zasypia gadajac ok 20 dzis drazliwa placzliwa, temp 37,4-ale zbijalam , wiec...
  • do tej pory nigdy nie chorował, nawet kataru nie miał. Dzisiaj w nocy zakasłął i już czułam, z ecoś sie dzieje. Rana kichanie nos zapchany. Właśnie wróciłam od lekarza, osłuchowo czysty więc dostał syropek, krople do nosa i maść majerankową. Ale masakra z odciaganiem!!!!!! nie chce dać ani psiknąć ani fridą wyczyścić. Muszę go siłą trzymać! masakra!!!
  • no wlasnie, nie ma goraczki, nie kaszle, tylko pojawil sie lejacy katar. Co robic,isc do lekarza? Jak pomoc małej?? Czym leczyc? Boje sie by nie zrobila sie z kataru jakies inne "dziadostwo" :(
  • Moja Zuzia ma Żółty katar od kilku dni, dzisiaj przeszkadzał jej bardzo, cale dziurki zaklejone, pojechalam do pediatry i zalecił antybiotyk, Uszy czyste, oskrzela czyste płuca też, zastanawiam się czy to podawać, dostała tez mucosolvan i mucofluid, ja boję się antybiotykow tym bardziej ze moja na kazdy syropek wymiotuje, kiedys dostawala zinnat to cale mieszkanie bylo zawymiotowane. Sama nie wiem może mi doradzicie, dzieciak radosny, bawi się. Na razie psikam mucofluid, sol morską i do...
  • Gile do pasa od tygodnia, kaszel od kilku dni (przewaznie rano) i ... zadnych innych dolegliwosci odpukac. Mloda lata caly dzien jak szalona, mimo zatkanego na maksa noska. Nauczyla sie wydmuchiwac, bo na fride patrzec juz nie moze :( Ja sie zastanawiam czy to kiedys przejdzie??? Dostaje tylko syrop z cebuli, wit C, masc majerankowa pod nosek i krople mietowe na poduszke w nocy. Lekarz wpierwszych dniach sie nie przejal, ale nie wiem czy isc znowu, czy czekac jeszcze. Pierwszy ra...
  • Może głupie pytanie... Ale Mila ma jutro urodziny,chciałabym żeby jej ten katar tak nie męczył,bo wtedy nie będzie się cieszyć ani z prezentów,ani z odwiedzin bliskich jej osób.. A katar się zrobił wczoraj i mieliśmy bardzo ciężką noc przez to :(
  • Mamy krople do nosa,mamy fride i nic nie pomaga,katar jest juz z nami od tygodnia.Z nosa sie nie leje ale gile siedza gleboko,oblesne zielone gluty.macie jakies sprawdzone srodnki na taki katar? Czy w ogole jest cos takiego?
  • czy to wirusowka? temperature zbijam (tzn.M) cala noc i caly dzien, rano zaczal sie obfity zielony katar, nie kaszle. podaje narazie nurofen (na szczescie zbija goraczke) sol fizjologiczna, mucosolvan i wit.C
  • Mojego małego od trzech dni męczy pierwszy w jego życiu katar.Jest okropnie,W nocy budzi sie co godzinę z płaczem,nie może oddychać.podaje mu krople nasivin,ale jak na razie nie widzę poprawy.Czy można w jakiś inny sposób pomóc dziecku i ile taki katar trwa?
  • Lena ma juz 12 dni katar, myslalam ze po 7 dniach sie skonczy, a gdzie tam, dalej mam zapchany nos. Nie kaszle nie ma gorączki tylko ten cholerny katar. Zaczynam sie zastanawiac czy to nie jakieś pyłki, moj mąż tez własnie zaczął smarkać, jtro ide do lekarza. Chyba sie zastrzele jak bede miec w domu drugiego alergika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się