katar

(13 wyniki)
  • Corka ma 9 miesiecy, od 3 tygodni katar, od ponad tygodnia pokasluje (odksztusza wydzieline). Jak zaczal sie intensywny katar prawie 3 tygodnie temu dziecko widzial pediatra (wybieralismy sie na urlop), zapisal dicortineff do nosa, flegamine 1 raz dziennie, zeby rozrzedzic wydzieline i ketotifen. leki podawalam 7 dni (ketotifen dluzej) i nic - katar jest nadal. jednego dnia wiekszy, drugiego mniejszy. dziecko zachowuje sie normalnie, jest wesole, ma apetyt. zabkuje - czy to moze...
  • Pomóżcie mi, bo nie wiem co ja moge zrobić. Mój 3-tygodniowy synek od poniedziałku ma lekki katarek, przezroczysty. Byłam we wtorek u pediatry, osłuchała go i powiedziała,żeby podawac wity.C oraz do noska sól fizjologiczną. Tak tez robię. Niestety od wczoraj pojawił się kaszelek. Wygląda to tak,że jak zje sobie mleko z cycka, to potem ma ten kaszelek, albo jak dłużej poleży w łóżeczku, to również łapie go kaszelek. Jak wpuszczę krople Euphorbium i odciagne firda gilki, to już ni...
  • Juz nie wiem co robic.Rece mi opadaja.Starszy synek zaczal we wrzesniu przedszkole, od tej pory mial ciagle katar i teraz kaszel poinfekcyjny.Osluchowo byl czysty,tylko katar spywal mu gardlem i wywolywal kaszel.Udalo sie obyc bez antybiotyku,pomogly inhalacje i Elofen.Mala od 3 miesiecy ma katar, z jedna przerwa.Objawy te same czyli katar i akszel od spywajacego kataru.Fenistil nie pomaga,wiec chyba alergia odpada?Robie jej ciagle inhalacje, podaja na zmiane Nasivin z Euphorrbium (nie wiem p...
  • Pani doktor mam pytanie odnośnie ząbkowania . Jak to jest w nocy , czy dziecko non stop płacze przy wyrzynającym się ząbku ? I jak go uspokajać oprócz smarowania dziąseł żelem oraz podawania leku na gorączkę ? Czy dziecko może się budzić co pół godziny czy co godzinę ? Mój synek zaczął 4 miesiąc ale widzę jak bardzo się ślini i widzę malutki obrzęk. Czy to już się zaczęło ?
  • Witam, jestem mamą siedmiomiesięcznej dziewczynki. Córka prawie od urodzenia ma problem z furczeniem w nosku. Najpierw położna twierdziła, że to zaległe wody płodowe. Furczenie nie przeszło. Raz było lżejsze, raz zrobił się z tego porządny katar co zakończyło się pobytem w szpitalu z diagnozą zapalenia płuc. Teraz problem się nasilił i od wczoraj dziecko zaczęło gorączkować. Lekarz na SOR'rze podejrzewa refluks, ale córka nie ulewa, ssie prawidłowo, przybiera aż za dobrze. Pediatra zaś...
  • Witam, prawie trzy tygodnie temu trzyletnia córka zaczęła kaszleć. Najpierw był to pojedynczy, sporadyczny kaszel suchy. Zaczęliśmy dawać Pulneo. Niestety zaczął się nasilać. Słychać było jak gdyby się dusiła. Lekarka zaleciła Ceruvit, Fenspogal i Prospan. Napady kaszlu były dalej bardzo intensywne, zwłaszcza rano (kaszel nawet przez godzinę), w południe oraz po syropach, czasami w nocy. Po jednym z takich intensywnych ataków farmaceuta polecił Herbitusin. Szczerze mówiąc - pomieszało mi się...
  • Moja 7 miesięczna córka od dwoch dni kaszle w nocy. Ma tak dwie, trzy serie takiego intensywnego, mokrego kaszlu w środku nocy a potem juz do rana jest spokojnie. Nie wybudza się, nie płacze. W ciagu dnia zdarza jej sie zakasłać kilka razy, ale to bardziej brzmi jak odkrztuszanie nadmiaru wydzieliny. Nie ma kataru (chyba ze gdzies głęboko), oczyszczam jej nosek regularnie, jest pogodna, ma apetyt - wyglada zdrowo. Miała katar tydzień temu i nie wiem teraz czy to pozostałości po ...
  • Moja corcia ma 2latka i 8 miesiecy, od Listopada zaczela chodzic do przedszkola (3xw tyg. po 3 godz.)i od tego momentu zaczely sie problemy, wczesniej wszystko bylo w porzadku.Od listopada ma prawie ciagle zapchany nosek ( 2 miesiace temu zmienilam jej klimat na tropikalny przez miesiac,po tygodniu dolegliwosci minely,w dniu powrotu sie zaczely)W lutym wykonalam jej badania krwi,moczu,kalu, panel pediatryczny, dr.laryngolog stwierdzila ze ma alergiczny nosek ,zrobila plukanie ,co pomoglo ale...
  • Moja 10m coreczka od tygodnia kaszle. Kaszel jest mokry, mam wrażenie, że odkrztusza duzo wydzieliny. Nie ma kataru ani żadnych innych oznak choroby, ma apetyt i dobry humor. Zdarza się, ze kaszle tez w nocy przez sen, choc nie codziennie. Dalam jej przez 4 dni eurespal, bierze tez od tygodnia echinacee, od 2 dni 10 kropelek flegaminy. Nasilenie kaszlu jest bardzo rozne, czasem nie kaszle w ogole przez kilka godzin. Czy powinnam bezwzglednia dac dziecko osluchac lekarzowi czy poczekac az dro...
  • Witam, proszę bardzo o interpretację wyników morfologii. Synek 2,9 mies od kilkunastu dni miewa stany podgorączkowe 36,9-37 na przemian z normalną temperaturą. Pediatra zleciła te badania z podejrzeniem pasożytów, gdyż u małego od prawie zawsze był wyczuwalny brzydki zapach z ust (ząbki pielęgnowane prawidłowo). Synkowi także wyrzyna się jeszcze ostatni ząbek, górna lewa piątka. Podejrzewałam że to właśnie ząbek jest przyczyną ale te stany podgorączkowe chyba nie mogą trwać aż ...
  • jakis czas temu pytałam już o kaszel i pani doktor uspokoiła mnie że po infekcji moze sie utrzymywać nawet przez 6 tygodni.. otóż jakieś 2 miesiące temu córka (2 latka i 3 miesiące) sie przeziębiła, miała przez ok.5 dni temperature, katar i kaszel (kaszel wyszedł pod koniec), osłuchowo lekarka stwierdziła że jest wszędzie czysto i że to wirusowe.. dostaliśmy wtedy same "naturalne" zalecenia czyli sól morska do noska, inhalacje oraz na gorączke panadol i syrop na kaszel (Prospan...
  • Moje dziecko ma bardzo powiększone węzły chłonne na szyi (ostatnie usg liczne węzły chłonne największy 30mm10mm. Zrobiłam badanie na cytomegalię toksoplazmozę mukoplazmę mononukleozę i wszystkie ok. W kale znaleziono jaja glisty,wyszło też wysokie ASO-600. Dziecko ma nawracające katary i lekarze twierdzą że to przez infekcje, ale poza katarem który powraca jak bumerang nic więcej mu nie dolega tylko martwią mnie te węzły , zaczyna wyglącać jak chomik i to już trwa od wakacji. Badanie krwi ma...
  • dzisiaj około 19 zauważyłam, że synek jest rozpalony. termometr, po ponad dziecięciu minutach mierzenia (ciągle rosło) pokazał ponad 39,8 st. po paracetamolu temeratura spadła. po 21 było 39,1, po nurofenie spadła do 38,3. synek ma 17 miesięcy. nigdy nie miał nawet stanu podgorączkowego. nie jestem więc pewna jak reagować, tym bardziej, że nie widzę przyczyny - to co 'złego' się wydarzyło: jakieś 2 tygodnie temu byliśmy podziębieni, u dziecka katar utrzymywał się do zeszłego ty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się