katar

(109 wyników)
  • Moja córeczka ma 11 m-ąc bardzo często ma katar który później przechodzi w zapalenie uszu. Po jednym lub dwóch dniach katarku zostają jej szmery w nosku i zaraz potem ma zapalenie uszu! Nie wiem co mam już robić! Prosze o radę mama wcześniaka 29 tc waga 900gr
  • Wczoraj Vikiemu zacząl cieć z noska wodnisty katarek :-(, w niewielkiej ilości, czyszcze mu nosek solą morską,zakraplam 3xdziennie euphorbium. Wiele do odciągania puki co nie ma. Ma stan podgorączkowy 37st. Próbowalam mu zrobić inhalacje (baby air) ale niestety nie chcial leżeć pod namiotem :-( Mam jeszcze maść majerankową, ale wyczytalam w ulotce, ze to dla dzieci od lat 3. Tyle, że czytalam gdzieś w internecie, ze niemowlakom też można smarować, co sądzicie? Synek ma 10 mcy...
  • Dziewczyny poradźcie co najlepsze na katar. Mały ma roczek. Czy wychodzić na spacer???
  • Dziewczyny, dzis mi sie zaczyna spuszczać katar, strasznie się boję, żeby się nie rozchorować i nie zarazić maluchów. Narazie oprócz lekkiego kataru nie mam innych objawów, ale co mam robić - nie zbliżać się do dzieci?! Tyle, ze to raczej nie możliwe. Nie wiem, maseczka na twarz? Poradźie coś, bo zaczynam wpadać w panikę :-(
  • Proszę wytłumaczcie mi skąd się bierze przewlekły katar u moich dzieci. Zaczął się w trzecim dniu pobytu w przedszkolu i trwa do dziś (czyli ponad miesiąc). Wygląda to tak- kilka dni chodzą do przedszkola ale słyszę, że mówią przez nos. Po paru dniach zaczyna z nosa lecieć woda. Po dwóch dniach jest kaszel i zostają na tydzień w domu. Po 4 dniach leczenia domowego przechodzi. Najczęściej przechodzi im w czwartek ale już w sobotę znów słyszę, że mówią przez nos. Idą w poniedziałe...
  • od początku tygodnia, mogę sobie wsadzić kropelki i syropki i olejki eteryczne, jest bez zmian(no już bez gorączki, pierwsze dwa dni była), ale gluty się ciągną i końca nie widać:(
  • To jakiś koszmar. Mój maluch znowu smarka. Nie dalej jak tydzień temu skończył mu się katar i przestał kaszleć, a wczoraj wszystko apiać od nowa. Nienawidzę kataru!!!!! Jutro pewnie zacznie kaszleć a pojutrze będzie rzęził i świstał. A tak sie łudziłam, że podany w ubiegły piątek synagis choć trochę zadziała. I jak ja mam jeżdzić z tym dzieckiem na rehabilitacje. Wczoraj i przedwczoraj byliśmy na ćwiczeniach po dwumiesięcznej przerwie i od razu załapał jakieś świństwo. Jak ja pr...
  • katar(10)

Witajcie Mamuski poradzcie cos na katar zeby szybko nam odpuscił?Na razie podaje woda morska znaczy psikam nos i maść majerankowa pod nos -gluty sa póki co białe i pojawiły sie wczoraj .Jechac do lekarza czy czekac?
  • Wojtek wpadł w jakąś serię "kataralną". Katar jest dziwny jeździ w nosie, rzadko kiedy coś wypływa. Używam wody w sprayu, kropli Nasivin na noc lub w nocy i Euphorbium (wit c i Calcium w syropie). Ostatnio dołączyłam Sinuspax , bo może to kwestia bardziej zatok,ale jakoś nie poprawia się to oddychanie. Najgorzej jest w nocy, bo oddycha buzią i budzi się od tego. Cały czas słychać gulgotanie (w nosie)ale nie można tego wyciągnąć (frida). Chyba tabaluga niedawno pisała, że przerabia różne...
  • Noszsz kuźwa, z Maćkowskim (czytaj: z energicznym nałogowym 3,5- letnim gadułą, szczególnie gdy zdrowieje) męczyłam się w domu tydzień i po anginie ropnej ani śladu. Cieszyłam się, że Filip (świeży półroczniak) ma "tylko" katar i nie zaraził się od brata. Tymczasem brat pomaszerowal dziś do przedszkola, a Filip śpi w dzień max pół godzinki, bo mu się nadal nos zatyka :/ Tym razem kleistym, głęboko siedzącym katarem "nie-do-wyciągnięcia- fridą" :/ grrrrr.... juz prawie sobie płuca z...
  • Mam dylemat: mała ma katarek-objawy pojwiły się dzisiaj. Wizytę u okulisty mamy w czwartek (umówieni jesteśmy od marca) i nie wiem co robić. Przekładać czy jechać? Co byście zrobiły na moim miejscu? I czy mogę ją z katarem zabierać na dwór? (temperatury nie ma) pozdrawiam Agnieszka
  • Mała wczoraj przemarzła, na dodatek wracając ze szczepień. Dzisiaj ma katar, kicha i jest taka nieswoja. Katar raczej zalega w gardle, więc włączyłam nawilżacz powietrza z zaparzoną szałwią i melisą, smarujemy pod noskiem maścią majerankową, co jeszcze możemy zrobić, żeby się polepszyło? Chciałam kupić pulmex do smarowania, to aptekarka powiedziała, że to od 7 miesiąca, a jakieś krople do inhalacji od 3 roku...
  • czesc dziewczyny, co dajecie na gesty katar ? Mateusz juz 2 razy miał taki katar który nie idzie odciagnąć a go słychać. Dostawał eurespal, mucosolvan, nasivin i nic schodziło na płuca i juz antybiotyk. (ma dysplazję) Teraz przed świętami znów to słysze tym razem lekarka dała eurespal nasivin i robione proszki z efedryna na wysuszenie. Pomogło o tyle ze nie dostał antybiotyku, leki się skończyły a katar dalej słyszę i mogę odciagnąć ale jest go juz b. mało. Niestety proszków juz ...
  • Jako, że katar to wieczny problem postanowiłam zamieścic tu opis , co mamy robic z synkiem podczas tej infekcji.Nie była to predka, państwowa wizyta i dlatego myślę, że porada godna zaufania.Pani ta ma trójkę dzieci, bliźnięta 3 lata i syn półtora roku. Roch od 3 tyg. ma katar, przeważnie przezroczysty, czasem z zielona domieszką. W związku z tym kaszle, bo mu spływa do oskrzeli, i wymiotuje podczas większego ataku kaslu.Nie ma gorączki. Beata, ta pediatra zaleciła taka kurację. Przez ...
  • Moje drogie, moj maly konczy za tydziewn 9 mcy i wlasnie pierwszy raz zatkALO MU NOSEK... dalam nasivin i pomogło, ale co dalej...? kaszle tez ale rzadko, zarazil sie ode mnie, moze jakies domowe sposoby mi poradzicie. DSo noska podalam nasivin 0.01 i podziałało, noc przed nami, olbawiam się jej... Jak Wy radzicie sobie w takich sytuacjach?? pozdrawiam
  • Własnie wróciłam od lekarza, bo młoda od rana ma katar :(, cóz uroki rodzenstwa. Dostała na razie eurespal, nasivin soft no i uzywam fride. Co jeszcze moge podawac zeby sie nie pogorszyło, na kontrol mamy isc w piatek chyba ze dostanie wiekszego karatu to od razu do szpitala, tak bardzo sie boje tego szpitala. Co jeszcze robic? Wiem ze już to było poruszane na forum ale jakos chce od was porady co do tego. Pozdrawiam
  • Od kiedy Kubuś zaczął łapać wirusy i inne świństwa zawsze miał gęsty, ciągnący się, zielony katar. Później zapalenie oskrzeli, antybiotyk i za każdym razem to samo. Choroba zaczyna się zawsze bardzo intensywnie! Kuba kicha jak oszalały( chyba z 6-10 razy na godzinę, może więcej) i zawsze mu wylatują tony kataru, a z oczek leją się łzy. Dodam, że zawsze zarażał się od kogoś z rodziny( tata, mama , babcia). Dziewczyny poradźcie, bo Wy jesteście mądre co mam robić? bo ten katar wyd...
  • Dziewczyny Kubus ma pierwszy raz w zyciu katar ( gęsty , biały i ciężko mu się odddycha), oczywiscie wyjechalismy i klops. Mam kilka pytań, jak się robi inhalacje z soli fizjologicznej i w jakich odstępach czasu, co ile mogę dawać sterimar i odciągać fridą , bo mogłabym praktycznie na okrągło tyle tego jest. Dodam jeszcze , ze ma kaszel, ale chyba katarek go drażni.Proszę o pomoc
  • katar(5)

moje 8 mies dziecko ma straszny katar. Bardzo się boję bo już była chorz na zapal oskrzeli. Zaczęło się wczoraj. Daję jej wit C, woda morska do noska i kropeli euphorbium (homeopatyczne), osscilicocinum. Jak moge jeszcze jej pomóc?? Żeby zapobiec chorobie (oczywiście oklepuje ją )
  • Dziewczyny będę wdzięczna jeżeli podacie mi jakieś domowe sposoby na katar. Byłam wczoraj z Miłoszem na spacerze i wydawało mi się że jest dobrze ubrany a tymczasem przeziębił się i ma straszny katar. Nie wiem jak to będzie w nocy z tym zatkanym noskiem, aż się boję. Dam mu czosnek koło łóżka czy znacie jeszcze coś co może mu pomóc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się